Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

vineri, 15 aprilie 2011

Eu sunt numarul patru de Pittacus Lore

Poate aveaţi deja nişte bănuieli, dar acum puteţi fi siguri: extratereştrii sunt printre noi!!! Şi nu ne vor cu toţii binele! De fapt, cei bine intenţionaţi, loricii, sunt extrem de puţinii refugiaţi de pe Lorien, o planetă mai mică decât Terra, invadată şi pustiită, jefuită de toate resursele vitale. Invadatorii au venit de pe Mogadore, secondaţi de animalele monstruoase din lumea lor natală, secătuită deja de ei înşişi, ca rezultat al propriei nesăbuinţe.

Refugiatii de pe Lorien sunt nouă – nouă copii însoţiţi de câte un protector. Nouă deţinători ai Moştenirilor Lorien, o serie de puteri excepţionale care încep să se manifeste abia în adolescenţă şi care trebuie să-i ajute să-şi recucerească şi să-şi repopulezeze planeta. Cei nouă s-au împrăştiat pe Pământ şi s-au ascuns, fiindcă, atâta vreme cât nu sunt împreună, o vrajă nu îngăduie să fie ucişi decât într-o anumită ordine.

Dar şi megadorienii se plimbă printre noi, în număr mare, nu numai ca să-i vâneze pe lorici, ci şi fiindcă şi-au ales planeta noastră drept ţintă a expansiunii! Între noi şi ei nu stau decât cei nouă copii! Şi tenacitatea cu care îi caută pe aceştia din urmă a dat rezultate: deja au ucis trei! Numărul Patru are cincisprezece ani. Ştie că el e următorul, ştie că, odată descoperit, nu va fi cruţat. Dar nu îşi pierde speranţa, fiindcă armele sale, Moştenirile Lorien, încep să-şi facă simţită prezenţa – în paralel cu fiorii primei iubiri.

Numărul Patru se mută dintr-un orăşel într-altul, schimbându-şi de fiecare dată numele. S-a săturat să tot fugă, s-a săturat să tot mintă, s-a săturat de singurătate. Vrea să se stabilească într-un loc, vrea să-şi facă prieteni, vrea să rămână lângă fata de care s-a îndrăgostit. Dar ştie că are o datorie faţă de poporul lui, vede sfârşitul cumplit al lumii sale în viziunile care sosesc odată cu prima lui Moştenire, trezindu-i dorinţa de răzbunare.

Ce va reuşi şi ce nu va reuşi să facă? Şi, mai ales, va reuşi să supravieţuiască? Răspunsul se află în paginile cărţii, care pare să aibă şi ea o super-putere: nu-i permite cititorului s-o lase din mână! - Sursa

9 comentarii:

  1. deci eu vreau neaparat sa o citesc!am vazut doar filmul si mi s-a parut genial...si cum se spune "cartea bate filmul" ,sunt sigura o sa imi placa foarte mult <3
    sper ca urmeza si o continuare:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Cartea asta îmi aduce aminte de "O tragedie Americana".Si anume Numarul 4 îmi aduce aminte de Clyde.
    Oare și finalul povesti o sa fie la fel?

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca urmeaza si o continuare pt ca in vara aceasta apare volumul 2 din serie :)

    RăspundețiȘtergere
  4. coperta e foarte frumoasa, iar descrierea ne lasa ca de obicei in suspans si dornici sa citim

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar sunt curioasa in legatura si cu filmul si cu cartea:-?

    RăspundețiȘtergere
  6. ador cartea..asta si filmul mi-a placut il astept pe al 2:X

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca pana la urma o sa citesc si eu seria...pare prea tare.

    RăspundețiȘtergere
  8. E superbaaaaa!
    Mult prea tare pentru a fi adevarata!
    A fost prima mea carte cu extraterestrii si mi-a placut foarte mult! :x

    RăspundețiȘtergere
  9. nu imi plac cartile cu extraterestrii

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.