Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

vineri, 27 septembrie 2013

Recenzie: Viata dubla la Venetia de Monica Ramirez

De obicei, intre momentul in care termin de citit o carte si momentul in care ii scriu recenzia las sa treaca o vreme, ca sa-mi adun gandurile. De data asta o sa fac o exceptie, pentru ca am petrecut doua zile minunate traind o Viata dubla la Venetia, despre care am de gand sa povestesc acum, cat totul e inca proaspat si nefiltrat :D

Povestea:
Kate Martin are vise si viziuni cu Venetia renascentista, asa ca hotaraste sa viziteza orasul, sperand ca aceasta excursie o va ajuta. Intr-un anticariat descopera un colier superb pe care il cumpara la un pret de nimic, dar pe urmele acelui colier sunt o serie de oameni care fara sa-si dea seama, pun din nou in scena o poveste care s-a desfasurat cu secole in urma. Printre ei se numara si Patrick Stone, un pictor care apare in viziunile femeii si care pare s-o cunoasca pe Kate de o vesnicie, desi cei doi nu s-au mai intalnit vreodata.

Parerea mea:
Cum ar fi sa ai amintirile unei persoane care a trait in secolul 16? Cum ar fi sa simti ca toate intamplarile prin care treci sunt un deja vu si ca te indrepti inevitabil spre acelasi deznodamant pe care l-a trait o femeie moarta de secole? Cum iti dai seama daca il iubesti cu adevarat pe cel din fata ta, sau sentimentele sunt de fapt ale ei, ale femeii care a trait cu ani in urma?

Raspunsurile le da Kate, un personaj de care m-am atasat de la primele pagini, deoarece i-am simtit curajul si forta interioara. Pana la urma, putini sunt cei care, intr-o asemenea situatie, ar fi calatorit la Venetia ca sa-si infrunte demonii, in loc sa-i ignore. Si celelalte personaje atrase in jocul istoriei care se repeta sunt la fel de fascinante, pentru ca dincolo de miciile modificari pe care le-au suferit o data cu schimbarea epocii, esenta lor este aceeasi si e interesant de vazut cum toate merg pe acelasi drum pe care au pasit si in trecut.

Totusi, fiecare personaj primeste din partea sortii un mic avantaj, sub forma unor viziuni ale trecutului care i-ar putea ajuta sa-si evite destinul. Daca vreunul dintre ei va reusi sa-si croiasca o noua soarta, daca povestea de dragoste dintre Kate si Patrick va avea acelasi deznodamant trist precum cea dintre Catherine si Patrizio si daca va reusi Kate sa impace fantomele trecutului, ramane sa aflati citind romanul!

2 comentarii:

  1. Felicitari pentru recenzie, ai prezentat foarte frumos cartea si chiar ai reusit sa ma faci curioasa in ceea ce o priveste. Imi place ideea si vreau sa vad cum e prezentata de catre Monica Ramirez, asa ca probabil o sa-i dau o sansa si o sa o trec pe lista cartilor pe care vreau sa le citesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-a placut :) Si daca mergi pe la targuri de carte, ai sansa s-o gasesti si pe Monica in carne si oase ca sa primesti si autograf pe roman ;)

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.