Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

joi, 3 ianuarie 2013

Postari de iarna #3 - Sapte cuvinte

Primul cuvant care imi vine in minte cand ma gandesc la iarna este frigul. Sunt o persoana care iubeste caldura, soarele si vara, asa ca iarna pentru mine inseamna frig, haine multe, jachete groase, manusi, caciuli si sute de alte metode pentru a te proteja de gerul muscator.

Iarna mai inseamna si zapada, si aici ma intorc la pozitivism pentru ca iubesc sa vad zapada, iubesc felul cum arata, iubesc felul cum sclipeste in soare si - am mai spus-o si o repet - iubesc felul in care infrumuseteaza chiar cel mai banal si mai trist oras.

Vin fieeert! Da, stiu, sunt doua cuvinte, dar impreuna alcatuiesc unul dintre cele mai bune lucruri care se intampla iarna. Numai bun intr-o seara friguroasa, cu putina scortisoara. Yum!

Ati intrat vreodata intr-o casa in care e un brad natural? Mirosul acela incredibil e singurul lucru care imi sterge orice regret la gandul ca an de an sunt taiati milioane de brazi. Sunt si eu pro natura pana la un punct, pentru ca nu planuiesc sa renunt vreodata la brazii de Craciun naturali. Totusi, exista cei in ghiveci, care si miros si protejeaza mediul, asa ca toata lumea castiga!

Daca tot am vorbit despre brazi, n-am cum sa nu pomenesc de globurile de Craciun, pe care le iubesc. Cu cat sunt mai elegante si mai interesante, cu atat imi plac mai mult. Preferatele mele sunt vreo 10 decoratiuni de lungimea degetului mic in forma de picaturi de apa, care sunt transparente, dar lumina se refracta in ele si se vad o gramada de culori. Sunt absolut superbe!

Iarna e revelionul si revelionul inseamna, pentru mine, agende noi pentru ca incerc sa tin un mini-jurnal in niste agende mici pe cate un an de zile, in care fiecarei zile ii sunt alocate 5-10 randuri, spatiu perfect pentru rezumatul fiecarei zile. Si pentru momentele cand vreau sa "aberez" am un jurnal mare care se umple si el incet-incet :).

Ultimul si nu cel din urma, al saptelea cuvant la care ma gandesc este mancarea >:). De Craciun si Revelion, mai ales in Romania, se pune mult accentul pe a avea "toate cele cuvenite pe masa". Salata de boeuf mi se pare intotdeauna prea putina si sunt fanul nr #1 al sarmalelor.

Cam astea sunt primele 7 lucruri care imi vin in minte cand ma gandesc la iarna. Si cu asta se incheie si postarile de iarna. Sper ca v-au placut :).

15 comentarii:

  1. mie imi plac, si tot asa ma gandesc si eu! ordinea in care imi vin in minte atunci cand ma gandesc la iarna sunt asa: cadouri, surprize, sarbatori, bucurie,reuniune in familie,febra cumparaturilor, gatit cu spor. mancare buna, artificii,colindatori, petreceri!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pot să spun cărți de 7 ori? Că iarna e anotimpul cu cel mai mult timp liber în care pot citi cel mai mult. În plus tot iarna sunt și sărbătorile care aduc reduceri frumoase, aduc cadouri, în cărți și pe la sfârșitul iernii e ziua mea, ceea ce înseamnă din nouă cărți!!!

      Ștergere
  2. Si mie mi se par sarbatorile cele mai frumoase perioade ale anului :x . Nu ma omor dupa vinul fiert dar mancarea tre sa recunosc :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nici mie nu imi place vinul fiert, de fapt eu nu beau alcool, poate o data pe an un pahar de vin, fortata de imprejurari

      Ștergere
    2. Vinul fiert conține zahăr, iar combinația alcool+zahăr=dureri de cap, pe care le-am experimentat o singură dată în viață și mi-a ajuns. Dar bineînțeles că așa de poftă beau puțin vin fiert.
      Mâncare !!! la capitolul mâncare mănânc cam 90% din tot ce e comestibil și cam 4-5 mese pe zi, și ca să vă fac în ciudă, am 60 și ceva de Kg, deci nu mă îngraș!!! :))

      Ștergere
    3. Multumim , chiar mi-ai facut in ciuda:))

      Ștergere
  3. Dar otusi vreau vara , vreau sa fie cald , m-am saturat de frig :| . Si nu ca e frig da e o vreme ciudata sa zica asa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e o vreme mohorata si ma sperie si mai mult perioada de tranzitie de primavara cand nu o sa stim cum sa ne imbracam si o sa racim, mie nu imi place vara deloc

      Ștergere
    2. Iarna e anotimpul meu preferat, mai ales pt cele 7 motive enumerate mai sus :))
      Anotimpurile de tranziție (primăvara și toamna) le urăsc cu desăvârșire, iar vara mi-ar plăcea dacă aș locui undeva mai la nord, unde maxima în august să nu depășească 25 grade Celsius.

      Ștergere
    3. Mie nu-mi place iarna , pentru un singur lucru : tremur :))

      Ștergere
    4. Si eu cel mai tare la iarna urasc frigul. Anotimpurile de tranzitie imi plac doar in apropierea verii. Iar vara sunt cel mai fericit om in viata, sunt ca o reptila care poate in sfarsit sa iasa la soare si sa se dezmorteasca.
      Ca sa nu mai spun ca nu gasesc nimci mai frumos decat un concediu la mare... Numai cand ma gandesc si deja as vrea sa fie august....

      Ștergere
    5. Ah augustul :x ziua mea , party , iesiri cu cortu , awww , abea astept:x

      Ștergere
    6. nuuuuuuuuuuuu IARNA IARNA IARNA eu sunt singura PRO iarna:))

      Ștergere
  4. si acum in plin august tot la iarna ma gandesc, de abea astept sa vina! iarna si cadourile si magia sarbatorilor

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.