Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

luni, 14 noiembrie 2011

Al cincilea as de Rodica Ojog-Brasoveanu (recenzie)

Lunile dinaintea sfarsitului celui de-al Doilea Razboi Mondial. O femeie care lucreaza la Statul Major este amenintata cu arma pentru a interveni pe langa barbatul cu care locuia pentru ca acesta sa elibereze un hot, cunoscut sub numele de Chat Noir.

In seara eliberarii lui Chat Noir, femeia se trezeste cu el, doi barbati si doi copii la geam, toti 5 cautand adapost de Gestapo, care umpluse strazilea in cautarea lor. Adapostindu-i, Magda este tarata intr-o actiune nebuneasca pentru obtinerea unei harti care continea planurile nemtilor legate de o viitoare actiune in Carpati.

Nu degeaba, insa, este supranumita Rodica Ojog Brasoveanu "Agata Christie de Romania". Totul pare mana sortii, a ghinionului sau a norocului, dupa caz, pana la ultimele pagini, cand intreaga urzeala a povestii iese la iveala. Magda era o simpla femeie? Harta era adevarata? Cine era spion, cine era agent dublu?

Ca toate cartile Doamnei, Al cincilea as este nu numai o mostra de roman politist pe care nu-l poti lasa din mana, dar si o doza binemeritata de umor, data mai ales de replicile spumoase ale lui Chat Noir. Asadar, cu ocazia reeditarii romanelor Rodicai de catre editura Nemira, va recomand calduros Al cincilea as.

14 comentarii:

  1. Nu am citit nimic de Rodica Ojog-Brasoveanu, dar cartea aceasta pare interesanta, are o actiune bine definita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu am citit ceva de aceasta autoare ;))
      Am cautat cate ceva pe net si sunt pareri bune, pe mine aceasta carte totusi nu ma atrage.

      Ștergere
    2. Incearca seria cu Melania sau seria cu Minerva, sunt cele mai bune romane cu care sa incepi si dupa, daca iti plac, o sa ajunga sa te atraga si Al cincilea as ;)

      Ștergere
  2. Larisa sa citesti ca merita.Eu dupa ce am citit 320 de pisici negre,am ramas fascinata de aceasta doamne.Sper sa pot citi si aceasta carte frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Care este cea mai frumoasa carte a ei?

      Ștergere
    2. Preferata mea este chiar 320 de pisici negre si poti s-o citesti pe asta direct sau poti sa incepi cu Cianura pentru un suras, apoi Buna seara, Melania si abia apoi 320. Cum vrei, e la fel de placut :)

      Ștergere
  3. In vacanta de vara, cand o sa am mai mult timp o sa citesc si eu ceva de ea, pana la urma s-ar putea sa ma surprinda.

    RăspundețiȘtergere
  4. imi place coperta:-?..:D..si recenzia suna destul de bine:D

    RăspundețiȘtergere
  5. imi pac cartile politiste, as vrea sa citesc o astfel de carte scrisa de un autor roman

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am auzit ca sunt foarte bune :) Am in casa parinteasca a mamei cateva carti, dar nu am pus mana pe ele inca, poate o s-o fac la ... vara.

      Ștergere
  6. COPERTA: Imi place foarte mult!
    RECENZIA: E superba si ma face sa vreau sa citesc cartea! Nu ma prea dau in vant dupa carti politiste dar asta pot spune ca imi place! Si asa nu am citit nicio carte a Rodicai Ojog-Brasoveanu! de fapt, nu am prea mai citit multe carti scrise de autori romani in ultima vreme! Cred ca ar fi cazul sa incep acum! Mai ales ca imi place coperta! (eu judec cartile dupa coperta - inacceptabil, dar adevarat; cel putin in cazul meu! ) :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Gheorghiev Alexandra7 ianuarie 2012 la 23:28

    imi place recenzia si coperta,pare interesanta :-??

    RăspundețiȘtergere
  8. Coperta cu asul, da, foarte potrivita. Si mie imi place.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu am citit nimic scris de aceasta autoare, dar nici nu cred ca voi citi prea curand.
    Recenzia, nu stiu, e interesanta, dar subiectul cartii nu ma face sa vreau sa o citesc si nici coperta. Mi se pare prea monotona, prea simpla. Din pacate, judec cartile dupa coperta.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.