Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Jocurile Foamei de Suzanne Collins, Recenzie

Intr-o lume care s-a creat peste ramasitele prezentului nostru, numai cel mai puternic si inteligent poate supravietui. Asemenea celebrului reality-show, Survivour, difuzat pe AXN, Jocurile Foamei pune 24 de tineri sa supravietuiasca pe un platou plin de capcane, cu o singura diferenta, castiga cel care ramane in viata.
Katniss Everdeen este o tanara pe care destinul o arunca intr-un vartej al vietii din care nu poate iesi decat daca ucide sau cel putin daca reuseste sa-i minta pe toti, inclusiv pe ea insasi.
America de Nord nu mai exista, iar acum este inlocuita de statul Panem alcatuit din 13 Districte, acum 12. Pentru ca locuitorii Districtelor sa nu se impotriveasca Capitoliului sau “celor care fac legea” a fost inventat un joc sangeros si mortal, pentru ca toata lumea sa stie ca este la mila lui – Jocurile Foamei.
Jocul a inceput, iar Katniss se vede nevoita sa intre in el pentru a-si salva sora, dar cine o va salva pe ea? Ea si inca un tribut al Districtului 12, “baiatul cu painea” Peeta Mellaek sunt prinsi intr-o arena, unde numai cel mai puternic supravietuieste. Dar ce se intampla cand regulile sunt sfidate si in loc de un invingatori sunt doi? Dar cel mai grav este ca minciuna in care ea si Peeta sunt prinsi, devine o realitate pe care Katniss o realizeaza tarziu, iar adevarul e ca nimeni nu stie unde se termina jocul si unde incepe realitatea.
Dragostea este inselatoare, dar mult mai inselatoare este dorinta de a supravietui si a incerca sa-ti pastrezi tovarsul in viata. O faci pentru a forma un cuplu, sau pentru a supravietui?

14 comentarii:

  1. Am citit foarte repede primul volum, desi l-am avut pe calculator. Pot sa spun ca autoarea trebuie sa fie foarte talentata ca sa imagineze asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa inteleg ca merita citit pe calculator? Eu nu vreau sa imi mai stric ochisorii decat pentru o carte absolut buna, ceva in gen Spulbera-ma :(

      Ștergere
  2. de cand am citit titlul m-a atras:X..sper sa citesc seria cat de curand:)

    RăspundețiȘtergere
  3. cred ca o voi citit si eu, dar astept filmul

    RăspundețiȘtergere
  4. Superba! Abia astept ziua de 23 martie! Va fi una dintre cele mai frumoase din viata mea! I LOVE HUNGER GAMES!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca seria asta va intrece cu mult Twilight si Harry Potter! Pacat ca are doar trei volume! :(( O iubesc si as vrea sa fi tinut mai mult! Cine stie, poate mai scrie Suzanne Collins macar un volum! :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Gheorghiev Alexandra7 ianuarie 2012 la 23:35

    wow,a fost dat si pe axn? interesant :-??

    RăspundețiȘtergere
  7. Jocurile foamei,prima carte a seriei cu aceeași denumire, zugrăvește în fata ochilor noștri un viitor mai mult sau mai puțin dezastruos, unde,pentru a suprima revoltele ce au izbucnit cu 74 de ani în urma,sa creat jocul sângeros "Jocurile foamei". In al 74-lea an de măcel, Katniss se oferă ca tribut în locul surori sale (ceva nemaiîntâlnit în districtul 12) și împreună cu Peeta( asa cum ai spus "băiatul cu pâinea" care ia salvat viata pornesc în aventura vieți lor de unde numai unul va ieși celebru, bogat si ...viu.

    RăspundețiȘtergere
  8. Vreeeeeeaaaaaauuuuuuu aceasta carte acum :)
    Pacat ca nu stiu cand voi ajunge sa o citesc:(

    RăspundețiȘtergere
  9. Primul volum a fost beton, dar al doilea te da pe spate!!!!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.