Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

luni, 21 mai 2012

Crima la timpul trecut

Pentru prima data de cand m-am apucat de blogger-it, ma simt mandra sa scriu aici, mandra ca pot fi eu cea care va da vestea.

In ultimul timp, v-am tot vorbit despre carti fantasy si SF, dar prezentarea de astazi este despre o poveste de dragoste. Insa diferenta care ma face mandra nu este genul cartii, ci faptul ca autoarea e "de-a noastra". Si nu ma refer doar la faptul ca e romanca. Adina Speteanu are 18 ani - deci aproximativ de varsta noastra - si aceasta este prima ei carte publicata. A inceput sa scrie acum cativa ani, ca hobby, impartasind ceea ce crea pe un blog personal.

Apoi, incet-incet, distractia a devenit ceva serios si iata ca in curand, Adina isi lanseaza cartea Crima la timpul trecut. Normal, subsemnata ei colega de liceu o sa fie prezenta la lansare, la rand pentru autograf. Si o sa pastrez cartea ca pe o dovada ca orice e posibil, daca exista vointa!

Acum insa, o sa incerc sa fiu putin mai obiectiva si sa va spun ca povestea merita citita. (Cunoscand autoarea, am norocul de a fi citit povestea, asa ca ma puteti crede). E un roman care te tine in suspans, care te obliga sa intorci foaia ca sa afli continuarea, sa afli misterele din povestea Emei. N-am sa va dezvalui insa nimic, alegand sa va impartasesc doar prezentarea oficiala a cartii de pe site-ul Tritonic:

"A te indragosti de persoana nepotrivita nu este cel mai sanatos lucru. Dar cand acea persoana se dovedeste a fi si cea mai potrivita, lucrurile iau o intorsatura ciudata, aproape mortala.

Dupa noua ani in care Ema a incercat sa uite ceea ce a distrus-o si sa duca o viata normala, o veste ingrozitoare o aduce inapoi „acasa”, locul in care toata tragedia a inceput. Nimic nu mai este ca inainte. Durerea creste cu fiecare secunda, iar Adela, sora si unicul ei sprijin, este moarta. Prinsa intre furie si tristete, Ema cade in capcana domnului Predescu si porneste in cautarea criminalului Adelei. Condusa doar de propriile ei puteri si de o dorinta fierbinte de razbunare, ajunge intr-o lupta in care supravietuirea este unicul scop. Iar dragostea pare sa-i ingreuneze misiunea cu fiecare clipa. Constransa de indoieli si remuscari, speriata de amintirile trecutului ei intunecat, trebuie sa aleaga intre a lupta pentru ceea ce simte, sau a fugi din calea posibilei ei fericiri pentru totdeauna. Dar ezitarea complica lucrurile si aproape ca ii pune viata in pericol..."

Asadar, daca eu nu v-am convins, descrierea cred ca a reusit si sper sa ne intalnim la lansare (Nu se stie deocamdata sigur cand va fi aceasta, insa daca nu mai apar modificari, se va intampla pe undeva prin prima jumatate a lunii iunie. O sa va anunt imediat ce aflu locul si data exacta.) Eu sigur voi fi acolo!

4 comentarii:

  1. inca o data, o adevarat reusita pentru autoare, al varsta ei, sa scrie o carte care a reusit sa fie publicata..sper sa aiba vanzari bune si sa reuseasca si alte aparitii

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesanta cartea :X Abia astept sa o citesc :X

    RăspundețiȘtergere
  3. Ne-ai convins si tu, si descrierea! :D

    RăspundețiȘtergere
  4. interesanta actiune pentru un roman si pentru o autoare de doar 18 ani

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.