Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

miercuri, 20 iunie 2012

Concurs de vara

A trecut ceva vreme de cand n-am mai organizat un concurs pe blog si, ca sa ne revansam, de data asta va oferim 2 concursuri intr-unul singur. Cu ajutorul librariei online libris.ro si multumita Adinei Speteanu si editurii Tritonic, premiile puse la bataie sunt:

• O carte la alegere din libraria libris.ro, inclusiv dintre cartile in limba engelza (totul in limita a 40 RON)
• Un exemplar din Crima la timpul trecut, cu autograf personalizat din partea autoarei. (detalii despre carte: click; un scurt fragment: click).

Pentru a castiga cartea la alegere oferita de libris.ro, tot ce trebuie sa faceti este sa postati cat mai multe comentarii in perioada in care se desfasoara concursul, 20-24 iunie.

Pentru a castiga romanul Crima la timpul trecut, trebuie sa raspundeti in cadrul acestei postari la o intrebare pusa direct de autoare:
De ce ati vrea sa cititi o carte scrisa de o tanara de 18 ani?
Aveti timp sa raspundeti pana pe 24 iunie (inclusiv)

Castigatorii vor fi anuntati pe data de 25 iunie. Mult succes tuturor!

11 comentarii:

  1. Eu as vrea sa citesc cartea deoarece fata care are peste 18 ani gandeste mai matur ,este trecuta prin viata si stie ce trebuie facut . As fi onorata sa citesc.

    Multumim pentru concurs >:D<.

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce as vrea sa citesc o astfel de carte? Pentru ca si eu sunt tanar, pentru ca ador sa citesc si pentru ca am incercat si eu sa mai scriu cateceva, dar niciodata nu am dus pana la capat, niciodata nu am reusit sa termin ce am inceput, iar o carte scrisa de o tanara de 18 ani, publicata la o editura nationala( sper sa nu gresesc), e un semn pentru toti tinerii cu talente "scriitoresti", un imbold si o incurajare ca se poate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi doresc sa citesc aceasta carte deoarece autoarea este apropiata de varsta mea si chiar imi doresc sa vad cum gandeste un tanar in comparatie cu scriitori maturi.
    Este un talent nou,fresh si cred cu toata taria ca aceasta carte merita o sansa si binenteles...este ceva sa ai 18 ani si sa ti se publice o care nu?

    RăspundețiȘtergere
  4. Ceea ce a realizat autoarea la doar 18 ani e fantastic!Eu la 18 ani eram inca in cautarea propriei mele identitati .Atata determinare e pentru noi restul un model sa nu renuntam la visele noastre indiferent de obstacolele care ne stau in cale.Cred ca scriitoarea are un avantaj in fata scriitorilor mai maturi prin faptul ca intelege exact grijile, nesiguranta, dorinta de a si cladi un viitor a tinerilor din ziua de azi intr-o societate extrem de complexa. Personal cred ca aceasta carte va fi un succes si astept cu nerabdare sa o pot citi!

    RăspundețiȘtergere
  5. A 18 ani si stiu cum simte acesta varsta, este unica si totusi se pierde in spirala timpului. varsta necunoascutelor, a marilor pasiuni, a naivitatii si mai ales a visurilor imposibile. este perioasa in care se iau unele din cele mai importante decizii si incare apar adevarate provocari. este varsta la care ai timp sa privesti si sa intelegi natura, sa-ti doresti sa schimbi lumea, sa resimti suferintele celorlati. incepi multe si termini putine pentru ca mintea ta gaseste mereu ceva nou si mai interesant. de aceea as citi o carte scrisa de o autoare de doar 18 ani, pentru ca este o varsta imprevizibila in care faci totul cu o pasiune ce dispare odara cu trecerea timpului, iar o carte scrisa la acesta varsta este o carte in care pui o parte din tine, o carte care iti invadeaza noptile si iti nelinisteste zilele. este o carte ce a devenit o obsesie si pe care o vrei perfecta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Este uimitor ca a reusit la varsta ei sa publice cartea si nu la orice editura....si subiectl cartii se anunta interesant...desi tririle personajelor din carte (precum spune si autoarea) nu se bazeaza pe propria experienta. ci numai pe imaginatie, a reusit sa scrie o carte pe care eidtorii au apreciat-o si au publicat-o, ceea ce alti autori nu reusesc multa vreme.Sper sa auzim de alte reusite ale ei.

    RăspundețiȘtergere
  7. De ce ati vrea sa cititi o carte scrisa de o tanara de 18 ani?
    Deoarece nu sunt genul de persoana care sa judece cartea dupa coperta. Nu consider ca exista o anumita varsta a autorului cu ajutorul careia sa catalogam cartile ca fiind bune sau proaste. Un scriitor tanar poate scrie mult mai bine decat unul cu experienta , dar si invers.Exista mereu aceasta prejudecata ca cei tineri nu sunt la fel de buni ca cei invarsta pentru ca acestia din urma au mai multa experienta. In opinia mea aceasta prejudecata e ce mai mare prostie. Sunt sigura ca desi are doar 18 ani autoarea le va demonstra tuturor celor care nu vor sa citeasca aceasta carte doar pentru ca ea are o varsta frageda cat de mult s-au inselat si ca tinerii scriitori pot fi la fel de buni.Vreau sa citesc "Crima la timpul trecut" , deoarece povestea mi-a captat atentia. Sunt tare curioasa ce ascunde Ema si cine este ciminalul Adelei.

    RăspundețiȘtergere
  8. De ce ati vrea sa cititi o carte scrisa de o fata de 18 ani?
    Inca de cand am auzit de aceasta carte mi-am dorit foarte tare sa o citesc. Pe de-o parte a fost aliajul a doua tipuri de roman, politist si de dragoste, dar ce cred ca m-a atras si mai tare a fost varsta autoarei, care la 18 ani a reusit un lucru visat de multi. Cand am citit anuntul despre concurs, am simtit cum sangele imi urca in obraji, cum ritmul inimii se accelereaza(nu glumesc :- )) )…Voi incerca sa surprind in continuare motivele pentru care o carte scrisa de o tanara de 18 ani( in general, nu ma voi referi strict la domnisoara Speteanu, intrucat consider ca intrebarea ei nu era limitata la propriul roman) trebuie citita.
    In primul rand, pentru varietate. Cu fiecare pagina citita am descoperit noi indicii despre stilul unor mari autori, precum Dostoievski, Tolstoi, Proust, care au reusit sa ma impresioneze prin ideile si modul de a scrie, atat de diferit. Pot spune ca am citit in mare numai carti scrise de barbati, barbati maturi, trecuti prin viata(si nu pentru ca sunt misogin). De aceea, o carte scrisa de o tanara, mai ales la varsta de 18 ani, la granita dintre copilarie si maturitate, ar fi ca o gura de aer proaspat de munte.
    In al doilea rand, din respect. Mi se pare extraordinar ca o persoana de aceeasi varsta cu mine sa publice un roman si consider ca munca si talentul ei merita descoperite de fiecare dintre noi. Un roman este foarte greu de scris, necesita multa inspiratie,spirit creator si chiar daca majoritatea dintre noi s-au apucat cel putin o data sa redacteze ceva, un jurnal sau o mica povestioara poate, visand ca intr-o zi sa ajunga mari autori(sunt sigur ca multi au facut-o) doar cei care au cu adevarat un dar reusesc sa-si publice opera. Un lucru care trebuie negresit incurajat de fiecare dintre noi, prin lectura cartii respective.
    In al treilea rand, consider ca merita citit ce are de spus o persoana tanara, care devine practic vocea unei generatii….In acest caz, chiar a generatiei mele. Sunt curios daca mi-as fi dat seama cat de tanar este autorul doar citind cartea, fara sa fi stiut de dinainte varsta acestuia. Ma intreb daca la aceasta varsta frageda, neavand prea multa experienta de viata, autoarea ar putea reusi sa surprinda intr-un mod autentic trairile, sentimentele, gesturile si mimica personajelor, evolutia spirituala. Interesant ar fi de observat si tehnica narativa folosita.
    In al patrulea rand(si as putea continua cred pana maine cu motivele), vreau sa inlocuiesc pentru o perioada lecturile pentru scoala cu ceva cu adevarat interesant si nou..Setea de noutate ma ucide spiritual. Si pe langa asta, mereu am avut o dorinta ascunsa, niciodata implinita, de a detine un roman cu autograful original al autorului, insa din pacate, niciunul din autorii mei preferati nu mai traieste.
    In concluzie, sper ca am reusit sa surprind o parte din motivele pentru care eu( si multi altii de fapt) as citi o carte scrisa de o tanara domnisoara. Ii doresc autoarei o cariera publicistica ampla, cu multe reusite.
    PS: fragmentul pe care l-am citit din "Crima la timpul trecut" mi-a placut nespus de mult..e clar ca acest roman merita savurat de la prima pagina pana la ultimul cuvant..si fiecare experienta trebuie disecata, fiecare gand digerat si fiecare sentiment extras si purificat prin substraturile propriei constiinte:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Concursul s-a incheiat. Gasiti rezultatele aici.

    Multumim tuturor pentru participare si felicitari castigatorilor!

    RăspundețiȘtergere
  10. Felicitari castigatorilor!

    RăspundețiȘtergere
  11. Felicitari castigatorilor, sa va bucurati de premii

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.