Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

marți, 29 ianuarie 2013

It's not hard to make nerds happy...

...just give them books!

Mi-am deschis azi mail-ul pentru ca aveam de trimis cuiva un document. Normal, am citit si eu mesajele primite. Printre ele, un newsletter Nemira, unde era anuntata o noua aparitie: Din nou pe Pamant, de Orson Scott Card, cartea fiind al patrulea volum din seria Intoarcerea acasa (gasiti recenziile mele la primele doua volume aici si la volumul 3 aici).

Timp de 5 minute, am fost cel mai fericit om in viata. Inca sunt, dar nu mai zbier "Yes!" in fata calculatorului pentru ca se uitau ai mei la mine ca si cum o luasem razna (chestie pentru care nu-i condamn). Am iubit seria de la primul volum, asa ca abia astept sa vina februairie ca sa pot sa-mi cumpar cartea, care este deja disponibila pentru precomanda, aici.

Descriere:
"Sufeltul Suprem al coloniei planetei Harmony a ales familia lui Wetchik pentru a o trimite inapoi pe Pamantul demult pierdut. In anii calatoriei lor spre spatioportul secret de pe Harmony, familia a devenit un veritabil trib si sunt in sfarsit pregatiti sa plece cu una dintre nave spre stele. Dar inca de la inceput a existat o disputa intre Nafai si Elemak, cel mai tanar si cel mai in varsta dintre fii lui Wetchick.

La bordul navei Basilica, tinerii din trib vor deveni pioni in aceasta lupta, fiecare dintre cele doua tabere planuind in secret sa se trezeasca mai devreme din capusele in care vor dormi pe parcursul calatoriei, deoarece fiecare spera sa castige ani in care sa infleunteze tinerii din trib, castigandu-le loilalitatea in cadrul luptei pentru puterea asupra Pamantului.

Dar Sufletul Suprem este cu adevarat la controlul acestei calatorii. A descarcat o copie a lui la bordul navei si doar Nafai, care poarta Pelerina Conducatorului intelege ce inseamna infleunta Sufletului si felul cum aceasta va afecta planurile de viitor ale tuturor."
Sursa - goodreads.com (tradus de mine)

17 comentarii:

  1. Interesant, cred ca o sa citesc aceasta serie dupa ce termin cu RAMA lui Arthur C. Clarke

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-am captat atentia, seria lui O.S. Card chiar merita, mie mi-a placut de la primele randuri. Inca n-am citit Intalnire cu Rama, dar am citit seria Odiseelor Spatiale a lui Clarke, care s-ar putea sa-ti placa :)

      Ștergere
    2. La Odiseele Spatiale am vazut filmele si de asta interesul este mai mic.

      Ștergere
    3. Exista filme dupa aceste carti? O sa le caut trailerele.

      Ștergere
    4. Dupa Odiseea Spatiala a lui Clarke exista film, dar dupa cartea/seria despre care am vorbit in recenzie nu. Urmeza sa iasa iarna asta un film dupa alta serie a lui Orson Scott Card, Jocul lui Ender.

      Ștergere
    5. Am tot auzit de seria „Jocul lui Ender” e chiar atât de bună. E un must pentru orice cititor sau e doar pentru împătimiții genului?

      Ștergere
    6. Mie persoanl mi se pare un must pentru oricine, dar sunt extrem de subiectiva cand spuna asta. Mi-a fost recomandat pentru ca imi placea SF-ul si, ca dovada, mi-a placut enorm. Nu abunda in elemente stiintifice, mi s-a parut usor de citit si pentru oricine.

      M-am fript de cateva ori facand recomandari de serii care mie mi se pareau "must"-uri, asa ca sugerez doar sa incerci si sa vezi daca iti place. Eventual poti astepta filmul si sa hotarasti dupa :)

      Ștergere
    7. Am odiseea spatiala da niciodata nu m-a atras s-o citesc, cred ca o sa ma uit doar la fim

      Ștergere
    8. rezisti sa ai o carte in biblioteca si sa nu o citesti? eu si asa sunt stresata ca am cateva stranse si nu le-am citit, eu nu prea rezist, macar incerc si daca nu sunt genul meu le dau la schimb

      Ștergere
    9. Mda adica astea mi le-a luat mama , colectia adevarul . Am altele dupa care fug care mi se par mult mai interesante

      Ștergere
    10. Din pucntul meu de vedere, la Odiseea spatiala e suficient sa citesti prima parte, cea plasata in preistorie. Daca nu-ti place, e greu de crezut ca o sa-ti placa restul. Daca iti place, evident ca vei continua sa citesti romanul :))

      Ștergere
    11. Am incercat foarte putin din ea , cateva paragrafe :)) nu ma astept sa-mi placa dupa cateva randuri , trebe mai mult pana dai de gust

      Ștergere
  2. Imi place titlul si continuarea lui :)
    Chiar devin fericita daca imi dai carti. Aaa, nu cred ca voi citi prea curand aceasta carte.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred că orice cititor înrăit e fericit dacă primește cărți, iar dacă sunt exact din wishlistul său, e în extaz. Eu așa sunt, iar ultima perioadă mi-a fost extrem de favorabilă în privința achiziției de carte.

    RăspundețiȘtergere
  4. sincer nu prea ma dau in vant dupa sf asa ca nu cred ca o sa se regaseasca printre urmatoarele mele carti

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici eu nu-s vreun mare fan sf dar sunt deschisa sa incerc , dupa ce tremin ce am de citit

    RăspundețiȘtergere
  6. mamaaa eu imi si imaginez cand deschizi emailul si vezi carte noua sf la nemira, fuga la biblioteca/librarie sa o imprumut sau sa o cumpar!:))

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.