Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

luni, 17 septembrie 2012

Leapsa: Cartile verii

Cum ieri s-a terminat vacanta pentru cei care nu sunt inca la facultate (inclusiv eu, din pacate), leapsa aceasta - primita de la Sorin - a picat la fix deoarece nu aveam chef sa scriu nimic despre terminarea vacantei/inceputul scolii, dar raspunsurile la intrebari alcatuiesc un fel de rezumat litarar al verii si intotdeauna am chef sa scriu despre carti :).

1.Care e cea mai bună carte pe care ai citit-o în vacanţă?
Damn it, trebuie sa aleg? Nu vreeeeeau! Probabil ca preferata mea a fost Foc in adanc, de Vernor Vinge pentru ca extraterestrii lui au fost uimitori, premiza de la care a plecat a fost "oau" si a avut pana si o poveste de iubire care mi-a smuls niste lacrimi in final.
Dar extrem de aproape de titlul de "preferata" au fost si Taisul sabiei, care este un sword & sorcery superb (stiu ca v-am promis ca-i fac recenzia, n-am uitat) si Fuga Vanatorului (recenzie aici) si Turbion (recenzie aici).

2.Care e cea mai frumoasă copertă a unei cărţi citite în vacanţă? + poză
And the winner is... Taisul sabiei! Nu mi se pare ca imaginea se potriveste in mod deosebit cu continutul, dar cu putina imaginatie, se poate potrivi cu trecutul unuia dintre personaje (Logen aka Sangerosul Noua). Si oricum, e frumos desenata.



3.Câte cărţi ai citit în vacanţă?
Stiam eu ca Goodreads e un lucru bun pentru ca eu nu stiu cate carti am citit vara asta, dar a tinut site-ul evidenta: vara asta am citit 18 carti.

4.Câte cărţi ţi-ai propus să citeşti în vacanţă?
Nu citesc ca sa strang un numar, citesc pentru ca imi place. Nu-mi propun niciodata sa citesc x carti. (Challenge-ul de pe Goodreads era nu ca sa ating un numar de carti citite, ci ca sa vad efectiv cate carti citesc intr-un an). Vara asta n-am facut vreo exceptie, asa ca nu-mi propusesem vreun numar de carti. Pur si simplu am vrut sa citesc, si asta am facut :)

5.Ce carte sperai că o să citeşti această vacanţă şi nu ai reuşit?
Imi propusesem la inceputul vacantei sa recitesc seria Cantec de Gheata si Foc, dar mereu aparea o carte pe care n-o citisem niciodata, si preferam asta decat sa recitesc. Totusi, mi-am facut timp pe la finalul lui august sa recitesc capitolele lui Daenerys, Sansa, Cersei, Jaime si pe cele cu Robb din cartile 3, 4 si 5.

6.Ce serie ai terminat vacanţa asta?
Aruncand o privire peste ce am citit, raspunsul este niciuna. Totusi, am inceput niste serii (The First Law, Turbion, AV si Ghallagher Girls). Totusi, cand am citit volumul 4 din Jurnalele lui Stefan, am hotarat sa nu mai citesc nimic din seria asta, deci se poate considera ca am terminat-o, nu? :))

7.Ce carte citită în vacanţă nu ţi-a plăcut?
Spintecatorul (Jurnalele lui Stefan #4). I-am facut recenzia aici, explicand exact de ce nu mi-a placut.

Mai departe, leapsa merge la Daniela, Madalina, Simona, Maria si la oricine si-o mai doreste :)

9 comentarii:

  1. Si eu imi doream sa citesc seria CAntec de gheata si de foc

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesante cartile citite de tine

    RăspundețiȘtergere
  3. ai o paleta de carti foarte diversificate la capitolul citit si ma bucura

    RăspundețiȘtergere
  4. Mersi. In general, sunt fan SF si Fantasy, desi uneori, imi place sa mai iau cate o pauza si sa mai incerc si altceva :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Vacanta mea s-a terminat in octombrie fiindca am intrat in ultimul an la facultate. Vara aceasta am citit Pe aripile vantului de Margaret Mitchell, seria cartilor Jane Austen si seria cartilor surorilor Bronte. Acum m-am apucat de Cocosatul de la Notre Dame de Victor Hugo, editia integrala pe care am gasit-o la un anticariat!

    RăspundețiȘtergere
  6. imiiii numai carti bune ai citit vara asta @paun catalina cezarina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, dar lista necesita un update:D am mai citit intre timp Anna cu ochii verzi vol1,2 de sveva casati modignani, sezonul otravit de tasha alexander, ferma animalelor de george orwell, primul volum din decameronul(am ajuns pe la jumatatea lui si l-am pus in asteptare fiindca ma oboseste scrisul mic), clopotul de sticla de sylvia plath si in prezent Vrajitor si vrajitoare de James Patterson, care am inceput-o de vreo sapt si ceva, este o lectura care cu usurinta as termina-o in cateva ore, insa timpul nu mi-a permis in ultimele zile sa mai citesc! iar urmatoarea pe lista este ori decamernoul continurea ori Gradina placerilor lumesti o carte groasa cu un scris mic:D

      Ștergere
  7. decameronul mi-a placut si mie foarte mult este o carte care te marcheaza. Nu stiu nimic de Anna cu ochii verzi o sa caut mai multe informatii despre ea pentru ca mi-ai trezit curiozitatea

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.