Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

sâmbătă, 19 septembrie 2015

RomCon 2015 - ziua I

Vă amintiți când erați mici și urma o excursie cu clasa? Eu una abia puteam adormi cu o seară înainte, iar în dimineața plecării, deși nu sunt deloc o pesoană matinală, eram plină de energie.

A mai trecut nişte timp de atunci şi deşi entuziasmul a rămas acelaşi, acum oboseala îşi face simțită prezența mult mai uşor. Totuşi, ieri dimineață, când am pornit spre Suceava pentru a lua parte la RomCon (convenția anuala a fandomului SF&F) mă simțeam exact ca un copil gata să plece în aventură.

Drumul a fost lung (pentru mine, e prima dată când ajung atât de departe în nordul țării), dar am stat de vorbă ore în şir despre vrute şi nevrute, aşa că am simțit că timpul zboară. Imediat ce am ajuns, am intrat direct în pâine, ne-am luat ecusoanele în primire, am salutat oamenii cunoscuți, am dat mâna cu cei pe care îi ştiam doar online şi am început să urmărim conferințele din program.

Pentru că n-am ajuns chiar la timp, am ratat şi deschiderea, şi conferința domnului Mircea Opriță, dar am prins vernisajul unor expoziții de picturi cu temă SF şi am ramas nu doar uimită, dar şi foarte impresionată de câteva tablouri în fața cărora am stat minute bune pentru că mi-au dat destul de mult de gandit.

Imediat după vernisaj au avut loc câteva lansări de carte. Editura Tritonic a prezentat seria Dincolo de moarte a Adinei Speteanu, (ocazie cu care am aflat în premieră detalii despre volumul 4, care va apărea toamna aceasta la Gaudeamus şi care va încheia seria. Adina ne-a promis o despărțire dificilă, mai ales că unele personaje principale o să moară. Rămâne de văzut care vor fi acelea), romanul Vraciul de pe norul interior de Lucian Dragoş Bogdan şi romanul Atavic de Liviu Surugiu. Cele două romane au fost finaliste ale premiului RomCon la categoria Cel mai bun roman, iar duminică vom afla câştigătorul. În continuare, Doina Roman a lansat cele două volume ale seriei Pragul şi apoi au fost lansate nişte volume de eseuri scrise de Ciprian Iulian Şoptică.

A urmat o cină puțin cam sărată pentru gusturile mele, dar a fost stinsă cu destulă bautură, pentru că din vorbă în vorba, am ajuns să stăm pâna la 3 dimineața.

Concluziile mele după prima zi? În primul rând, oamenii trebuie să învețe să nu mai citească de pe foi. Indiferent dacă ai 5 ani sau 50, în momentul în care ai de prezentat un produs, trebuie să poți să spui măcar două fraze din capul tău. Daca vii la o lansare şi-mi citeşti 3 pagini în care îmi explici în cuvinte de peste 20 de litere ce "cultîncap" e autorul, m-ai pierdut imediat.

De asemenea, mi s-a confirmat faptul că partea sociala a oricărei convenții are loc nu în pauzele dintre conferințe, ci la berea de după şi că având în vedere că acolo au loc discuțiile adevărate, tot acolo se stabilesc şi lucrurile importante.

Aşadar, să înceapă ziua a doua!!

Notă: Articolul e scris integral de pe telefon. E prima dată când fac asta, e interesant, dar nu se compară cu un laptop. Tocmai de asta nu are poze, o să le adaug de acasa. Între timp, o să postez pe facebook fotografii în timp real.

6 comentarii:

  1. Fix ceea ce nu-mi doream să se întâmple, exact acel lucru se va petrece. Si ma refer la seria Dincolo de moarte, la faptul că vor muri câteva personaje principale. Acum aștept si nu prea sa citesc ultimul volum. Îmi e puțin teamă. Cât despre eveniment, distracție plăcută în continuare si de-abia aștept urmatoarele imagini! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie mi-e întotdeauna ciudă când urmează să apară ultimul volum al unei serii, indiferent dacă va avea happy end sau nu (apropo, Adina ne-a lasat în suspans, n-a vrut să dezvăluie daca finalul va fi sau nu fericit) pentru că ştiu că seria se va termina. Totuşi, ştiu că atunci când o să apară cartea, o s-o devorez...

      Ștergere
  2. Desi nu-s un fan SF, cred ca mi-ar fi placut sa fi mers la RomCom - mai ales ca are si ceva fantasy aka my tipe :3
    Distractie placuta ^_^ !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi frumos! Nu se ştie încă exact anul, dar s-ar putea ca în curând RomCon-ul să se țină la Bucureşti :)

      Ștergere
    2. Omg, ar fi perfect *.*
      RomCom-ul e o chestie noua? Eu n-am mai auzit de el pana acum :/

      Ștergere
    3. E destul de veche, de dinainte de '89, dar nu s-a ținut mereu (anul trecut, spre exemplu, n-au reușit să obțină finanțare), dar eu personal tot anul ăsta am aflat de eveniment :)

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.