Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

sâmbătă, 1 decembrie 2012

My new friends

Pentru mine, targurile de carte sunt raiul pe pamant. E un spatiu enorm, plin de carti. Enorm de multe carti. Si o fractiune din cartile acelea sunt cele pe care le vreau in casa mea, in biblioteca mea, in posesia mea.
Pentru mine, targurile de carte sunt iadul pe pamant. De fiecare data, imi doresc un numar enorm de carti. Bugetul meu nu e niciodata de acord si desi incerc sa-l ignor, la un moment dat tot trebuie sa aleg, sa stau si sa ma gandesc ce titluri imi doresc mai mult si care mai pot astepta.

De data asta, a fost exact la fel. Mai jos ma laud cu noii mei prieteni:

Initial, nu trebuia sa-mi cumpar decat Axa, pe care n-am mai gasit-o pe net. Dar n-am putut rezista sa nu-mi iau si Lumina ce se stinge, chiar daca planul era s-o iau de pe net peste cateva saptamani. M-am apucat ieri de ea si acum sunt convinsa ca a fost o idee buna sa nu astept.

Cartile astea nu erau in plan, dar m-a rugat Sorin sa-i iau volumul 2 cu autograf pentru ca a venit autorul in tara. Mi-a placut omul si am vrut cartile. Am ascultat ce avea de spus, si vorbeste foarte frumos, asa ca nu ma indoiesc ca scrie bine. Si as putea sa mai scriu vreo trei paragrafe despre lucrurile care m-au convins, dar mai simplu ar fi sa spun doar ca in adancul fiecarei femei exista o portiune care se topeste cand aude un om vorbind engleza cu accent britanic. Simon Toyne e britanic. Enough said.

Comorile astea doua sunt in engleza. Asimov e dumnezeul meu personal in materie de SF si desi am citit cartea in romana, omul e de doua ori mai bun in engleza. Si acesta se intampla sa fie romanul meu preferat dintre ale lui. Celalat roman este o antologie care contine nuvela care a stat la baza filmului Totall Recall. N-am vazut filmul (sau, mai bine zis, filmele, au fost 2 ecranizari de-a lungul timpului), dar am auzit despre el si mi-a placut ideea. Asa ca daca tot am intalnit ocazia de a citi nuvela in limba in care a fost scrisa, am vruit sa profit.

Cam asta a fost, cu exceptia a cateva romane pe care mi le-au luat ai mei pentru Craciun, cu care o sa ma laud atunci :)

7 comentarii:

  1. În primul rând mersi pentru achiziția Cheii. Păcat că anul trecut când a fost Gaudeamus nu ne cunoșteam încât să îți fi cerut și atunci că îmi iei Sanctus cu autograf. Oricum am primit-o de ziua mea și e specială pentru că are un mesaj de suflet.

    Îmi pare bine că te-a convins și pe tine Simon Toyne. Eu zic că nu o să îți pară rău că le-ai achiziționat.

    Intenționez să scriu și eu un articol-bilanț după Black Friday, numai că încă nu mi-au ajuns toate coletele. Abia aștept și eu „Lumina ce se stinge” dar și alte titluri precum „Fuga vânătorului”, „...și la sfârșit a rămas coșmarul” sau „Crimă la timpul trecut”.

    Să le citești repede și să ne spui cum ți s-au părut cărțile achiziționate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. lectura placuta sorin! si pe mine ma atrag cele doua carti ale lui simon toyne

      Ștergere
    2. Sa te bucuri de carti sorin si sa ne spui si noua cum sunt dupa ce le citesti

      Ștergere
  2. Si eu sunt curioasa in privinta lui Toyne n-am citit nimic de el pana acum dar am citit recenziile cartilor si chiar par interesante

    RăspundețiȘtergere
  3. Sanctus si Cheia ma fascineaza, deci pur si simplu astept cumva o super-mega-oferta cu aceste carti pentru a mi le achizitiona, sunt superbe, peste tot unde am citit detalii despre ele nu au facut altceva decat sa imi starneasca si mai mult curiozitatea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca afli de vreo oferta let me know le vreau si eu

      Ștergere
    2. Pe site-ul editurii sunt 35 RON. La Gaudeamus au fost 30 si in conditiile in care la targuri sunt mereu reduceri masive, nu cred ca le veti gasi la un pret sub 30 RON (si personal mi se pare un pret foarte bun)

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.