Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

joi, 14 aprilie 2011

Instrumente Mortale de Cassandra Clare

ORAŞUL OASELOR
Clary Fray, o fată de cincisprezece ani, are darul Vederii,un dar pe care ceilalţi oameni nu-l au. Ea vede vampiri, vârcolaci, zâne, demoni şi alte creaturi care populează Lumea din Umbră.

În Oraşul Oaselor, cartea întâi din seria Instrumente mortale, mama lui Clary, Jocelyn, dispare şi ea însăşi e atacată de un demon,un ravener înspăimântător. Astfel, tânăra ajunge să-i cunoască pe vânătorii de umbre, războinici a căror misiune este să-i apere pe oameni de demoni şi să-i controleze pe vampiri şi vârcolaci.

De asemenea, Clary îl întâlneşte pe Jace, un tânăr fermecător, şi, împreună cu el, încearcă să dezlege nenumăratele taine ale Lumii din Umbră. Cine a răpit-o pe Jocelyn? Unde se află Pocalul Mortal şi ce puteri are acesta? Cine l-a transformat pe Simon, cel mai bun prieten al lui Clary, în şobolan şi cum poate fi desfăcută vraja? Cum a reuşit Clary să dobândească dintr-odată Vederea? De ce sunt demonii interesaţi de o mundană oarecare?

Nu în ultimul rând, Clary încearcă să-şi înţeleagă propriile sentimente,în ce relaţie se află ea de fapt cu Jace şi Simon?


ORASUL DE CENUSA
Clary Fray nu-si doreste decat ca viata ei sa revina la normal. Dar ce inseamna normal cand esti vanator de umbre, spintecator de demoni, mama ta se afla intr-o coma indusa prin magie si poti vedea deodata varcolaci, vampiri si spirite ale naturii?

Lui Clary i-ar placea sa petreaca mai mult timp cu prietenul ei cel mai bun, Simon. Dar vanatorii de umbre nu-i dau pace, mai ales frumosul si enervantul sau frate recent regasit, Jace. Iar singura ei sansa de a-si ajuta mama este sa-l urmareasca pe salbaticul vanator de umbre Valentine, care este probabil smintit, cu siguranta malefic, sa fie acesta chiar tatal ei?

Cand si cel de-al doilea Instrument Mortal este furat, inspaimantatoarea Inchizitoare il suspecteaza pe Jace. Dar este oare Jace gata sa-si tradeze prietenii si sa-si incalce principiile pentru a-si ajuta tatal? - Sursa

10 comentarii:

 1. Cartea asta seamănă prea mult cu "Tara Duncan".
  Daca ai fi schimbat numele cărții și numele personajelor as fi putut paria ca e TD.

  RăspundețiȘtergere
 2. Am si eu primul volum sil-am precomandat si pe al doilea,dar inca nu l-am citit pe primul!Dar sunt sigura ca imi va placea! :d

  RăspundețiȘtergere
 3. uuu imi plac copertile..pare interesanta.. chiar foarte interesanta.. imi place ca ai numai carti bune pe aici

  RăspundețiȘtergere
 4. O alta serie extraordinara... autoarea este foarte talentata si ne demonstreaza asta si prin Dispozitive infernale.

  RăspundețiȘtergere
 5. eu nu stiu multe despre seria asta..dar am auzit pareri bune despre ea..as vrea sa o citesc si eu:)

  RăspundețiȘtergere
 6. Foarte creative copertile, imi plac.

  RăspundețiȘtergere
 7. E superba rau! Am citit primul volum si e absolut superb! Deabia astept sa il citesc si pe al doilea, il am! :X

  RăspundețiȘtergere
 8. Am auzit ca anul acesta trebuia sa se faca film, dar nicio veste despre vreun Oras al Oaselor! :((

  RăspundețiȘtergere
 9. nu ma atrag inca aceste carti

  RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.