Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

miercuri, 28 septembrie 2011

Concurs Libris & Nemira

Dragilor, incepand de astazi si pana la sfarsitul lunii octombrie (ultimele zile ale lunii) va fi un concurs organizat cu ajutorul librariei online libris.ro in care premiul va fi o carte la alegere in valoare de 40 de lei.

Pentru a putea participa la acest concurs tot ce trebuie sa faceti, este sa lasati un comentariu la aceasta postare in care sa precizati ce carte o considerati ideala pentru a o citi in pauzele si orele plictisitoare de la scoala in care chiar nu faceti nimic. Cea mai interesanta argumentare va castiga cartea dorita de pe sitelui de carti Libris

Iar pentru ca bonus pentru ca ati trecut prin examenele de initiere, cu ajutorul Editurii Nemira ofer cartea Jocurile Foamei celui mai activ user de pe blog.

     

18 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pucntul meu de vedere, in timpul orelor ar trebui citita o carte simpluta, care sa nu te tina lipt de ea, ca sa poti ridica nasul daca profesorul decide brusc ca vrea sa-i raspunzi la o intrebare sau daca totusi se intampla minunea si profa' incepe sa vorbeasca despre ceva interesant.

    Asadar, eu cred ca as opta pentru una din cartile fantasy ale lui Kelley Armstrong, pentru ca mi se par usurele, poate putin previzivile si din care te poti intrerupe oricand si sa le reiei mai tarziu.

    Anul trecut chiar am citit "Luna Plina" in timpul orelor si nu mi s-a parut ca mi-a rapit din placerea lecturii faptul ca din cand in cand mai ridicam ochii ca sa vad ce se intampla prin clasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Georgie K. , frumoasa argumentare!Sunt siguri ca tipii de pe Bookblog.ro iti multumesc!
    Revenind!
    Aleg : Vampirii din Morganville 3
    Si raspunsul!
    Hmm....gandidu-ma la o carte pe care am citit-o in pauze!Sa vedem!Ma centrez asupra Georginei Kincaid!Nopti de sucub si Vise de Sucub am ajuns sa le citesc la scoala si la ore stateam numai cu gandul la ele!
    Sau mai bine zis,la ce se mai intampla in continuare cu relatia Georginei cu Seth!
    Mai ales in Vise de sucub , a fost o tensiune dureroasa intre ei ,ajungeau mai tot timpul la certuri din lucruri marunte,insa sa sarim peste asta , faptul ca seria este scrisa la persoana I , te face sa crezi ca esti chiar tu in carte,in rolul personajului principal si toate emotiile/sentimentele acestuia, se scurg prin tine!
    Nu e descriere abundenta,dar nici putina!Echilibrata,nu deranjeaza la ochi ,personajele sunt puternic conturate,avand calitati si defecte omenesti,spre exemplu:Carter,care este inger ,obisnuieste sa isi petreaca timpul cu Jerome,Cody ,Peter ,sa bea si sa fumeze si are un simt al umorului mai negru,insa in esenta,iubirea lui pentru omenire biruieste!Cu toate acestea , are defecte umane!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Hmm:-?Am citit atatea si atatea carti la scoala,incat nici nu stiu despre ce pot sa vorbesc :)) .O sa incep totusi cu seria Jurnalele Vampirilor,care am citit-o aproape in totalitate in ore si pauze:)).A fost o serie si este in continuare,preferata mea si nu pentru serial,caci cu serialul am chiar ramas in urma.Este o mare diferenta intre carte si serial.Cartea pur si simplu m-a fascinat mult mai mult,facandu-mi ziua de scoala mult mai frumoasa si mai suportabila,trecand imediat.Povestea celor doi frati si a Elenei m-a dus intr-o lume,in care iubirea poate ,,ucide'' si impaca lumea in acelasi timp.

    RăspundețiȘtergere
  5. am ajuns sa citesc multe carti in pauze, pur si simplu aveam prea putin timp acasa, intre teme si invatat, asa ca am decis sa nu irosesc pauzele.
    una din cartile pe care le recomand in puze este "cismigiu and Comp.". Probabil ca vi s-a intamplat des, la fel ca si mie, sa va spuere rau un profesor. toata lumea spune ca elevii sunt cei care supara profesorii pentru ca nu nvata, dar si profesorii pun uneori intrbari la ore des[re ceea ce nu predau si nici manulaul nu mentioneaza. nu putet sa va razbunati la propiu pe profesor, fara sa va faceti mai mult rau voua insiva, dar baietii din cismigiu and comp le-au fcaut de multe ori farse profesorilot si ce mijloc mai bun de relaxare in pauze decat sa radeti de pataniile altor profesori, daca tot nu va puteti certa cu ai vostri

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu am nimic cu nimeni,insa Georgiana are dreptate :)
    http://www.bookblog.ro/recenzie/la-rascruce-de-vanturi/

    RăspundețiȘtergere
  7. O carte de citit in pauze e o carte neaparat de John Grisham "Ford County" unde povestirile despre lumea avocatilor sunt fascinante .Cu situatii dramatice si rasturnari de situatie totul petrecut in Ford County ,John Grisham maestrul thriller-ului juridic te face sa uiti ca ai doar o pauza ,te arunca in alta lume in alte situatii ,abia asteptand sa "vezi" ce se intimpla.

    RăspundețiȘtergere
  8. ca sa citesc in timpul pauzeleor as alege seria vampiri suudului,e simpla, amuzanta si extrem de interesanta...nu m-as plictisi deloc, si,,poate as fi si atenta cand intra profu in clasa

    RăspundețiȘtergere
  9. Cea mai buna carte pentru orele plictisitoare este una mai usoara dar in acelas timp si captivanta pentru a putea sa uiti de plictiseala dar in acelas timp sa te faca si sa o continui si dupa ce o lasi din mana. Misterul sa fie elementul surpriza dar si sa inveti ceva din ea. Eu recomand "Fata de hartie", am citit-o si spun ca este cartea perfecta pentru pauze.

    RăspundețiȘtergere
  10. Gheorghiev Alexandra3 octombrie 2011 la 20:32

    Cartea pe care am citit-o in ore a fost seria academia vampirilor...in ore doar primele 2 volume.M-a pasionat aceasta serie prin faptul ca o fata dhampir se pregateste sa devina gardianul celei mai bune prietene ale sale care este o printesa moroi.Eroina aceste serii este Rose Hathaway,iar cea pentru care trebuie sa lupte si sa se pregateasca este Lissa Dragomir(printesa moroi).Aceste doua bune prietene locuiesc la academia sf vladimir care nu este o scoala ca oricare alta ci un loc secret plin de vampiri,dhampiri(jumatate oameni,jumatate vampiri,moroi si strigoi(mortii vii).Insa,relatia se complica pentru eroina noastra din momentul in care ea se indragosteste de gardianul Lissei fiind Dimitri Belikov.Cei doi trec printr-o serie de intamplari care le complica relatia si care ajung sa se sacrifice unul pentru altu.Cu aceste personaje am trait: iubirea,pasiunea,senzualitatea,bataile,visele,sperantele,tragediile prin care a trecut fiecare personaj...

    RăspundețiȘtergere
  11. O carte buna de citit in ore? Pai, m-as gandi la o carte care te tine cu sufletul la gura, o carte care sa te transpuna in alta lume, o carte care sa te faca sa uiti ca proful sta langa catedra, scriind de zor pe tabla si murdarindu-se de creta. As spune "Eu sunt numarul patru" de Pittacus Lore! Ce-i drept, am citit-o foarte repede deoarece a fost una dintre cele mai bune carti pe care am devorat-o vreodata. Citeam din ea in pauze si in masina. Si, ca sa nu va mint, va spun adevarul: am citit din ea si in ore! O carte superba, ceea ce m-a facut sa nu o pot lasa din mana nici atunci cand profesorii intrau in clasa si incepeau sa predea de zor lectia plictisitoare in comparatie cu lumea in care ma afundam eu in acele momente de glorie. Pacat ca, pe la jumatatea orei, profesorii isi dadeau seama ca exista un elev in clasa care nu isi scrie lectia si il luau la intrebari. Gaseam, nu-i problema, niste raspunsuri "mari", asa incat scapam repede. Dar poate ca daca eram si preferatul lor, scapam si fara note de 2! :( Oricum, nu conta. Si dupa trei note, am continuat sa citesc povestea plina de dragoste cu extraterestrii a lui Pittacus Lore, si cred ca a fost o carte extraordinara, un cocktail exploziv de pasiune, groaza, ura si actiune, mai ales avand in vedere situatiile-limita in care am citit-o si momentele in care profesorii mi-o luau, ora trecea din ce in ce mai incet, si asteptam pana a doua zi ca parintii sa se duca sa o ia din biroul directorului - o vesnicie mortala. Desi ieseau suparati, mie imi venea sa sar in sus de bucurie ca imi tin prietenul de cerneala in mana, si mergeam incet, citind din ea, ce-i drept mai impiedicandu-ma si cazand usor! O carte perfecta pe care chiar daca as reciti-o mereu cred ca nu m-as plictisi. Dar acum m-am apucat de volumul 2 al seriei, si sper ca aceasta nu va mai aduce atatea pagube, nici in biroul directorului, dar nici in catalog!
    Asadar, pentru cei care vor sa scape de profesorii plictisitori care predau intr-una ecuatii si istoria Egiptului, le recomand o carte care ii va duce intr-o lume superba a actiunii si a SF-ului, o carte care va va face sa uitati ca undeva, cu cateva banci in fata, se afla un om imbracat modest care vrea sa te faca sa intelegi care e diferenta dintre artera aorta si cea pulmonara!

    RăspundețiȘtergere
  12. cum nu mai sunt la scoala, dar sunt la facultate, o facultate la care se citeste, adica facultatea de Litere, in pauze, in mod normal se fumeaza, barfeste si comenteaza marea literatura a lumii. insa cred ca in pauze sau in timpul cursurilor, intre doi Dostoievski si un Zola(care sunt faini ce-i drept, nimic de zis), ar fi interesant ca studentii sa citeasca ceva ce profesorii nu prea agreaza, anume literatura politista-thriller. si cum noul val de scritori nordici de litaratura politista este foarte in voga, la moda si misto, cred ca o carte ca "Barbati care urasc femeile" sau "Orasul borcanelor" merge la fix.

    RăspundețiȘtergere
  13. Din punctul meu de vedere,o carte bună pentru a o citii în pauze sau în ore,este cartea Fior de Maggie Stiefvater.
    Consider că aceasta este o carte potrivită pentru o zi la şcoală.Nu este sângeroasă,nu te sperie,ba chiar îţi poate tranzmite sentimente foarte puternice de iubire şi un sentiment de siguranţă.Desigur totul se amplifică mai ales dacă atunci când citeşti cartea este mai frig afară,deoarece poţi intra mai bine in pielea personajelor,mai ales a lui Sam.
    Eu cu siguranţă aş alege această carte pentru a o citi în pauze,dar mai ales în ore(mai puţin în ora de fizică,pentru că cu siguranţă,m-aş alege cu un doi mare cât mine).
    Dar cu siguranţă la cât de mult mă afund eu într+o carte atunci când o citesc,o să ma pricopsesc cu nişte note foarte proaste,şi cu mustraţii din partea profesorilor şi mai ales a părinţilor.Dar pentru prietena mea cea mai bună-cartea-m-aş risca oricând.

    RăspundețiȘtergere
  14. iar am ratat un concurs cu Jocurile Foamei...asa rau imi pare:(

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce sansa buna ar fi fost...pacat ca nu am descoperit concursul :(

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu am participat, dar nu am castigat! :(( Mi-ar fi placut sacastig, bineinteles! :D

    RăspundețiȘtergere
  17. Mi-ar fi placut sa castig! Scuze!

    RăspundețiȘtergere
  18. Eh, mereu mai sunt si alte sanse :D

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.