Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

duminică, 3 iunie 2012

Alba ca Zapada intr-o poveste de...groaza

Yep ati citit bine dragii mei adepti ai povestilor. Se pare ca acum 15 ani regizorul Michael Cohn a avut o revelatie si a schimbat clasica poveste de dragoste in care piticii erau buni, mama vitrega vorbea cuo oglinda magica si...Alba ca Zapada era doar Alba ca Zapada.
Dar de 1 iunie eram cu telecomanda in mana si la 22:00 am vazut o secventa de inceput a unui film cu o caruta care se rastoarna si o haita de lupi atacand. Un pic cam creepy, dar foarte foarte ciudat pentru ca dupa cele trei minute de prolog, am vazut titlul filmului Snow White, a Terror Tale.
Stiti clasicul: mama printesei moare, tatal acesteia se recasatoreste, iar noua mama este mai mult decat rea si isi vrea fiica vitrega moarta. Aceasta fuge de la castel si se intalneste cu.....7 nelegiuiti: un pitic, un dezertor din armata cruciatilor, un preot, si altii care vor sa se imbogateasca in minele dn padure.
Si ce se intampla apoi?
Pai...incep sa moara unul cate unul, in timp ce Alba ca Zapada, care apropo are un nume aici - Liliana, se indragosteste nebuneste nu de print, ci de Will-dezertorul.
O da am uitat sa precizez ca mamica cea rea a avut un copil pe care l-a nascut mort si ca oglinda ei nu doar vorbeste, cat si fura vietile oamenilor, asa cum a facut cu dadaca Lilianei, care pe deasupra mai e si indragostita de printul-deloc-chipes-dupa-parea-mea.
Ce sa va spun? Filmul chiar mi-a placut pana in ultimele trei minute cand...pe bune a avut cel mai sec final din istorie. Dupa ce isi salveaza tatal din ghearele masterei, arde un castel din temelii, Alba ca Zapada nu-si saruta alesul care a mai si salvat-o de la a fi ingropata de vie. Si in plus nici nu mi-am dat seama daca regele ea viu sau mort, pentru ca....sincer parea cam ticnit cand l-a scos din balamucul din castel.
Si intrebarea e au trait fericiti pana la adanci batraneti?

P.S. Am uitat de o chestie...personajul principal (Alba ca Zapada) incheie lista cast-ului si ma mir cum de nu au trecut-o la personaje secundare. Traim intr-o lume ciudata cu idei geniale (fara sarcasm)

12 comentarii:

  1. Am vazut si eu inceputul filmului, dar dupa o pauza de publicitate m-am luat cu altceva si am uitat de el. Poti sa te uiti si la serialul Once upon a time, e foarte frumos si e tot asa cu basme si povesti, printre care si cea a lui Snow White. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Am văzut și eu filmul. Foarte interesant! :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Once Upon a Time mi-a mai fost recomandat insa nu am apucat sa-l vad. Desi este pe lista must view din aceasta vacanta de vara. Totusi ms-a parut interesanta si aceasta poveste, care merita stiuta in ciuda faptului ca filmul este....vechi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pe mine ma dezamagaseste once upon a time, am vazut primul episod si....

      Ștergere
    2. Uite-te macar la primele 3 episoade, s-ar putea sa dureze putin pana prinzi gustul pentru ca incepe putin mai greoi :)

      Ștergere
  4. uf, n-am ajuns inca sa-l vad, desi mi-a placut trailerul,sper in week-en d sa ajung;a lucrat mult anul acesta Kristin(si- a incasat bani pe masura)

    RăspundețiȘtergere
  5. Am vazut filmul dupa ce am citit postarea ta. Chir mi-a placut. A fost foarte interesanta schimbarea povestii.

    RăspundețiȘtergere
  6. @giorgiana, filmul nu etse cel cu Kristen....este un film din anul 1997 nu au nici o legatura

    RăspundețiȘtergere
  7. Pare interesant, desi Alba-ca-Zapada si Razboinicul Vanator are o poveste mai interesanta, dupa mine. O sa le vad pe amandoua sa pot face cateva comparatii mai ample. :)
    Si inceputul, cu caruta rasturnata atacata de lupi, suna bestial.

    RăspundețiȘtergere
  8. Apropo de inceputuri interesante, cred ca cel mai creepy inceput il are The Woman in Black, ecranizarea romanului cu acelasi nume de Susan Hill. Cu cele trei fetite care se arunca pe fereastra; nu stiu, mi se pare de-a dreptul socant. Nu stii la ce sa te astepti daca incepe asa, eu am fost putin terorizat in primele cateva minute.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am incercat sa caut si eu filmul acum ceva timp , la indemnul tau desigur . Dar nu-mi mai aduc aminte de ce nu m-am uitat la el . Am sa incerc sa-l caut din nou :)

    RăspundețiȘtergere
  10. prefer alba ca zapada si cei 7 pitici:)) mai ales acum de craciun

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.