Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

duminică, 19 august 2012

Book Lovers Challenge #19

Alege o carte/serie a cărui final nu te-a încântat și spune-ne cum ai fi vrut să se termine și de ce.

Bun, stiu ca e ciudat ca raspundem si eu si Andra avand in vedere ca ea a anuntat ca pleaca in vacanta. Raspunsul e simplu si nu presupune teleportare: mi-a lasat mie rasunsurile la provocarile comune. Asadar, iata ce finaluri nu ne-au placut:


Ce final nu mi-a placut !? Pai a fost finalul seriei Fortele Raului Absolut. Pe bune!? De ce a trebuit sa se termine atat de sec? Okey nu am nimic impotriva lui Chloe si a lui Derek ca s-au sarutat, bravo lor, casa de piatra si toate cele, dar ce s-a intampalt cu restul ? Nici un epilog, nici unn cuvant, nada !? Adica Tori si Simon sunt frati vitregi, corect ? Pai atunci Tori de ce nu a aflat ca are un tata in viata si un frate? Sau matusa lui Chloe e indragostita de tatal lui Simon? Pe bune...prea s-a terminat in pom. Daca ar fi fost dupa mine, as mai fi scris macar doua capitole dupa si apoi i-as fi pus pe Chloe si Derek sa se sarute. Sau macar sa mai dea cateva detalii despre organizatia-mama care chiar pare sa fie raul in persoana. Pe bune...vreau mai multe detalii.



Initial, voiam sa scriu despre Jocurile Foamei, dar am scris deja despre asta la o alta provocare (cand trebuia sa schimb destinul unui personaj). Intr-o sclipire de inspiratie divina, am urlat la sormea (intr-un mod pritenos si iubitor, desigur, ca o sora model ce sunt): "SORMEEEEEEEA! Ce final de carte nu mi-a placut mie?". Dupa primul moment de panica, chiar mi-a raspuns (eu faceam misto, dar asa au loc marile descoperiri ale lumii): Cercul secret. In clipa aia, m-am uitat la ea ca la o muza din antichitate. O nimerise din plin.

Asadar, am urat finalul de la seria Cercul Secret (n-am citit decat primele 3 volume, asa ca ma refer la finalul volumui 3). A fost penibil. Jenant. Serios, mi s-a facut rusine ca am citit asa ceva. Pentru cei care n-au citit, o sa va fac un rezumat al incheierii: o tipa ii spune protagonistei ceva de genul "Na o piatra". Si dupa cateva clipe de pauza, adauga: "si daca tot ti-am dat-o, ia-l si pe gagicul meu. Nu e ca si cum ne-am fi iubit din copilarie sau ceva." Si tipul, ca un catelus cuminte, se duce si o pupa in botic pe protagonista in timp ce toata lumea aplauda. Sexi sau ce?

Lasand gluma la o parte, cam asta e finalul seriei: Diana ii daruieste lui Cassie o calcedonie si tot Diana i-l "daruieste" pe Adam, cu care era intr-o relatie de muuult timp si pe care e clar ca il iubeste. Si explicatia Dianei e "Sunteti predestinati". Cassie e ok cu asta (normal, doar si-a primit gagiul pe tava). Adam e ok cu asta (ma rog, sa zicem ca il semi-inteleg). Diana e ok cu asta(Fiinta, esti nebuna?! Iti pasezi iubitul asa, ca pe sosete?! Esti... argh! Voiam s-o spanzur). Nick, ex-ul lui Cassie si genul Bad-boy care era chiar destul de simpatic (cand nu fuma.) e ok cu asta. Oamenui buni, ati inebunit cu totii?

Ce final e asta?! Cum sa-ti pasezi iubitul?! Cum sa fii de acord cu asta?! Cum sa... God! Oribil. Mult mai rau decat Jocurile Foamei, acolo am putut inelege punctul de vedere al lui Katniss, acolo problema era mentalitatea ei, nu ideea in sine. Fetele au gusturi diferite la tipi, asta inteleg. Dar nimeni nu-si paseaza iubitul!
Totusi, mor de curiozitate sa citesc volumul 4, avand in vedere ca s-a schimbat autoarea. S-ar putea sa devina chiar o serie buna. One can only hope!

PS: Mentionez ca in cadrul elaborarii si scrierii acestei postari, nicio sora nu a fost ranita.

14 comentarii:

  1. Nici mie nu mi-a placut cum s-a temrinat Fortele Raului Absolut:|. Mai erau lucruri de lamurit...
    "SORMEEEEEEEA! Ce final de carte nu mi-a placut mie?" =)))) Maxim!

    Dee.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cel mai tare, din tot postul ăsta a fost PS-ul de la final =))

    Cred că la finalul acestui BLC ar fi fain să se facă un top al celor mai mishto provocări și un top al celor mai mishto răspunsuri date.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai dreptate aici :) foarte fain p.s. mai ales ca am si eu o sora si imi pot imagina cu usurinta scena

      Ștergere
  3. Sunt de acord cu amandoua ! Avand in vedere ca am citit amandoua seriile , dar Fortele Raului Absolut m-a enervat mai tare !
    Si ma gandeam ca poate se va face o continuare sau ceva , sa inteleg si eu ce se intampla ! Ahh... urasc astfel de finaluri :((

    RăspundețiȘtergere
  4. Acum am vazut si eu PS-ul :D :D :D LOL ! Prea tare faza :)) :)) :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Dap, sor'mea e un geniu inca viu si nevatamat.

    Si legat se FRA: exista o continuare, la fel cum exista si un prequel si un mic fragment care se desfasoara simultan cu actiunea. Nu cred ca sunt publicate fizic, dar se gasesc pe net. Toate sunt din punctul de vedere al lui Derek.

    Dangerous e prequelul, relatand tot ce i se intampla lui Derek de cand e "pui" pana cand ajunge cu Simon la azil.

    Divided e un scurt fragment care povesteste ce a simtit Derek la finalul primei carti, de cand s-a despartit de Chloe si pana s-au reintalnit.

    Si in sfarsit Belonging relateaza ce se intampla dupa finalul cartilor. Adevarat, nu cred ca lamureste problemele descrise de Andra, nu vorbeste despre Tori, matusa lui Chloe sau tatal baietilor, se concentreaza mai mult pe Derek si relatia lui cu familia sa adevarata.

    Dar acestea sunt doar cele despre care stiu, am inteles ca ar mai exista cateva scurte fragmente din punctul de verede al lui Simon si chiar unul din perspectiva lui Tori, dar nu ma interesau, as aca nu le-am cautat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu una inca nu am terminat FR ,insa daca e cum spui tu Andra,numai imi place :)) .
    Eu am urat Mai las-o moale cu fantomele.Asa fara sare si piper deloc.Pur si simplu s-au dus la bal si gata..[Eu am ceva cu aceea carte =))]

    RăspundețiȘtergere
  7. chiar astazi ma gandeam ca nu imi plac cartile cu finaluri hmm cum sa le zic ,, nefericite"? . Nu o sa ghiciti la ce carte ma gandeam ... Pe aripile vantului" De ce nu se pupa la final si sa zica au trait fericiti pana la adanci batraneti ??
    Eu as propune sa se dea o lege sa se termine fiecare carte cu pupaturi :)) serios va spun ca le -as citi pe toate si nu m-as opri la jumatate

    RăspundețiȘtergere
  8. Totuși mai trebuie și cărți cu finaluri mai triste, nefericite ori dramatice, altfel prea am fi cu toții cu capul în nori și am considera că tot ce zboară se mănâncă. Unele dintre ele trebuie să ne (re)amintească că viața nu-i tocmai roz.

    RăspundețiȘtergere
  9. @sorin fosrte adevart graiesti din pacte viata e destul de trista uneori incat simti nevoia unei evadari intr-o carte buna si nu reamintirea a ceea ce oricum traiesti

    RăspundețiȘtergere
  10. Pe mine nu m-a deranjat finalul CS, acum citesc al patrulea volum:D
    Iar la Fortele Raului Absolut nu am ce sa zic avand in vedere ca nu am citit nici o carte.:D

    RăspundețiȘtergere
  11. Nici eu nu pot comenta vizavi de Fortele Raului Absolut pentru ca pe asta nici eu nu am citit-o

    RăspundețiȘtergere
  12. Sunt multe carti care nu mi-au placut cum s-au terminat, pentru ca au avut un final sec....e o lista lungaa....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aici ai dreptate, din pacate insa nu putem modifica finalul cartilor dar ne putem apuca sa scriem noi carti si finalul il decidem noi

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.