Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

joi, 9 august 2012

Book Lovers Challenge #9

Poți să intrii în corpul unui personaj pentru două zile. Ce ai face în această perioadă, ce el/ea nu a făcut? Ce greșeală i-ai corecta și de ce? Ce schimbare ai face în viața ei/lui?

De cand am citit provocarile, aceasta mi s-a parut una simpla: Eu as vrea sa pot fi Katniss din Jocurile Foamei, ca sa pot sa-i corectez o eroare care mie mi s-a parut majora si impardonabila. (Urmeaza spoilere, asa ca daca nu ati citit seria, opriti-va din citit).

Presupunand ca as putea modifica destinul unui personaj, atunci eu, in locul lui Katniss, l-as alege pe Gale. El e cel care i-a fost alaturi intotdeauna, el e cel alaturi de care vana, el e cel capabil, pe scurt, el e cel cu toate calitatile. Peeta mie mi s-a parut din start un molau incapabil, care are forta si atat. Mi s-a parut ca n-a fost decat o povara pentru Katniss si ca ea s-ar fi descurcat exemplar fara el. Ba mai mult, o data ce el a fost hipnotizat sa vrea s-o ucida, eu nu m-as mai fi apropiat de el. Ever. Adica da, ok, mi-ar fi parut rau ca a ajuns asa, poate m-as fi simtit vinovata, asa ca as fi incercat sa trag niste sfori pentru ca lumea sa aiba grija de el.

Dar nu eu. Eu as fi stat departe. Foaaaaarte departe. Nu m-as fi casatorit cu el si, mai ales, nu i-as fi facut plozi. La capitolul asta, Katniss a fost mai mult decat dezamagitoare, mai ales pentru ca l-a refuzat pe Gale invinuindu-l de moarte lui Prim. Ceea ce ea n-a inteles e ca Gale a creat principiul bombei, nu a aruncat-o si nu a declansat-o. Gale e la fel de vinovat de moartea lui Prim cum e creatorul viespiilor-copoi de moartea lui Glimmer.

Asadar, eu as schimba decizia lui Katniss, facand in schimb alegerea care mi s-a parut din primele clipe corecta si potrivita pentru ea. (Spun "din primele clipe" pentru ca eu tot timpul cat am citit volumul 1 nu faceam decat sa-mi imaginez cat de prost trebuie sa se simta Gale cand vede cum Katniss si Peeta fac pe indragostitii).

10 comentarii:

  1. Ce-mi place răspunsul tău! :) Foarte drăguţ.

    Dee.

    RăspundețiȘtergere
  2. mie mi-a placut de Peeta . Ma gandesc ca daca l-ar fi ales pe Gale totul era cam monoton . Adica disparea triunghiul amoros si nu imi imaginez cum ar fi curs actiunea cartii .

    RăspundețiȘtergere
  3. Trebuia să ascult de îndemnul tău de la începutul postului și să nu citesc mai departe :)) dar pur și simplu nu m-am putut abține, chiar voiam să văd ce ai scris.
    Oricum, promit să citesc volumele 2 și 3, din serie, cu entuziasm (chiar dacă nu prea curând) pentru a putea plasa într-un context informațiile ce tocmai le-am aflat.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Elena G: Sunt de acord ca era nevoie de acel triunghi amoros, insa in final, mi s-ar fi parut normal sa-l aleaga pe Gale. Dar stiu ca sunt multi fani care sunt multumiti de Peeta... eu pur si simplu nu ma numar printre ei :)).

    @Sorin: Spor la citit! (In principiu, nu ti-am stricat mare lucru din actiune, doar tot ce e legat de triunghiul amoros. Au ramas destule lucruri interesante, care sa te tina in priza.)

    RăspundețiȘtergere
  5. Mersi de încurajări; voi continua lectura lor, numai să și le achiziționeze soră-mea :))

    RăspundețiȘtergere
  6. circula pe net si in varianta ebook. Eu asa le-am citit.

    RăspundețiȘtergere
  7. Off ... Nu am facut rost de carti nici acum :((
    Imi pare asa de rau ca ratez toate astea si nu pot sa-mi dau si eu cu parerea :((
    Dar nici sa le citesc sub forma de e-book cum a spus Elena , nu m-as baga .,Adica daca nu am cartea in mana , pur si simplu nu ma pot delecta pe deplin cu ea :)
    Acum adun bani la pusculita :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu-mi plac postarile cu spoilare, deci nu am citit postarea. Sunt sigura ca e ceva frumoas, dar chiar nu vreau:| Inca nu am citit cartile.

    RăspundețiȘtergere
  9. De cand ma chinui sa mi le cumpar si eu, poate le primesc cadou :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca as intra in pielea personajului Catherine din La rascruce de vanturi l-as alege pe Heathcliff si am trai fericiti impreuna

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.