Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

luni, 10 februarie 2014

Frozen (Regatul de gheață)

Știu că filmul a apărut la noi în cinematografe încă de pe 27 decembrie, dar văzând trailerul, mi s-a părut că e unul dintre filmele Disney de familie, asemănătoare celor la care mă uitam alături de ai mei când eram mică (Lion King, The Aristocats, Beauty and the Beast etc). Așa că am vrut să merg la cinematograf cu toată familia, și cum ne-am sincronizat mai greu în ultima lună, am reușit să-l vedem abia ieri.

Povestea:
Elsa s-a născut cu o putere specială: poate îngheța lucruri și poate crea zăpadă. La început, e doar o joacă, un motiv de bucurie pentru ea și pentru surioara ei, Anna. Însă într-o seara, lucrurile scapă de sub control și, fără sa vrea, Elsa o loveste cu o rază înghețată pe sora ei. Singura salvare vine de la trolii din munți, care îi șterg Annei orice amintire despre puterile surorii ei și o avertizează pe Elsa că trebuie să învețe să-și stăpânească puterile.
Pentru a o ajuta, părinții fetelor izolează palatul, închizând porțile, în timp ce frica o face pe Elsa să se țină la distanță de Anna. Însă părinții fetelor mor într-un naufragiu și trei ani mai târziu, când Elsa devine majoră, are loc încoronarea ei. În onoarea evenimentului, porțile castelului se deschid și în timp ce Anna găsește dragostea, Elsa trebuie să-și ascuda emoțiile petru a nu-și dezvălui puterile. Dar lucrurile scapă de sub control și, fără să vrea, Elsa dezlanțuie o furtuna care aduce iarna veșnică, apoi fuge în munți. Singura care poate aduce înapoi vara este Anna, ajutată de Kristoff, un tânăr a cărei meserie este furnizarea de gheață către regat, Sven, renul lui simpatic, la fel de adorabil și de loial ca un cățeluș, și Olaf, un om de zăpadă viu.

Părerea mea:
Disney is baaaack! Mi-au lipsit filmele acestea simple, copilărești, pe care le poate îndragi oricine, de la un copil la bunicul lui. După cum spuneam la început, am fost la cinema cu toată familia, și tuturor ne-a plăcut enorm. Povestea, cântecele, personajele, animația, totul a fost superb. În plus, de data asta, prințul pe cal alb n-a fost nici alesul, nici eroul pentru că a fost o poveste despre iubirea dintre doua surori, iubire care poate topi zăpada din întreg ținutul.

Și a fost o poveste superbă despre faptul că nu trebuie să îți fie teamă de ceea ce ești cu adevărat, pentru că cei care țin la tine te vor accepta și te vor ajuta să-ți găsești pacea și fericirea. Filmul a avut și destule momente amuzante, cele mai multe avându-i în prim plan pe Sven sau pe Olaf, care împreună alcatuiesc un duo extrem de simpatic, dar și momente care să te țină cu sufletul la gură, indiferent de vârstă. Aș putea să vorbesc ore întregi despre cât de mult mi-a plăcut filmul, însă mi se pare mult mai simplu să va arăt trailerul, un mic teaser extrem de adorabil și una dintre cele mai frumoase melodii din film ca să vă conving că trebuie să (re)vedeți Frozen:





7 comentarii:

  1. Oh, Doamne! Prin postarea asta ai exprimat tot ce vreau eu să spun tuturor care nu au văzut filmul! Mulți s-au uitat doar pentru că e la modă, fără să înțeleagă de fapt mesajul. În schimb, toată povestea este atât de pură și frumoasă că a devenit unul dintre filmele mele preferate. Cred că o să mă mai uit o dată în weekend! Este superb, atât datorită animației cât și cântecelor și sentimentului cu care rămâi. Iar melodia Let it go este perfectă! Versurile mă inspiră! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi :) Într-adevăr, a fost un film minunat cu un mesaj pe masură! Cât despre melodie, o ascult obsesiv pe repeat, e genială :))

      Ștergere
  2. Ma bucur ca ai vazut filmul si ti-a placut ^^ Dupa ce am vazut "Frozen", Elsa a devenit unul dintre personajele mele preferate din cele creeate de Disney. Cat despre melodia "Let it go", inca o ascult cu mare placere, este pur si simplu geniala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Elsa a fost într-adevăr un personaj extraordinar, dar în afara de ea, mi-au plăcut enorm Sven și Olaf, au fost extrem de simpatici :)

      Ștergere
  3. Da a fost foate frumos filmul,mesajul filmului vrea sa transmita ca: niciodata sa nu-ti fie rusine de cine esti tu cu adevarat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unul dintre motivele pentru care mi-a plăcut mult „Frozen” este faptul că, deși e catalogat ca un film pentru copii, a avut într-adevăr un mesaj, ceea ce multe filme „pentru oameni mari” nu mai au de ceva timp :)

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.