Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Seria Amurg

Ieri a avut loc premiera filmului "Saga Amurg: Zori de Zi, partea I", premiera la care m-am dus, amintindu-mi de ce mi-a placut aceasta serie.

Majoritatea cititorilor acestui blog (as spune toti, dar nu se stie niciodata), au auzit de aceasta serie. Din punctul meu de vedere, oricine a auzit de carte poate fi incadrat intr-una dintre aceste categorii: ii place, nu-i place si a vazut doar filmele. Ultima e o categorie separata pentru ca aceia care n-au citit niciuna din carti, din punctul meu de vedere au ratat esenta seriei.

Nu vreau sa incep sa ridic in slavi povestea (care mie mi-a placut. A fost singura carte care nu m-a lasat sa dorm. M-am mai trezit dimineata devreme ca sa termin o carte inceputa seara, dar niciodata in viata mea nu mi s-a mai intamplat sa visez fragmente citite sau posibile continuari toata noaptea, trezindu-ma de sute de ori, blestemand intunericul de afara care insemna ca dormisem prea putin.), insa cartile sunt mult mai bune decat filmul, si ieri m-am convins inca o data de asta. Da, filmul respecta povestea. Si da, efectele vizuale sunt absolut superbe. Dar aici se opresc aprecierile mele la adresa filmelor.

Nu vreau nici sa incerc sa conving pe cineva sa citeasca oricare dintre carti. Pur si simplu vreau sa vorbesc putin despre cartile acestea care mie mi s-au parut uimitoare.

Pe scurt, o "ea" se indragosteste de un "el", cel mai ravnit baiat din mica scoala din Forks. Surprinzator, si el se lasa fascinat de ea. Si uite asa, ea e prima in fata caruia el nu ridica un zid. Apoi ea afla ca el e vampir. Prea tarziu totusi, pentru ca il iubeste. Si, "surpriza", si el pe ea. Si asa a inceput "fenomenul Twilight". Pe parcursul a 4 volume, ei devin un cuplu, el pleaca, ea se imprieteneste cu un varcolac, el o crede moarta, ea il salveaza, el e impotriva varcolacului, ea descopera ca isi iubeste noul prieten, el o cere in casatorie, ea isi da seama ca intre cei doi, il alege pe el, el o lasa insarcinata, ea aproape moare etc etc etc.

Legende si mituri devenite realitate, vampiri care stralucesc in soare, lupte intre varcolaci si vampiri, amenintarea unui clan atotputernic, un copil jumatate vampir, jumatate om, varcolaci iubind pe viata... Multe elemente care unora le plac si pe care altii le critica, dar pe care toti le cunosc.

Din punctul meu de vedere, lucrul frumos si captivant din carte e povestea de iubire. De fapt, nici macar povestea in sine, ci felul in care autoare te face sa simti. Simti durerea ei, simtit durerea lui, simti frica ei, simti... pur si simplu simti. Asta n-am regasit in filme, dar asta m-a facut sa iubesc fiecare carte.


Pentru cei care doresc sa citeasca seria sau pur si simplu sa si-o completeze, mai aveti timp pana maine seara sa va inscrieti in concursul nostru! (click aici sau pe imagine)

18 comentarii:

  1. Cred ca succesul seriei spune totul, insa depinde si de gusturile personale...Imi place mult prezentarea pe care ai facut-o si ai mare dreptate, autoarea reuseste sa transmita sentimente si sa il capteze pe cititor cu totul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate nu am seria de carti,dar mi-ar placea tare mult sa o am si sa o citesc,caci mi-a placut ideea in sine si tot ce am citit despre ea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oficial, trebuie citita. Filmele mi-au placut, deci daca e mai buna cartea inseamna ca e superba.

      Ștergere
    2. Fetelor, trebuie s-o cititi! Imprumutati-o de la prieteni sau de la biblioteca, dar citit-o. Filmele sunt zero barat comparativ cu cartile.

      Ștergere
  3. Gheorghiev Alexandra5 ianuarie 2012 la 19:18

    seria spune totul,e atat de minunata,atat seria cat si filmele:X

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. prima care cu vampiri pe care am citit-o, si eu ca si multii alti am cazut mai intai filemele si dupa am citit cartile, si ai dreptate, carile sunt mult mai bune decat filmele, am vazut si eu partea a patra la cinema si nu pot spune ca m-a impresinat foarte tare, raman la parerea mea, cartile sunt mai bune deact filmele

    RăspundețiȘtergere
  6. Si filmele mi se par destul de ok...nu iti dau acelasi feeling ca si cartile, dar sunt destul de reusite.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am citit cartile, dar cred ca sunt mai bune pentru ca ne ajuta mai mult sa aflam sentimentele personajelor.

      Ștergere
  7. Super! Nu am citit-o dar as vrea! Dar am vazut filmul si mi-a placut foarte mult! Poate reusesc sa o citesc (si sa mi le cumpar si pe celelalte trei din serie)!

    RăspundețiȘtergere
  8. Oricum, acum Twilight a fost detronat complet de Jocurile Foamei! Detronat de tot si nici macar nu s-a terminat! Deabia astept al cincilea film, Breaking Dawn. Dar parca tot mai nerabdator sunt in cazul The Hunger Games!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost detronat in cazul tau pentru ca sunt multi pe care JF nu i-a impresionat la fel ca Twilight. Mai ales daca n-au citit cartile si au vazut doar filmul...

      Ștergere
  9. Gheorghiev Alexandra7 ianuarie 2012 la 23:13

    eii twilight e:fenomenul care a cucerit intreaga lumea:X,si care are o gramadaaa de fanii <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fenomenul cu care unii au cunoscut vampirii si au crescut odata cu ei. (Nu-i cazul meu, eu fac parte di fenomenul Gossip Girl )

      Ștergere
  10. Asa e, un adevarat fenomen...abia astept breaking dawn partea a 2a

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am asteptat, acum parca nu ma mai atrage, nu mai vreau sa il vad. De ce? Habar n-am.

      Ștergere
  11. am vazut filmul si am auzit ca (,) cartea e mai buna.
    In biblioteca mea nu cred ca va ajunge, dar poate o sa o imprumut de la o prietene .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imprumuta primul volum si citeste primele capitole. Pe mine m-a cucerit de la prolog, dar stiu ca nu e cazul tuturor. Oricum, daca pana pe la capitolul 13 nu te-a cucerit, poti sa renunti cu constiinta impacata. Dardaca ti-au placut filmele, trebuie sa incrci cartea!

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.