Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

joi, 10 noiembrie 2011

Concurs Zori de Zi

Cu ocazia premierei filmului Saga Amurg: Zori de Zi Partea I, editura RAO in parteneriat cu blogul nostru organizeaza un concurs care are ca premiul pachetul format din cartile Zori de Zi si Bree Tanner.

Zori de Zi este ultima carte a seriei Amurg, relatand sfarsitul povestii uluitoare dintre Bella si Edward. Desi autoarea ne-a mai oferit un scurt capitol din punctul de vedere al lui Jacob in Eclipsa, in ultimul volum o buna bucata din carte este relatat din punctul lui de vedere, facand mult mai usor de inteles varcolacii lui Stephenie, in special intreaga idee de "imprimare". De asemenea, cartea prezinta o infruntare superba intre Culleni si Volturi, o infruntare in care Culenii se pare ca n-au nicio sansa.
Sfarsitul seriei Amurg nu numai ca implineste asteptarile fanilor, dar le si depaseste prin intorsaturi de situatie aproape incredibile. Si citindu-l, puteti afla in sfarsit de ce Edward nu putea auzi gandurile Bellei!

Bree Tanner (titlul complet este de fapt Noua si scurta viata a lui Bree Tanner) este o scurta poveste legata de romanul Eclipsa. Totul este relatat din perspectiva unui vampir nou nascut, creat de Victoria in incercarea ei de a-l ucide pe Edward si de a-i disctruge pe Culleni. In timp ce in cartile relatate din punctul de vedere al Bellei aflam destul despre vampiri, aceasta carte ofera cu adaverat toate detaliile despre viziunea autoarei asupra acestor creaturi mitice. Si, bineinteles, pana si in iadul care este "tabara" nou-nascutilor se poate infiripa o poveste de dragoste.

Daca descrierile v-au intrigat suficient cat sa va doriti cartile, atunci participati la concurs pentru o sansa la a le castiga.

Tot ce trebuie sa faceti este sa raspundeti la intrebarea: De ce ati dori sa vedeti filmul Zori de Zi: Partea I?
Cel mai interesant comentariu va fi premiat. Data limita pentru inscrierea la concurs este 20.11.2011, ora 20:00. Mult succes tuturor!

(Pentru o sansa in plus, daca aveti un blog personal, postati despre acest concurs, audaugand link-ul catre post in comentariul vostru.)

15 comentarii:

  1. De ce ati dori sa vedeti filmul Zori de Zi: Partea I?Pai pentru ca mi-as dori sa vad unele secvente din carte pe care le-am citit si mi-au placut,precum:căsătoria lui Edward și a Bellei care are loc în cadrul unei ceremonii organizate de Alice,cand Edward și Bella se îndreaptă către Insula Esme, un dar oferit de către Carlisle soției sale,alta scena pe care mi-as dori enorm de mult s-o vad este:Cand Bella si Edward fac dragoste si cand Bella începe să se simtă rău și își dă seama că e gravidă si mai ales pentru ca iubesc aceasta serie care m-a cucerit fermecator:>:x.

    RăspundețiȘtergere
  2. ma intrebi de ce...pentru ca mor de
    curiozitate sa vad cum va fi
    filmul...si imi doresc mult sa stiu daca de data vor tine mai mult cont de ce este scris in carte...nu ma intelege gresit...mi.au placut filmele anterioare....dar nu se comparau nici 30% cu cartile

    RăspundețiȘtergere
  3. Vreau sa vad acest film pentru ca l-am asteptat ca pe ghimpi cel putin un an si pentru ca o sa mor de nerabdare sa vad partea a II-a dupa aceea :). Mai vreau sa-l vad pentru ca povestea este teribila in ultimul volum: captivanta, super-romantica, trista si totusi atat de optimista, are intorsaturi de situatie la care chiar nu te-ai fi asteptat, precum alegerea lui Alice si Jasper de a pleca - mai mult nu spun, ca sa nu dau spoilere -, are inimi frante si raze de soare, are tot ceea ce-i trebuie unui roman ca sa fie citit pe nerasuflate. Vreau sa vad acest film pentru ca, bineinteles, le-am vazut pe toate celelalte din serie, iar actorii alesi mi se pare ca si-au intrat foarte bine in rol. Inca mai vreau sa-l vizionez, pentru ca sunt absolut curioasa sa vad cum a inteles regizorul sa foloseasca "materialul" pe care il avea la dispozitie.
    Am postat despre acest concurs si pe blogul meu: https://sandybook.wordpress.com/2011/11/07/concursuri-9/.
    Chiar imi place ideea concursului. :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi doresc foarte mult sa vad acest film, aceasta facand parte din seria Amurg deoarece tine de fermecatorul meu si prea iubit actor Robert Pattinson si sunt o mare fana atat actorului cat si cartilor dedicate acestui film scrise de superba Stephanie Meyer,si de a ceea imi doresc sa si vad filmul fiindca este super interesant din cate am citit din carti,chiar ma mandresc ca am citit astfel de minunatii de carti scrise de Stephanie Meyer!de aceea trebuie sa si vad filmul , parca sunt sentimentele si mai reale....incat as vrea si toata seria de dvd-uri cu acest film minunat ador nespus continutul cartilor cat si descrierea actorul meu favorit Robert zis si Edward Cullen!
    Ca si toţi ceilalţi vampiri care apar în romanul preferat Amurg, dupa cum v-am spus mai devreme de Edward imi place cel mai mult , enorm de mult,asa cum este descris si de către Bella ca fiind incredibil de frumos, comparându-l adesea cu Adonis.Pot spune ca el este pur si simplu fermecator… Pielea lui e „ca marmura” – foarte albă, rece ca gheaţa, şi străluceşte în lumina soarelui. Trăsăturile feţei drept perfecte. Părul lui reţine nuanţa de bronz pe care a moştenit-o în viaţa umană de la mama sa biologică. Ochii săi superbi, verzi în viaţa umană, sunt descrişi drept aurii. Dacă Edward petrece prea mult timp fără să bea sânge, înfăţişarea i se schimbă: culoarea ochilor i se întunecă, apropiindu-se de negru, şi sub ochi îi apar cearcăne purpurii.
    Mi-a placut foarte mult, si inca imi place si il voi placea in continuare, considerandu-l pe Edward personajul meu favorit deoarece e fermecător, politicos, hotărât, şi foarte încăpăţânat. Este foarte protector faţă de Bella, punând siguranţa, umanitatea şi binele ei mai presus de orice. Adesea, el are o tendinţă de a analiza prea mult situaţia şi de a exagera în reacţii, mai ales în situaţii când siguranţa Bellei e pusă în pericol. Foloseşte uneori cuvinte de la începutul secolului 20, perioada când şi-a trăit viaţa umană, şi poate fi foarte romantic.Edward, totusi, se percepe drept un monstru, şi după ce se îndrăgosteşte de Bella, îşi doreşte cu disperare să fi fost om şi nu vampir.
    Ca toţi vampirii din seria Amurg, Edward posedă o frumuseţe, o forţă, o viteză şi o agilitate ieşite din comun. Nu are nevoie să respire, dar o face totuşi, parte din instinct şi parte pentru că îl ajută să miroasă mediul înconjurător. Nu poate digera mâncarea (compară la un moment dat atractivitatea mâncării pentru el cu atractivitatea mâncatului noroiului pentru un om). De asemenea, nu poate dormi.
    În afară de aceste trăsături care sunt comune tuturor vampirilor, Edward posedă abilităţi speciale: este cel mai rapid dintre ai lui, şi e capabil să citească gândurile altora (o posibilă extensie a capacităţii de empatie de care dădea dovadă în viaţa umană), singura excepţie de la regulă fiind Bella.
    Dupa cum v-am spus imi este foarte drag tot ce tine de seria aceasta, cartile si partile filmului Amurg! imi place atat de mult sa citesc cat si sa imi vad personajele preferate pe ecran! Actiunea filmului .....este formidabila...nici nu mai am cuvinte sa o descriu!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-ar placea sa vad filmul Zori de Zi deoarece cred ca se numara printre putinele filme care iti capteaza atentia total si te fac sa stai nemiscat pana la ultima secventa. Cred ca actorii se vor descurca la fel de bine ca si la filmele anterioare si vor face tot posibilul sa il atraga pe spectator in lumea fantastica imaginata de talentata Stephanie Meyer si sa ii ofere posibilitatea ca macar pentru doua ore sau mai putin sa uite de realitate si de faptul ca se afla intr-o sala de cinematograf si sa fie partas la fericirea lui Edward si a Bellei cand se vor casatori, sa experimenteze agonia personajelor in momentul nasterii lui Renesmee si sa simta ca i se ia o piatra de pe inima cand si copilul si Bella sunt bine. Cred ca filmul imi va oferi toate aceste emotii si ceva chiar si mai pretios, dupa care toti tanjim uneori: o scurta evadare din realitate si cufundarea intr-o lume atat de asemenatoare cu a noastra si in acelasi timp atat de diferita.
    Nu am blog dar am postat despre concurs pe Facebook, sper ca e ok: http://www.facebook.com/profile.php?id=100002311293955

    RăspundețiȘtergere
  6. Maior Diana Andreea
    Imi doresc foarte mult sa vad acest film in primul rand pentru ca imi place foarte mult distributia acestui film.Ii apreciez enorm de mult pe Robert Pattinson si pe Kristen Stewart pentru munca depusa la acest film cu care ne-au incantat.Atat filmul cat si cartea au toate condimentele care te fac sa te uiti fara sa clipesti sau sa nu mai poti lasa cartea din mana pana nu o termini.In place foarte mult si Bella dar preferatul meu ramane in continuare vampirul Edward Cullen.
    Imi place enorm descrierea pe care i-o face Bella.Ea il vede ca fiind extrem de frumos gasindu-i comparatii care imi fac imaginatia sa gandeasca liber si sa vad povestea chiar in fata ochiilor mei.Bella il considera fermecator il vede ca cel mai frumos baiat cu pielea alba dar rece ca si gheata care intodeauna straluceste la lumina.Parul mostenit de la mama sa biologica si ochii lui verzi.
    Imi place mult personajul Edward Cullen pentru ca eu consider ca ma identific cu el in anumite momente.Edward este foarte protector cu Bella la fel cum sunt si eu cu persoanele dragi mie,este foarte politicos si cateodata exagerat la fel cum sunt si eu in unele momente.Dupa ce se indragosteste el isi doreste cu disperare sa nu mai fie vampir.Si-ar fi dorit sa fiu un om simplu cu o viata normala unde ar putea sa isi traiasca povestea de dragoste cu Bella.De asemenea imi place ca este foarte frumos,puternic si are sentimente minunate.El nu poate manca,nu poate dormi.Este foarte agil si reuseste sa citeasca foarte usor cele mai ascunse ganduri ale oamenilor.Imi doresc enorm cartea pentru ca imi place tot ce tine de serie.Nu de mult mi-am descoperit pasiunea mea pentru citit carti despre vampiri si as vrea sa pot sa imi dezvolt acest lucru pentru ca pur si simplu e minunat sa citesc mai ales cand iti imaginezi si parca vezi in fata actiunea cartii si suspansul prin care trebuie sa treci.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cum adica de ce am dori sa vedem filmul Zori de zi:Partea I?:o
    Este cel mai bun film realizat pe aceasta tema.Este superb!Am asteptat cu atata nerabdare sa vad ce se intampla cu Bella si Edward.Filmul asta,Zori de zi continua aventura fantastica care a topit inimile tinerilor din intreaga lume.Awwww.NOTA 100000.<3

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi doresc sa vad filmul pentru ca ador seria, pentru ca celelalte filme au fost de-a dreptul geniale, pentru ca l-am asteptat cu sufletul la gura 1 an intreg.
    Am primit cartile cadou de la mama si din momentul in care am inceput sa le citesc nu le-am mai lasat din mana. Am fost captivata de povestea Bellei,de frumosul Edward, dar si de restul personajelor: jucausa Alice, misteriosul Jasper, superba Rosalie.
    Am vazut la cinema si celelalte 3 filme asa ca este deja o traditie.
    Povestea in sine este geniala. Cate dintre noi nu ne-am dori sa gasim un iubit perfect, prea perfect pentru a fi adevarat..e visul oricarei fete. Ei bine..twilight ne lasa sa fim acea fata. Toate ne-am pus in pielea Bellei cel putin odata. Toate ne-am gandit..daca as fi eu in locul ei...filmul face totul mai real.Pe durata filmului ne punem in pielea Bellei, suntem fata iubita de vampir. Twilight captiveaza total, te face sa te pierzi complexitatea filmelor si a cartilor si efectiv sa simti sa traiesti totul.

    Macar acum, datorita seriei stim..daca tipul e superb, inteligent, are ochi ciocolatii si pare sa vrea sa te manance..e vampir. :))

    RăspundețiȘtergere
  9. De ce imi doresc atat de mult sa vad acest film?Raspunsul acestei intrebari zace adanc in sufletul meu...
    In primul rand ma impresioneaza iubirea dintre Edward si Bella,felul in care au reusit sa depaseasca toate momentele grele impreuna si felul in care inima aparent "ingheatata"a lui Edward a inceput sa bata din nou din dragoste pentru Bella.
    In al 2-lea rand,ma impresioneaza cat de mult tine Jacob la Bella,fiind in stare sa faca orice numai ca sa ii fie ei bine,modul in care incearca sa isi mascheze sentimentele de gelozie(este inca indragostit de ea)si cum incearca sa fie in continuare un bun prieten.Din atitudinea lui am invatat multe,sa ascult oamenii din jurul meu si sa ii sprijin,orice ar fii.
    Imi place foarte mult cum se desfasoara actiunea,si pericolele pe care le intampina Bella.Sa mai zic ceva de actori?:>
    Seria aceasta m-a schimbat complet.Nu mai sunt egoista,(recunosc,inainte eram putin)si am inceput sa constientizez ce inseamna dragostea adevarata.Aceasta serie poate fi considerata o revelatie in seriile cu vampiri,ei devenind de la bestii crunte insetate de sange la...tot la vampiri,dar unii ce pot umbla ziua si mai ales,pot iubi.
    Un vampir si o fata normala care se iubesc nespus.Un prieten varcolac ce este indragostit de aceasi fata.Ce e in joc?Inima Bellei si ...multe altele.Pe cine iubeste cu adevarat si cine isi va accepta soarta,avand-o pe Bella drept prietena si nimic mai mult?Un roman incitant,plint de dezamagire dar si de optimism,ce reuseste sa impresioneze .
    Ce poate fi mai frumos?:x

    RăspundețiȘtergere
  10. Concursul s-a incheiat. Felicitari si mjultumiri tuturor participantilor.

    Castigatorul il puteti afla de aici (click).

    RăspundețiȘtergere
  11. felicitari tuturor participantilor si in special castigatorului!

    RăspundețiȘtergere
  12. frumoase preimi:)..Felicitari castigatorilor!:D

    RăspundețiȘtergere
  13. Da, a fost un concurs foarte frumos. Mai asteptam si altele :D

    RăspundețiȘtergere
  14. De ce descopar eu acest concurs tocmai acum? Voiam si eu cartile astea! :(( Asta e! Asa sunt eu, mai inapoi! :)) Poate la urmatorul am succes! :D Si felicitari castigatorului!

    RăspundețiȘtergere
  15. Asa cum a spus si Larisa, asteptam si alte concursuri la fel de minunate! :D

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.