Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

joi, 17 noiembrie 2011

Lansarea cartii Hotul de Carti, la Editura RAO

By A.B. Holy: Un vechi proverb egiptean spunea: "Nimic nu e mai misterios decat sa aduni carti ziua si sa le citesti noaptea" astfel, pe 15 Noiembrie, cand soarele a apus, impreuna cu Ghanda, colega mea de blog, am achizitionat "Hotul de Carti", carte lansata chiar in aceeasi zi de Editura RAO, in parteneriat cu Libraria Humanitas si Teatrul Masca.

Cartea este bazata pe o poveste reala, petrecuta in timpul "Domniei lui Hitler" care a pornit de la clasica poveste a adolescentului care a ajutat un everu, astfel murind amandoi, insa cu o mica schimbare a situatiei, protagonista fiind o fetita de 11 ani, care se trezeste in sanul unei noi familii si implicit intr-o noua viata. Actiunea este interesanta, iar naratorul original scoate cititorul din monotonie fiind....moartea.

De ce Lizelle este considerata hotul de carti si cum a invatat ea sa citeasca, neavand parte de o educatie solida? Hm...este o intrebare care mie si colegei mele, ne-a condus pasii spre Libraria Ktretzulescu, determinandu-ne sa savuram cele 60 de minute, de prezentare a cartii si de parcurgere a catorva pagini din aceasta.




By Ghanda: Am primit zilele trecute un telefon de la colega mea "de blog", ea invitandu-ma la lansarea unei carti de la editura RAO. Incantata de idee, am citit mailul in care era descrisa pe scurt cartea si m-am lasat convinsa. A doua zi, mergeam amandoua spre libraria unde avea loc lansarea.




Dupa cateva minute in care am facut fotografii, au urmat o scurta introducere si cateva cuvinte despre continutul cartii. Abia apoi am inteles de ce Teatrul Masca era trecut drept colaborator. Doi actori si-au facut aparitia si, intrand in "pielea" naratorului, ne-au citit cateva pasaje din carte. Suficient de mult cat sa ne trezeasca interesul (sau, cum am simtit atunci, acel "I must have/read this") si sa ne introduca in atmosfera cartii, dar totusi suficient de putin cat sa nu ne strice placerea lecturii.


Complet convinsa (a se citi "vrajita"), sunt mandra detinatoare (sau, mai bine zis, semi-detinatoare, avand in vedere ca eu si A.B. am cumparat impreuna un volum, dar momentan e la mine) a unui volum din "Hotul de carti", volum pe care astept cu nerabdare sa-l incep.

Lectura placuta!

8 comentarii:

  1. Felicitari fetelor:*Pe mine una,chiar m-arti atras sa citesc aceasta carte

    RăspundețiȘtergere
  2. Descrierea cartii chiar te face sa vrei sa o citesti...este si pe lista mea.

    RăspundețiȘtergere
  3. coperta imi place descrierea la fel..deci..da..trebuie sa citesc cartea:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Iubesc cartea asta! Vreau sa o citesc! E pe lista mea de mult dar nu prea am timp de ea! O "ignor" de cam mult timp! Sper ca vacanta asta sa o citesc! :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi se pare cam ciudat felul autorului de a scrie! Nu prea inteleg ce e cu toate acele inserturi din carte, unele nu prea au legatura cu actiunea, nu fac decat sa o intrerupa si asta nu imi prea place la el! Povestea e superba din cate am inteles si abia astept sa o citesc! In pauze pentru ca ma enerveaza acele nari "PARANTEZE"! Vreau sa se faca film dupa ea, dar fara inserturi! :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, inserturile m-au deranjat si pe mine la inceput, dar sunt doar la inceput. De la un punct inainte, nu mai apar decat foarte rar sau deloc.

    Oricum, cand termini cartea, ai uitat complet de "paranteze". Tot ce stii e ca ti-a placut la nebunie :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Probabil asa este stilul autorului :-? de obicei inserturile aduc explicatii suplimentare.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.