Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

vineri, 17 ianuarie 2014

Jurnal: Jana nu e moartă...

...Jana se transformă, parcă așa era melodia lui Mărgineanu, nu? Nici Ghanda nu e moartă, deși n-a(m) mai scris un cuvințel de o căruță de vreme... Însă și Ghanda se transformă, rezultatul semănând foate mult cu imaginea asta:


Drăguț, feeric, „cititoresc”? Da' de unde! Dacă mă compar cu personajul, atunci cartea aia care mai are puțin și mă transformă în plăcintă e de fapt un manual de analiză matematică, iar motivul pentru care je (adică tipa din poză) luminează un singur rând și pare că va sta o vreme citindu-l este că timpul de procesare pentru o singură formulă e mult mai îndelungat decât pare... Și pare enorm, deci in realitate se poate spune că tinde spre infinit.

Bun, lăsând termenii matematici la o parte, urmează să intru în prima mea sesiune. Ultimele săptămâni n-au fost nici ele floare la ureche pentru că am avut de încheiat situația pe la materiile care nu au examene în sesiune, chestie care seamănă surprinzător de mult cu finalul de semestru din liceu când toți profii se prindeau că nu avem destule note și se apucau să dea lucrări, să asculte, să ceară proiecte etc. Diferența dintre liceu și facultate e mai mult de terminologie... și sunt extrem de mulți termeni. Verificarea scrisă e altceva decât examenul, pentru că examene sunt doar în sesiune, și există și colocvii, care de fapt nu sunt verificări scrise... Și nici laboratorul și seminarul nu-s tot una, însă n-am reușit să mă prind dacă „asistent” și „laborant” sunt sinonime... Numai cursul ramâne curs indiferent de circumstanțe :))

Bun, normal, diferențe sunt mai multe, cea mai frumoasă fiind că numarul de materii... hai să nu le zic inutile, să le spun „fără legatură cu domeniul de interes” scade simțitor, iar cele care se încadrează totuși în această categorie pot fi mult mai ușor ignorate.

Revenind totuși la sesiune, deși sunt convinsă că o să supraviețuiesc și deși deocamdată sunt destul de încrezătoare că o să ies și neșifonată, sunt la fel de covinsă că de mâine, când o să mă pun cu burta pe carte, optimismul o să sară pe geam și o să moară rapid, iar eu o să mă transform într-un ghem de frustrare, stres și panică, ghem cu o formă vag umanoidă. Probabil o să-l pot parafraza pe Tony Stark în dimineața majorității examenelor:


Pe scurt, până pe 6-7 februarie, nu cred că o să mai bat câmpii pe-aici. Dacă totuși se întampla, shame on future me, you should be studying! Și dacă o să am timp pentru asta, o să-mi fie dor de voi și de blog... Bye-bye :)

5 comentarii:

  1. Bun venit in clubul studentilor torturati de sesiune :)) Multa bafta la examene si sper ca in prima ta postare de dupa sesiune sa ne spui ca ai scapat fara restante >:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. Asistentul universitar e un grad spre prof univ. Laborant poate fi orice student

    RăspundețiȘtergere
  3. Bun venit în club :)) Mult succes și stai liniștită, că prima sesiune pare mult mai SF înainte să treci efectiv prin ea, o să fie bine. Știu sentimentul, că și eu eram tot cam așa ca tine anul trecut.

    RăspundețiȘtergere
  4. spor la invatat si multa bafta in sesiune! poate ne auzim dupa, sa povestim :D

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.