Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

marți, 14 februarie 2012

The Windup Girl, in aceasta toamna la Nemira

"Povestea romanului are loc în secolul al douăzeci şi treilea în Thailanda. După ce încălzirea globală a perturbat Pământul prin mărirea volumul de apă, iar zăcămintele de cărbuni au fost epuizate, biotehnologia este dominantă.

Mega-corporaţiile controlează producţia de hrană şi folosesc bioterorismul, armatele private sau asasinii economici pentru a crea pieţe pentru produsele lor. Frecvent, au loc catastrofe, oamenii murind din cauza modificărilor genetice făcute hranei.

Anderson Lake lucrează pentru corporaţia AgriGen. Rolul său este de a verifica pieţele din Bangkok în căutarea hranei despre care se crede că a dispărut. Acolo, o întâlneşte pe Emiko, the Windup Girl, o creatură ciudată, dar minunată. Este unul dintre “oamenii noi”, dar nu este într-adevăr un om, ci o fiinţă robotizată, programată pentru a satisface dorinţele unui om de afaceri şi care acum a fost abandonată pe străzile din Bangkok.

The Windup Girl a câştigat premiile Hugo, Nebula, Compton Crook, Locus şi John W. Campbell Memorial. Revista americană Time a inclus romanul în topul său de 10 cele mai bune cărţi din anul 2009, iar Reference and User Services Association a numit-o cea mai bună carte science fiction a anului 2010."
- Sursa

Asadar, avem ceva ce sa asteptam cu nerabdare la toamna, mai ales ca ideea de "oameni noi" m-a facut sa-mi doresc deja cartea, ca sa aflu viziunea autorului asupra viitorului omenirii.

2 comentarii:

  1. Imi place descrierea :X E draguta. Poate o sa o cumpar

    RăspundețiȘtergere
  2. un roman cu o actiune plasata in viitor, mie imi plac genul asta de romane fiindca si eu ma gandesc cum va fi in viitor si cum vor evolua oamenii, si cum se va discuta despre noi ca despre niste oameni din antichitate!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.