Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

joi, 1 decembrie 2011

Hotul de carti (recenzie)

Aceasta nu este o poveste intunecata. Nu este o poveste despre nazism, Hitler, Germania sau razboi. Nu este o poveste despre omenie sau despre cruzime. Nu este o poveste despre moarte. Nu este nici macar o poveste despre o fata. Este o poveste despre cuvinte.

Mi-a luat ceva sa ma obisnuiesc cu stilul autorului, pentru ca e diferit. Deschideti cartea si veti intelege de la primele pagini. Ceea ce difera este ca Moartea - naratorul acestei povesti - nu foloseste cuvintele ca sa spuna o poveste. Nu actiunea e cea care conteaza. Cat despre suspans... nici macar nu incearca sa-l constuiasca. Ti se spune dinainte ce se intampla. Da, ti se poate intampla sa citesti sperand sa nu se intample totusi ceea ce sti ca se va intampla, dar nu de asta citesti. Citesti pentru ca Moartea picteaza.

Inca de la inceput se vorbeste despre culori, dar e mai mult de atat. Moartea pur si simplu foloseste cuvintele ca sa picteze povestea in fata ochilor tai. Si o picteaza nu doar pentru ochii tai, ci si pentru toate celelalte simturi. Vezi cuvintele. Le mirosi. Le auzi... E uimitor!

Dureaza o vreme pentru a te obisnui cu stilul, dar apoi ajungi in acel punct in care nu mai citesti doar ocazional, ci te agati cu mainile de carte si nu-i mai dai drumul. Hotul de carti nu e o poveste intunecata, dar e o poveste care trebuie citita. Nu neaparat pentru poveste in sine, ci pentru felul in care e spusa.
Lectura placuta!

10 comentarii:

  1. Asta-i o carte pe care vreau sa mi-o cumpar de ceva timp.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie mi-a atras atentia, multumim pentru recenzie. Se afla deja pe lista de viitoare achizitii.

    RăspundețiȘtergere
  3. La voi am aflat cele mai multe despre carte si chiar m-ati facut extrem de curioasa si o tot vreau:X Si felicitari pentru recenzie:*

    RăspundețiȘtergere
  4. Gheorghiev Alexandra5 ianuarie 2012 la 18:59

    interesanta carte:x,am citit recenzia ;;)

    RăspundețiȘtergere
  5. hmm.:-?..imi place recenzia..si cartea pare destul de interesanta ..am mai auzit ceva despre ea..cred ca merita citita:D

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma atrage la nebunie cartea asta! Mi-am procurat-o si abia astept sa o citesc! Dar deocamdata stau la coada multe serii! :((

    RăspundețiȘtergere
  7. Gheorghiev Alexandra7 ianuarie 2012 la 21:59

    da si mie imi place recenzia :-?

    RăspundețiȘtergere
  8. imi place cum este imbracat barbatul din poza:)):D

    RăspundețiȘtergere
  9. :)) O fi avand legatura cu cartea :)) Originali ca intotdeauna.

    RăspundețiȘtergere
  10. Am vazut-o sambata in Kaufland, insa nu aveam banuti la mine. Daca aveam, acum nu mai eram la PC, ci citeam.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.