Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

marți, 28 februarie 2012

Citeste si castiga

Vine primavara, cu alaiul ei de carti, motiv pentru care in perioada 28 februarie - 9 martie 2012 blogul nostru, in parteneriat cu libraria online Libris, va organiza un concurs in care premiul va fi cartea Damnare de Lauren Kate.

Pentru a participa la acest concurs, spuneti-ne care a fost ultima carte citita (si faceti-i o mica recenzie). Daca doriti sanse suplimentare, scrieti despre acest concurs pe blogul personal/facebook/twitter etc. si postati link-uri catre locurile unde ati postat. Fiecare link inseamna o intrare in plus in cadrul tragerii la sorti.

Multumim librariei Libris pentru premiu si pentru ca a lansat noua colectie de carti in limba engleza.

23 de comentarii:

  1. Eu am deja cartea dar succes participantilor! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. linkuri:http://lifemeanscolour.blogspot.com/2012/03/concurs.html

    http://lifemeanscolour.tumblr.com/post/18559253350/concurs-damnare

    Ultima mea carte citita a fost Jocurile Foamei Revolta,ultimul volum al seriei cu acelasi nume.In aceasta ultima carte este vorba de Katniss,care impreuna cu aliatii sai si rebelii trebuie sa invinga Capitoliul ca sa-si recapete libertatea.Dar pe drumul spre victorie pierde multe vieti dragi,iar la sfarsit nu e prea sigura daca vrea sa respecte planul de baza.Mi-a placut foarte mult cum s-a terminat,fericire si tristete,ambele in aceleasi cantitati.Seria merita fiecare banut si minut!E superba si sunt tare trista ca am terminat-o,deoarece e prea buna ca sa vrei sa se termine:)
    Frumos concurs!

    RăspundețiȘtergere
  3. http://vis-saurealitate.blogspot.com/2012/03/poate-vreti-sa-participati-la-acest.html
    http://thebooksarethecoffeeofmylife.blogspot.com/2012/03/poate-vreti-sa-participati-la-acest.html
    http://since-fictions-fans.blogspot.com/2012/03/poate-vreti-sa-participati-la-acest.html
    http://putereaseductiei.blogspot.com/2012/03/poate-vreti-sa-participati-la-acest.html
    Ultima carte citita de mine este Cele noua vieti a lui Chloe King.
    Chloe este o adolescenta de 16 ani care are probleme ca ori ce alta fata: baieti, intalniri, chiulul de la ore si certuri cu mama ei.
    Dar intr-o zi cand a lipsit de la scoala impreuna cu prietenii ei pentru a-si sarbatorii cea de a 16 aniversare, a cazut dintr-un turn si nu a murit.
    Dupa aceasta intamplare Chloe descopera ca i se intampla tot felul de lucruri ciudate.
    Este o carte foarte buna, care merita citita dupa parerea mea!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai atunci ..daca mi.a fost persimis si mie sa particip chiar daca nu ^^ am unde posta despre concurs si imi pare rau o sa fac si eu o mica descriere despre ultima mea carte citita.
    Cartea Viitorului
    -cecilia ahren-
    Cartea incepe intr.o nota jucausa , care mie mi.a placut la nebunie am ras la unele pagini foarte mult ori pentru ca eu sunt o fata care "cade" la glume mai putin "sarate" ori cu adevarat sunt bune.Nu voi da foarte multe detali pentru ca ..poate voi convinge pe cineva sa citeasca si nu vreau sa ii stric surpriza ca in asta costa cartea , sa descoperi singur sirul intamplarilor.Este povestea unei fete Tamara ..care traieste fara grija de maine fiind foarte bogata insa intr.o zi aceasta impreuna cu mama ei trebuie sa se mute la tara, la unchiul acesteia.Acolo viata ei se schimba radical,ducand lipsa luxului care o inconjura.
    Cartea viitorului, reprezinta cartea/jurnalul pe care Tamara l.a gasit intr.o biblioteca ambulanta care venea la domiciliu.Datorita acestei carti fata descopera ca pana acum a trait doar intr.o minciuna.
    Este o carte usor de citit eu am terminat.o in 2 zile ! mi.a placut foarte mult..
    Iti multumesc pentru concurs si librariei online libris.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ultima carte citita a fost PS:Te iubesc de Cecelia Ahern, o carte minunata...

    Holly isi petrecuse toata viata crezand ca va fi impreuna cu Gerry pana cand batranetea si moartea avea sa-i desparta. Ei s-au cunoscut cand aveau 14 ani si de atunci au stiut ca vor imparti vesnicia. Insa nu a fost asa, viata i l-a rapit lui Holly pe Gerry si acum trebuie sa invete sa traiasca singura si sa ia totul de la capat.
    Dar cum sa faca asta? Cum sa lupte cu goliciunea ramasa in urma lui? Cum sa uite ca in urma cu cateva luni el era langa ea si zambea sau o tachina? Cum sa uite momentele in care se certasera pentru ca Gerry uitase sa stinga lumina si ea se lovise de coltul patului cand cedase si o stinse in locul lui si cand injura intr-un foarte inventiv mod, mergand pe intuneric? Cum sa-i uite atingerea calda, alinatoare?
    Acum ar da orice sa-l simta inca o data, ar stinge ea lumina si nu i-ar mai pasa ca s-ar putea lovi de coltul patului.
    Cel mai dureros sentiment este singuratatea. Holly simte ca oricat de multe persoane ar fi in jurul ei, nimeni nu i-ar putea alina durerea, nimeni nu ar putea sterge trecutul ei cu Gerry si iubirea pe care inca i-o poarta. Orice lucru banal, pe care el il atinse sau din pricina caruia se certase odata cu el, acum ii aminteste ca a existat, ca imparteau candva patul moale si gigantic in care este nevoita sa se intoarca mereu.
    Cu cativa ani in urma, Holly ii spusese lui Gerry ca nu ar putea sa traiasca fara el daca i s-ar intampla ceva si el rase de iubita lui, spunandu-i ca o sa-i faca o lista cu tot ce are de facut, ca sa o ajute.
    Cand mama lui Holly ii spune ca a sosit un pachet mare pe care scrie ''Lista'', totul se schimba. In acel pachet se aflau 10 scrisori de la Gerry, cate una pentru fiecare luna care a mai ramas din acel an. Lui Holly nu-i vine sa creada ca el se tinuse de cuvant si se minuneaza de fiecare data cand deschide o noua scrisoare, se minuneaza de sarcinile uneori traznite pe care i le da Gerry.
    Acele scrisori sunt asemeni celor 10 porunci, Holly traieste doar pentru a le indeplini si asteapta cu mare nerabdare sfarsitul lunii, pentru ca incepe o alta luna, ceea ce inseamna o alta scrisoare pe care o poate deschide.
    Trecerea timpului e o binecuvantare, pentru ca poate deschide alte scrisori, dar si un blestem. Pentru Holly viata se oprise in loc atunci cand Gerry o parasise, insa nu si pentru prietenii ei, iar ea asista indurerata la fericirea lor stiind ca nu va mai fi niciodata la fel de fericita ca atunci cand era cu el.
    Dar ce va face cand scrisorile se vor termina?

    Am postat pe blog:
    http://i-am-wide-awake.blogspot.com/2012/03/concurs-damnare-lauren-kate.html

    si pe facebook: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=308412099218913&id=100001503775149

    RăspundețiȘtergere
  6. Ultima carte citita de mine este Parfumul de Patrick Süskind.

    Tot auzisem de aceasta carte, insa nu prea avusesem sansa sa pun mana pe ea, caci in librarii ba o gaseam si n-aveam bani la mine, ba aveam si nu mai era. Dar zilele acestea cand am fost la biblioteca am gasit-o pe raft si cum tot auzisem diferite pareri am zis ca n-am ce pierde. La inceput am citit putin, insa nu pentru ca n-ar fi bine scrisa sau autorul are un stil greoi, ci din cauza timpului meu, dar azi am pus iar mana pe ea si nu am mai lasat-o pana n-am citit si ultimul cuvintel. Mi-a placut de la inceput si pana la sfarsit, iar asta se intampla foarte rar, caci la ce pretentioasa sunt mai nimic nu ma multumeste. Insa aceasta carte a avut de toate: o poveste interesanta, un personaj special si bine construit, suspans intr-o doza mica si un final la care nu ma asteptam, dar care se potriveste foarte bine atat cartii in sine cat si personajului. A fost interesant ca pe langa urmarirea de-a lungul vietii a lui Grenouille autorul a prezentat si detalii legate de prepararea parfumurilor si a diferitelor « cosmetice » sa le spun asa, fara sa faca lectura tehnica sau sa plictiseasca. A fost extrem de interesant sa vad cum percepe un om lumea ce-l inconjoara bazandu-se mai mult pe miros, pe arome si pe parfumuri raspandite de plante, animale, lucruri si chiar de semenii sai. Grenouille prin viata pe care a dus-o, prin tot ce-a trecut si mai ales prin mintea sa sclipitoare, « talentul » sau si faptul ca nu s-a dat de la nimic ca sa-si implineasca « visul » pentru mine este un personaj extraordinar. Eu va recomand cartea, caci merita.


    Am postat despre concurs: http://manuscrisearse.blogspot.com/2012/03/damnare.html

    RăspundețiȘtergere
  7. ultima carte citita a fost ,,Anna Karenina"...o carte carte care sincer m-a uimit...
    Lev Tolstoi chiar m-a surpins.E o carte care nu o poti incadra doar la un gen de carte.E o poveste de dragoste,o poveste filosofica,o poveste care vorbeste despre viata oamenilor din lumea nobilimii care nu e atat de usoara si roz care are problemele ei si regulile ei nescrise.Vorbeste totodata despre viata si moarte,despre viata de familie,scopul vietii si echilibru dintre iubire si nefericire.
    Anna karenina este personajul principal si cea care declaseaza toata actiunea romanului.
    Anna care vine la fratele ei pentru a-l ajuta,ajunge sa-i suceasca mintile lui Vronski.Acesta uita de regulile impuse de societate.O lasa pe Kitty pentru Anna.Vrea sa lupte pentru ea si reuseste sa sa distruga caminul dintre Anna si sotul ei.Dar deasemnea lasa si o inima franta,cea a lui Kitty.Vronski devine amantul Annei.Anna renunta la tot pentru Vronski chiar si la copilui ei,la statului ei si pleaca cu Vronski.Dar iata ca probleme apar...certurile zilnice sunt la tot pasul.Intre timp kitty isi reface viata alaturi de Levin.Povestea urmareste aceste destine si ne prezinta problemele de zi cu zi.Prezinta iubirea pura dintre LeviN si Kitty si pasiunea trecatoare dintre Anna si Vronski.Romanul este conturat de geloziile,invidia,dragostea,pasiunea si disperarea persoanjelro care o gasesti in fiecare rand citit.
    Un roman care pare greu de citit dar care te tine cu sufletul la gura mai ales ca sfarsitul e unul la care nu te asteptai.
    am postat si pe blogul meu:
    http://justonelastdance-lostindr3ams.blogspot.com/2012/03/un-nou-concurs-primavara-e-mult-mai.html

    RăspundețiȘtergere
  8. Ultima carte citita este "Locatarul Himeric" de Roland Topor.

    “Locatarul himeric” (1964) este primul roman al artistului francez Roland Topor, un om cu multiple calitati si in acelasi timp si meserii: fost scriitor, poet, ilustrator, grafician, pictor, scenograf, compozitor de muzică uşoară, actor, realizator de emisiuni TV., carte care in anul 1976 a fost adaptata pentru marele ecran de cunoscutul regizor Roman Polanski care l-a interpretat el însuşi pe Trelkovsky, personajul principal din roman.

    Pvestea il prezinta pe Trelkovsky, un tanar de 30 de ani, linistit, muncitor, calm si onest, care isi cauta cu disperare un apartament pentru a nu ramane in strada, dupa ce este evacuat din vechia lui locuinta. Gaseste unul, pe strada Pyrenees, iar dupa lungi insistente si promisiuni facute proprietarului locuintei reuseste sa se mute in locul lui Simone Choule, o fata care se aruncase de la fereastra apartamentului si care dupa zile intregi de stat in coma, intr-un final moare.
    Desi la inceput toate lucrurile ii merg struna tanarului, cu timpul observa ca in jurul lui se petrec fapte si evenimente din ce in ce mai stranii, iar relatiile lui cu vecinii incep sa fie din ce in ce mai tensionate, acestia plangandu-se, gasind mereu ceva sa-i reproseze si incercand incetul cu incetul sa-l transforme in vechea locatara a apartamentului (Simone Choule), de care Trelkovsky credea ca si ea fusese victima acelui imobil si a vecinilor iesiti parca din iad, lucru care a impins-o pe aceasta la moarte si care avea sa-l faca si pe el sa-i urmeze destinul.

    Acest roman horror cu multe elemente kafkiene si care imbina foarte usor realitatea cu fantasticul este o lectura foarte interesanta si remarcabila, pe care o recomand cu multa caldura tuturor pasionatilor de acest gen de carti si nu numai.

    Am postat pe facebook despre acest concurs: http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=223140564452030&id=100000340243254

    RăspundețiȘtergere
  9. Nume : Major CIprian
    POst : http://bookaholic-guy.blogspot.com/2012/03/concurs-pe-povesti-intunecate.html
    GFC : cipryan
    Recenzie la Tristeti de sucub :

    Georgina Kincaid este un sucub , adica un demon cu mult sex-appeal care se hraneste cu energia barbatilor , dar si directorul adjunct al unei librarii populare.Dupa ce o crima misterioasa se petrece in oras , Georgina decide sa investigheze.
    Intre timp , in oras apare un scriitor bine-vazut care soseste pentru a-si lansa noua carte la libraria unde lucreaza Georgina.Aceasta este insarcinata sa ii arate orasul tanarului scriitor.
    Ca sa scape de avansurile sefului ei , Georgina apeleaza la un necunoscut pe nume Roman , care o ajuta dandu-se drept partenerul ei.
    Sucubul se indragosteste imediat de Seth , scriitorul , dar si de Roman.Dupa ce prietenul ei dracusor este atacat , Georgina se transforma intr-o adevarata Sherlock Holmes.
    In oras da tarcoale o creatura respinsa atat de rai cat si de iar , un nephilim , iar cand aceasta isi da seama ca de fapt nephilimul este cineva apropiat ei , nimic nu o mai poate salva pe frumoasa sucub.

    O carte cu mult suspans , situatii inimaginabile , produse de creaturi supranaturale si mister invaluit cu putina tenta erotica.Mi-a placut extrem de mult , vi-o recomand din toata inima.Din pacate nu am avut ocazia sa citesc seria "Academia Vampirilor" , insa seria Georginei mi-a atras foarte mult atentia asupra seriei AV.Poate , intr-o zi o sa apuc sa citesc si aceea serie.Who knows?

    RăspundețiȘtergere
  10. nume: Popescfu Paula
    am postat pe:
    -pe fb meu:
    http://www.facebook.com/profile.php?id=100001180309947-pe profilul de pe twitter:https://twitter.com/#!/PaulaPopescu
    GFC:paula
    recenzie la:oliver twist:
    In carte este vorba despre un copil care a ramas orfan la ''Casa de mulca''.El este ''plimbat'' de la un orfelinat la altul ajngand in mana unor hoti care il obliga sa fure.Prin forte propii a ajuns un om invatat,chiar daca a trebuit sa lupte singur,si niciodata nu s-a lasat invins de obstacolele pe care viata i le-a pus in cale.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ultima carte citita este Romeo si Julieta+Hamlet de W. Shakespeare. Motivul a fost povestea de iubire fara asemanare dintre Romeo si Julieta pe care cu totii o stim dar pe carenu imi aminteam ca eu sa o fi citit, asa ca m-am pus pe citit. Trebuie sa recunosc ca mi-a placut foarte mult si acum pot sa ma declar fan W. Shakespeare. O recomand cu caldura.
    Povestea de dragoste din cei doi mi-a placut enorm si intr-adevar te face sa visezi la o dragoste puternica care sa infrunte orice obstacol, chiar si moartea. Din pacate finalul este trist insa asta nu face ca povestea de iubire sa-si piarda frumusetea.
    Link Twitter: https://twitter.com/#!/juli_anne06/status/176263889066016768

    RăspundețiȘtergere
  12. Ultima carte citita este Romeo si Julieta+Hamlet de W. Shakespeare. Motivul a fost povestea de iubire fara asemanare dintre Romeo si Julieta pe care cu totii o stim dar pe carenu imi aminteam ca eu sa o fi citit, asa ca m-am pus pe citit. Trebuie sa recunosc ca mi-a placut foarte mult si acum pot sa ma declar fan W. Shakespeare. O recomand cu caldura.
    Povestea de dragoste din cei doi mi-a placut enorm si intr-adevar te face sa visezi la o dragoste puternica care sa infrunte orice obstacol, chiar si moartea. Din pacate finalul este trist insa asta nu face ca povestea de iubire sa-si piarda frumusetea.
    Link Twitter: https://twitter.com/#!/juli_anne06/status/176263889066016768

    Iuliana

    RăspundețiȘtergere
  13. Ultima carte citita este Romeo si Julieta+Hamlet de W. Shakespeare. Motivul a fost povestea de iubire fara asemanare dintre Romeo si Julieta pe care cu totii o stim dar pe carenu imi aminteam ca eu sa o fi citit, asa ca m-am pus pe citit. Trebuie sa recunosc ca mi-a placut foarte mult si acum pot sa ma declar fan W. Shakespeare. O recomand cu caldura.
    Povestea de dragoste din cei doi mi-a placut enorm si intr-adevar te face sa visezi la o dragoste puternica care sa infrunte orice obstacol, chiar si moartea. Din pacate finalul este trist insa asta nu face ca povestea de iubire sa-si piarda frumusetea.
    Link Twitter: https://twitter.com/#!/juli_anne06/status/176263889066016768

    RăspundețiȘtergere
  14. Ultima carte pe care am citit-o a fost volumul 2 din seria Betsy , regina vampirilor , " Nici moarta nici angajata "

    Prima data cand am auzit de aceasta serie ( implicit primul volum : " Nici moarta nici maritata " ) , mi-am spus ca trebuie sa o am cu orice pret .
    Desi eu nu prea imi cumpar carti ( decat de la reviste ) , am facut si eu o investitie , si mi-am cumparat primul volum . Initial nu am stiut ca e o serie , insa cand a aparut si volumul 2 m-am bucurat .
    Asa ca , dupa ce am citit primul volum , mi-a placut atat de mult , incat mi l-am cumparat si pe cel de-al doilea .

    Ei bine , in volumul doi : Nici moarta nici angajata , Betsy , o tanara care decedase de cateva luni intr-un accident de masina si se trezise regina vampirilor , isi continua aventurile .
    Dupa ce-l detronase pe fostul conducator al vampirilor , ea fusese recunoscuta ca fiind regina , impreuna cu consortul ei Sinclair ( pe care il uraste ) .
    Betsy se obisnuise cu noul ei rol , insa avea acum o problema mult prea " umana " . Si anume faptul ca nu avea un serviciu . Deci Sinclair ii oferise casa lui drept resedinta pentru regina , aceasta refuzase cu vehementa sa-l aiba drept coleg de casa .
    Ea era " intretinuta " practic de prietena ei cea mai buna , si asta o nemultumea . vroia sa fie din nou pe picioarele ei si sa faca bani , pentru a-si cumpara mult doritii pantofi .
    Asa ca atunci cand gaseste o slujba la Marcy`s , un magazin de pantofi , Betsy considera ca e cea mai norocoasa persoana . Doar ca lucrurile in lumea vampirilor se complica , cand acestia sunt atacati de o anumita trupa de adolescenti in frunte cu un preot . Ea fiind regina , trebuia sa-ti apere supusii , iar singurul care o putea ajuta era cel mai sexy vampir din unuvers : Sinclair .

    Cartea mi-a placut la nebunie , la fel ca si primul volum . E bine ca la sfarsit nu te lasa in suspans , plangand dupa urmatorul volum . E plina de sarcasn si ironie - poate aceste fiind lucrurile care imi plac la ea cel mai mult . Are parti comice , de dragoste , si chiar triste . Actiunea este combinata fosrte bine , iar situatiile surpriza nu se lasa asteptate .
    Deci , cum va spuneam si la inceput , aceasta este singura serie care mi-a placut cu adevarat , si am cumparat-o la pretul din librarie .


    Am postat :
    http://povesti-intunecate.blogspot.com/2012/02/citeste-si-castiga.html

    http://stefany-stefany16.blogspot.com/2012/03/concurs-pe-alt-blog.html

    http://povesti-intunecate.blogspot.com/2012/02/citeste-si-castiga.html

    RăspundețiȘtergere
  15. Ultima carte citita a fost "Revelatia",primul volum din seria Fortele raului absolut.In aceasta carte este vorba despre o fata pe nume Chloe Saunders,care afla ca este o necromata si este inchisa intr-un sanatoriu.Aici isi face cativa prieteni care incep sa fie dusi de acolo impreuna cu colega ei de camera despre care afla ca a murit in momentul in care ii vede spiritul.Dupa ce evadeaza impreuna cu cativa colegi intalneste mai multe obstacole pe care fara ajutorul noilor ei prieteni nu ar putea sa le depaseasca.Este o carte foarte frumoasa si sunt nerabdatoare sa citesc si celelalte doua volume.
    am postat despre concurs aici: http://www.facebook.com/profile.php?id=100001997480271
    http://sinapsa.ucoz.ro/

    RăspundețiȘtergere
  16. Ultima carte citita a fost "Anna Karenina" de Lev Tolstoi.Aceasta carte m.a impresionat datorita aerului de aristocratie rusa si in special conditia femeii in societate.Anna incearca sa fie fericita si implinita alaturi de barbatul iubit adica Alexei Vronski.Aceasta carte merita citita datorita temei principale a romanului "familia".

    facebook: nicoleta mocanu
    blog: halftenshil

    RăspundețiȘtergere
  17. Nume: Gora Celina
    Am postat despre concurs aici: http://www.facebook.com/maimicdecattrei/posts/406144649403075

    Ultima carte citită este Divergent, de Veronica Roth.
    În carte este vorba despre domnişoara Tris, care îşi desfăşoară antrenamentele de novice al facţiunii Neînfricaţilor, firul poveştii fiind presărat cu nişte amor ici şi colo, până când lucrurile degenerează într-un război între facţiuni. Practic n-are rost să spun mai mult despre ce se întâmplă în carte căci s-ar putea să stric bucuria unora de a o citi, în caz că deja n-au făcut-o.
    Personal, cartea mi s-a părut destul de slabă şi nu voi putea pricepe niciodată de ce s-a trâmbiţat atât asupra sa. Totul devine chestionabil prin "de ce?" până când se ajunge într-un punct mort. Romanul nu debordează de prea multă logică şi explicaţie, însă e foarte piperat din punctul de vedere al acţiunii. Are momente care se pot împărţi chiar pe cele cinci facţiuni prezentate: Momente de curaj şi neînfricare, ceea ce mi s-a părut mai bine de 90% violenţă pură, momente de altruism, momente de sinceritate, în măsura în care nişte adolescenţi pot fi sinceri, momente de prietenie înduioşătoare, momente în care Tris îşi manifestă înclinarea către Erudiţi, şi tot aşa.
    Spre nefericirea mea, pe la jumătate, cartea a devenit irefutabil previzibiliă şi n-a mai adus niciun element care să-mi spună că m-am înşelat cu privire la plotul ce va urma. Pasajele romantice dintre Tobias şi Tris m-au dus cu gândul la Twilight la începutul relaţiei lor (tipa slabă şi tipul superbunlatoate), dar în final şi întrebarea asta îşi găseşte un oarecare răspuns, fie el şi tras de păr.
    Una peste alta, cartea a fost o lectură destul de ok.

    RăspundețiȘtergere
  18. As vrea foarte mult sa particip,dar nu am un blog pe care sa postez si sper sa nu fie o problema
    Ultima carte pe care am citit-o e Jocurile Foamei(vol 1) si debea astept sa citesc si ultimele 2 volume.
    In prima carte din serie este vorba despre Katniss o fata din Districtul 12 ,care locuieste impreuna cu mama si sora ei mai mica.Dupa moartea tatalui ei aceasta trebuie sa isi hraneasca familia si acest lucru a determinat-o sa vaneze impreuna in padure.Aici este si locul unde il intalneste pe cel mai bun prieten al ei ,Gale.In fiecare an se organizeaza Jocurile Foamei,unde o fata si un baiat(tributuri) din fiecare district va fi ales pentru participare.Biletul cu numele surorii ei este extras ,iar Katniss se ofera voluntar in locul surorii ei.Din acest district este ales si Peeta ,un baiat care in copilarie i-a salvat viata lui Katniss.Ei sunt 'remodelati' de niste stilisti si pregatiti de mentori pentru Hocuti Foamei.Una dintre strategiile facute de unul dintre mentori pentru ca publicul sa iubeasca tributurile din districtul 12 este ca Peeta si Katniss sa se prefaca a fi indragostiti.Katniss se lupta din greu in arena ,trece prin multe infruntari,prin care o fata normala putea sa moara imediat.Spre sfarsitul jocului ,ea si Peeta petrec mai mult timp impreuna si incep sa se indragostesc.Cu mult curaj cei doi devin castigatorii jocurilor foamei....si povestea continua.
    Aceasta este cartea mea preferata de aventura,este cu totul si cu totul fascinanta,cu greu am putut sa o las din mana.Debea astept sa citesc si celelalte volume. Recomand tuturor sa citeasca aceasta serie de carti!

    RăspundețiȘtergere
  19. Dana V.
    Share FB: http://www.facebook.com/profile.php?id=100003243145805

    Ultima carte pe care am citit-o a fost primul volum din seria Jocurile Foamei scrisa de Suzanne Collins.
    Imi dau seama ca sunt multi cititori ai acestei carti, dar merita toate laudele si bineinteles recenzii favorabile!
    Cum si-a imaginat autoarea acest viitor distopic, este fascinant, dar totodata terifiant si sper din toata inima sa nu devina relitate.
    Caracterul eroinei principale Katniss este atotputernic si iti creeaza un fior cu gandul ca aceasta tanara fata reuseste sa intre in lupta pe viata si moarte dintre cei 12. Este o desfasurare de forte pe toate planurile si in cadrul acestei atmosfere morbide, apare dragostea ei fata de Peeta. Astept sa continui lectura acestei serii cu urmatoarele volume, iar pentru cei ce nu au citit-o inca, le recomand sa o faca inaintea aparitiei filmului !

    RăspundețiȘtergere
  20. Ultima carte pe care am citit'o este Luna plina.

    Kelly Armstrong este una dintre cele mai deosebite scriitoare , am citit Revelatia , a2a carte din seria fortele raului absolut. In general ea nu se bazeaza pe o poveste de dragoste specifica in orice cartea , principalul ei subiect sunt femeile cu puteri supranaturale .
    Am citit pe nesuflate Luna plina , Elena este singura femeie varcolac . Ea ma cucereste cu puterea ei , dar si cu durerea . De mica a fsot abuzata de tatal adoptiv , iar atunci cand isi gaseste alesul , acesta se transforma in varcolac si o musca . Desi suntem obisnuiti cu transformari rapide ale varcolacilor , Kelley erata o noua infatisare acestui lucrur . Este o durere inimaginabila , o durere de nedescris , care te safasie mintal .

    RăspundețiȘtergere
  21. Ne pare rau, Geanina, dar concursul se incheia pe 9 martie. Felicitari tuturor celorlalti participanti!
    Rezultatele le gasiti aici (click).

    RăspundețiȘtergere
  22. Un concurs foarte dragut cu un premiu pe masura :*

    RăspundețiȘtergere
  23. wow! cate recenzi sunt aici! vreau si eu sa citesc cartile ceciliei ahern, romeo si julieta am citit dar nu m-a impresionat, in schimb vreau tare mult as citesc anna karenina de lev tolstoi

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.