Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

miercuri, 22 august 2012

Book Lovers Challenge #22

Basmele și poveștile pentru copii sunt frumoase, dar parcă prea perfecte, nu? Alege un basm sau o poveste (gen Albă ca Zăpada, Mica sirenă ..etc) și modernizeaz-o puțin. Adaugă niște vampiri, sau alte creaturi supranaturale, poți face personajele pozitive negative și viceversa, poți schimba cursul acțiunii. Scrie într-un scurt articol cum îți imaginezi respectiva poveste reinventată.

Ok, cum eu am dubii despre talentul meu la scris, am rugat-o pe Andra sa rezolve aceasta provocare, dar ea e plecata, asa ca desi am rasunspul, n-am cum sa-l postez decat de pe contul meu. Oricum, ideea e ca raspunsul de mai jos e al ei.


De ce de fiecare data cand cineva spune povesti cu final fericit mereu ma gandesc la printesele de la Disney? Adica exceptand-o pe Mulan, restul sunt un pic...prea roz si fericite nu credeti? Dar sincer nici daca as vrea nu as putea sa rescriu o astfel dee poveste cum ar fi “Cenusareasa” sau “Alba ca Zapada”. Dar ceeace as rescrie ar fi “Frumoasa din padure Adormita”. Pe bune!? Sa adormi de la un trandafir pentru 100 de ani!? Not a chance baby.
Daca ar fi dupa mine as fi schimbat-o altfel, gen o secta cu vampiri ai Evului Mediu sunt chititi sa o ucida pe Frumoasa pentru ca ea putea sa faca ceva deosebit, gen sa le anuleze tranformarea in vampri si sa-l angajeze pe Fat Frunos, care sa nu fie print, ci un vanator sa o ucida, numai ca tipul se indragosteste de ea si pur si simplu o adoarme cu o vraja, blestem, ma rog gasesc astia o cale, ca sa creada vampirii ca e moarta. Cincizeci de ani mai tarziu, nepotul tipului o gaseste si se indragosteste de ea asa tacuta cum e, o trezeste si puf salveazaa lumea de vampirii rai si nesuferiti. Parca pentru asta ar merita sa dormi ceva mai mult peste program, nu? Si cred ca as citi cartea intr-o zi, nu o luna. Ah da si sa incercam totusi sa renutam la pasarele si la fluturasi, Tinkerbell e de deomeniul trecutului (desi imi placea de ea in Peter Pan)

13 comentarii:

  1. Un fel de răspuns la această provocare îl dă serialul ABC Once Upon a Time și se zvonește că din sezonul 2, adică din toamna va fi inclusă și povestea Frumoasei Adormite. O fi semănând cu cea a Andrei???

    RăspundețiȘtergere
  2. Am vazut tot primul sezon Once Upon a Time si in afara de povesta micutei sirene, restul au semanat destul de mult cu cele Disney, asa ca eu cred ca vor pastra o adaptare asemanatoare si in cazul Frumoasei Adormite.

    In orice caz, ma indoiesc ca vom vedea prea curand vampiri in Once Upon a Time. Poate doar pe Dracula, dar asta peste mai multe sezoane.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum se face ca tot strainii il promoveaza pe al nostru Dracula?

      Ștergere
  3. Eu mă refeream mai mult la partea reală a serialului care părea o metaforă a poveștilor. Erau aceleași teme, aceleași personaje doar că reinterpretate într-o manieră modernă. Cel mai elocvent exemplu e iubirea dintre Prinț și Albă-ca-zăpada (acuma îmi scapă numele din realitate) care este împlinită în acel ultim moment din finalul sezonului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Waw ! Chiar e impresionanta povestea :) Mi-as fi dorit sa fie mai detaliata , caci sigur as fi savurat orice idee :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesanta povestea ta.Imi place.Si apropo de serial si eu spun de ceva timp ca tot vreau sa ma uit la el,sper sa-i vina si lui randul odata si odata

    RăspundețiȘtergere
  6. Intr-adevar este o poveste reusita nici eu nu am vazut serialul pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  7. Interesanta ideea ta, dar daca ar fi toate pe genul nostru cu ce o sa se mai hraneasca copilasii mici care nu stiu de vampiri, varcolaci sau ce inseamna cuvantul secta. Pe scurt, viata lor e roz si nu stiu nimic altceva decat ceea ce citesc in acele carti. Doar nu vrei sa creasca gandindu-se la vampiri:))

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu ma bucur ca aceste povesti au fost totusi scrise atunci pentru ca daca s-ar scrie astazi chiar nu ar mai fi nimic roz, nici macar copilaria si pe bune ca uneori mai avem nevoie si de o infuzie de roz in viata noastra

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu l-as asemana pe lupul cel rau din scufita rosie cu un varcolac:)) care o transforma pe scufita intr-un personaj varco-fiinta si astfel scufita din fetita inofensiva cu acel cosulet in mana ajunge sa tarsnforme si ea alti copii la randul ei.....glumeam, pentru mine povestile vreau sa ramana povesti si atat, si asa traim intr-o societate:_:_:_:_

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.