Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

vineri, 18 iulie 2014

Concurs #2: Recomandă o carte



Pentru că v-am promis premii, lansez un nou concurs aniversar. De data asta, premiul este în întregime la alegerea voastră, librăria online libris.ro vă oferă un voucher în valoare de 40 RON cu care să vă cumpărați orice cărți vă dorește inimioara.


Tocmai de aceea, sunt curioasă ce carte ați recomanda voi cuiva care are chef să citească un roman, dar nu știe care anume. Așadar, dacă doriți să participați la concurs, lăsați un comentariu la această postare care să conțină:
- o adresă de e-mail de contact,
- o metodă prin care urmăriți blogul (fie prin e-mail, fie printr-un cont de facebook, twitter, google+ sau bloglovin')
- titlul cărții pe care ați recomanda-o, alături de câteva cuvinte despre motivele din spatele recomandării.

Concursul se încheie pe data de 26 iulie, ora 23:59, rezultatele urmând să fie afișate a doua zi. Succes tuturor și mulțumiri libris.ro, o librărie online de unde vă puteți comanda cărți online la prețuri excepționale și unde puteti găsi inclusiv cărți în engleză, ca să vă bucurați de povești în limba în care au fost scrise. În plus, libris.ro este singura librărie online care oferă transport gratuit la orice comandă!

15 comentarii:

  1. Una dintre cartile pe care le recomand oricand este “Erebos – Jocul razbunarii” de Ursula Poznanski, un roman plin de actiune care reuseste sa mentina suspansul de la prima pana la ultima pagina. Autoarea imbina cu talent lumea virtuala cu cea reala, povestea fiind prezentata atat din punctul de vedere al lui Nick, cat si prin ochii avatarului acestuia, Sarius.

    E-mail: goldypedia@yahoo.com
    Urmaresc blog-ul prin e-mail si pe fb (Ella Tamashi)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu aș recomanda "Starters" de Lissa Price, pentru că este o carte cu multă acțiune, și o distopie destul de diferită față de majoritatea, care cred că ar ține pe oricine cu sufletul la gură, plus că se citește repede, iar autoarea are un stil ușor de citit. În plus, personajul principal, Calie, e acel gen de personaj care mi se pare destul de ușor de îndrăgit de către cititori pentru că e puternică și reușește să se descurce în niște situații destul de ciudate.

    E-mail: marriacr@gmail.com
    Eu urmăresc blogul prin GFC ca Leontina și pe facebook(Maria Leontina).

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu recomand din toata inima romanul Fluturi de Irina Binder.Este o carte plina de lectii de viata ,pur si simplu te bucuri si simti orice amanunt,descoperid magia fluturilor .Autoarea trece prin momente complicate si dureroase ,- care sunt adevarate-iar dragostea este reprezentata atat de profund.Este genul acela de carte pe care nu ai mai vrea sa o lasi jos din mana.Prima lectie pe care o invatam dupa ce citim romanul este ca nu primim intotdeauna ce dorim ,si ca trebuie sa pretuim persoanele iubite cat sunt langa noi.A fost o adevarata exprerienta sa citesc aceasta carte .
    E-mail: flori.ina12@yahoo.com
    urmaresc prin GFC : FlorinaHoran

    RăspundețiȘtergere
  4. E-mail: shosetzua96@yahoo,com
    Urmaresc blogul prin :
    e-mail: shosetzua96@yahoo.com
    FB: Maria Andreea
    GFC: shosetzua96
    Eu recomand Gazda de Stephenie Meyer.Este o carte care te captiveaza de la inceput si care te tine in priza pana la sfarsit.Are de toate : poveste de dragoste,actiune si personajee cool.

    RăspundețiȘtergere
  5. anastacie93@yahoo.com
    Urmaresc blogul prin email,dar si pe facebook: pauna oana.
    Nici nu stiu ce carte sa recomand.Nu am mai citit de ceva timp un roman,dar cred ca as recomanda orice roman de Murakami.Sa zic ca aleg La capatul lumii si in tara aspra a minunilor.Il recomand pentru ca are doua fire epice,pentru complexitate si bogatia de intelesuri.Pentru ca deschide minti,creeaza viziuni si te ajuta sa inteelgi mai bine sensul vietii,sa meditezi asupra a ce merita sa pierzi pentru ceea ce crezi tu ca ar fi evolutie pe orice plan.Un roman care te rascoleste,te pune sa meditezi,te face sa vezi filmul evenimentelor si te tine cu sufletul la gura ca un roman politist apetisant.

    RăspundețiȘtergere
  6. E-mail: carlavlad.1996@yahoo.com
    facebook: Carla Vlad
    Va recomand din toata inaima cartea "Jocurile foamei" de Susan Collins. Am citit trei volume in 4 zile. Blestemam orele de scoala in care nu puteam sa le devorez. Cand ajungeam acasa primul si singurul lucru pe care il faceam era sa le citesc! Cand am terminat, am inchis cartea, am respirat de doua ori si am inceput sa jelesc de parca maine era sfarsitul lumii si eu tot nu apucasem sa il sarut pe Joey din Friends. Cum sa faci ma asa final? Trebuie sa fii un psihopat genial! Mereu mi-am dorit sa fiu un psihopat genial! Respect! Te iubim Suzanne Collins!

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu recomand tuturor cititoriilor cartea Sub Aceeasi Stea. Mai mult decat o carte, aceasta povesre e o amprenta si o lectie de viata mai dureroasa decat realitatea insasi. Aceasta carte e preferata mea si cred ca oricine ar trebui sa o citeasca macar odata-n viata, deoarece nu e doar o simpla carte, e un adevarat uragan de sentimente. John Green stie cum sa se joace cu cuvintele, astfel incat sa te faca sa simti tot in acelasi timp. Sub Aceeasi Stea este o carte despre doi copii cu cancer, dar nu e despre cancer.
    Te urmaresc prin GFC: Dya Ciotmonda si prin
    E-mail: dya_mary_girl11@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  8. Mail: mirancea75@gmail.com
    GFC: Dreams Have Wings
    As recomanda oricui "Anna si sarutul frantuzesc" de Stephanie Perkins. E una dintre cartile mele preferate si sunt foarte atasata de ea. Nu e o carte grea sau siropoasa. E o poveste de iubire ce-i drept, dar care are parti amuzante sau ce intampina greutati. Nu se pune accentul doar pe personajele principale si povestea lor, ci - indirect - aflam si povestile celorlalte personaje.
    Iar daca persoanei respective i-a placut cartea, i-as recomanda si "continuarea" din spatele cartii "Lola si baiatul de treaba din vecini" :)

    RăspundețiȘtergere
  9. te urmaresc prin e-mail romiii_94@yahoo.com

    Ti-as recomanda Mă pierd în tine de Jasinda Wilder o carte incarcata puternic emotional care te face sa plangi inca din primele 100 de pagini .Nu stiu ce spun despre ea , chiar si acum dupa cateva luni nu imi pot alege cuvintele.Cel mai bine ar fi sa o citesti tu sa te convingi singura , garantez ca n-o sa regreti

    RăspundețiȘtergere
  10. gfc: Dubhe
    mail: ancuta_serban11@yahoo.com

    Aș recomanda Mic dejun la Tiffany pentru că, pe lângă faptul că este ultima carte pe care am citit-o și mi-a plăcut ( iar de obicei asta recomand), este o lectură foarte scurtă, sub 200 de pagini, la care nu ai cum să te plictisești și care inspiră o atmosferă atrăgătoare. Mie mi se pare genul de carte care să placă aproximativ tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna,cartea pe care o recomand tuturor este Fahrenheith 451 scrisa de Ray Bradbury,
    Este una din acele carti trebuie citita odata in viata,O poveste tulburatoare dar si fascinanta despre o realitate fictiva in care pompierii asa cum ii stim noi,au ajuns sa "arda" carti,Acestia nu se mai ocupa de stingerea incendiilor,Ci sunt cei care le provoaca,arzand fiecare biblioteca si locuinta in care se afla vreo carte,Aceasta il are in prin-plan pe personajul Montag,care este pompier si nu avea nici o problema in a isi face "treaba" pana a intalnit-o pe Clarisse ( Sper ca inca i-am retinut numele,a trecut ceva timp ) ,o tanara adolescenta care ii "reda vederea" lui Montag,care incepe sa puna la indoiala tot mai mult slubja si conceptia pe care intreaga lume moderna a fost setata,
    O poveste de exceptie,nu foarte lunga,dar una ce te pune pe ganduri si literamente,te face sa gandesti,oare cat de groaznica ar fi o asemenea realitate ? Ce am putea face noi ca prezentul nostru sa nu devina oglinda unui viitor crunt in care oamenii sunt precum o adunatura de zombii fara creier,
    O lume in care oamenii sunt lipiti cu ochii de televizor atat la propiu cat si la figurat,O carte care daca ar fi ecranizata,ar iesi un film exceptional,Merita citita,deoarece nu ai nimic de pierdut,si totul de castigat.
    Spor la citit! :D
    E-Mail : devyd_alex@yahoo.com
    Facebook : Devyd ALex
    Urmaresc blogul in mare parte prin mail,este metoda cea mai accesibila,ocazional intru si pe blog,in mare parte in weekend-uri,

    PS : O remarca interesanta,aceasta carte am cumparat-o dupa citirea recenziei facute de domnisoara care detine acest blog,deasemenea printre multe altele,Majoritatea cartilor mele au fost cumparate dupa citirea unor recenzi frumoase ale aceiasi autoare,desi inca nu am apucat sa le citesc si eu pe toate.
    Cheers :) ,Devid!

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  13. urmaresc blogul prin GFC, ourbookpalace.
    E-mail: cristina98b@yahoo.com

    As recomanda cartea In jocul celor mari de Sophie Dahl. Sophie este nepoata cunoscutului autor Roald Dahl si deja asta spune multe despre talentul ei literar. Cartea are in prin plan dezvoltarea unei fete pana la varsta adolescentei si toate lucrurile prin care trebuie sa treaca, pentru ca viata ei nu este tocmai usoara sau echilibrata. Mie mi-a placut foarte mult cartea si este chiar printre preferatele mele. Are un sfarsit destul de tragic dar realismul cartii te cufunda pur si simplu in actiune si e ca si cum ai fi si tu acolo.

    RăspundețiȘtergere
  14. mail: larisa.motora@yahoo.com
    GFC Larisa
    Eu recomand Cel mai iubit dintre pamanteni de Marin Preda. A fost printre putinele carti care au produs o schimbare in fiinta mea, care a reusit sa transmita tot ceea ce a simtit personajul principal. O recomand pentru ca este cu siguranta diferita de tot ceea ce ati citit pana acum si daca nu va placea Marin Preda, va veti schimba parerea dupa cartea aceasta.

    RăspundețiȘtergere
  15. Gfc: Apy
    apy_blog@yahoo.com
    Eu recomand Flori pentru Algernon de Daniel Keyes, deoarece este o carte care pur si simplu m-a impresionat, avand si un impact intelectual asupra mea.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.