Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

miercuri, 29 ianuarie 2014

De citit: Jocul secretelor (Dincolo de moarte #2)

O să trișez și o să scriu puțin deși nu s-a încheiat sesiunea. Merită, serios. Pentru că trebuia neapărat-neapărat să vă anunț că așteptarea aproape s-a încheiat și că pe 4 februarie se lansează volumuuuuuul dooooooooi! Mai exact, volumul doi din seria Dincolo de moarte de Adina Speteanu. Ziua nu e aleasă întâmplator, pentru că de ziua ei de naștere, Adina a ales să ne facă nouă, cititorilor, un cadou. (Partea proastă este că la cum o cunosc eu, și volumul doi o să se termine cu un cliffhanger.)

Cam așa sună descrierea pentru Jocul secretelor:
„Natalia a acceptat să lupte de partea lor. Însă ce nu știe este că alegerea ei duce la consecințe la care nu s-ar fi gândit niciodată, mai ales când familia ei pare să fie mai implicată decât și-ar fi dorit. Dragoș nu intenționează să îi permită să se apropie de Strygorra și de statutul pe care destinul i l-a oferit. În același timp, informații din trecutul agitat al nemuritorilor se întorc să îngreuneze misiunea pe care Natalia trebuie să o ducă la final.
Presată de evenimentele care îi pun în pericol pe cei dragi, Natalia înțelege că singura șansă de izbândă sunt forțele ei proprii. Este singură într-o luptă din calea căreia nu poate fugi odată ce a călcat în lumea nemuritorilor. Iar legenda pe care o întruchipează devine mai vie cu fiecare secundă.
Secrete ce ar fi trebuit să rămână ascunse pe vecie revin în lumea umbrelor, unde răul domnește de secole. Uneori, să fii cel ales nu este cel mai fericit lucru care ți se poate întâmpla.”
- Sursa

Dacă vreți mai mult, găsiți și un fragment aici -> [link]

Abiaașteptabiaașteptabiaașteeeeept! Serios, chiar sunt extrem de entuziasmată de fiecare dată când Adina anunță o lansare pentru că pe lângă faptul că mă bucur enorm pentru ea, știu că o să am încă o dată ocazia să citesc o poveste genială :) Fie că mă credeți pe cuvânt sau nu, vă invit să citiți Jocul secretelor și să vă convingeți singuri, mai ales dacă v-a placut primul volum. Și vă invit și la lansare, care are loc marți, 4 februarie la ora 18:30 la ceainaria La un Ceai (am mai fost pe la ei, e un local superb, cu o atmosferă care invită la relaxare și... lectură!)

vineri, 17 ianuarie 2014

Jurnal: Jana nu e moartă...

...Jana se transformă, parcă așa era melodia lui Mărgineanu, nu? Nici Ghanda nu e moartă, deși n-a(m) mai scris un cuvințel de o căruță de vreme... Însă și Ghanda se transformă, rezultatul semănând foate mult cu imaginea asta:


Drăguț, feeric, „cititoresc”? Da' de unde! Dacă mă compar cu personajul, atunci cartea aia care mai are puțin și mă transformă în plăcintă e de fapt un manual de analiză matematică, iar motivul pentru care je (adică tipa din poză) luminează un singur rând și pare că va sta o vreme citindu-l este că timpul de procesare pentru o singură formulă e mult mai îndelungat decât pare... Și pare enorm, deci in realitate se poate spune că tinde spre infinit.

Bun, lăsând termenii matematici la o parte, urmează să intru în prima mea sesiune. Ultimele săptămâni n-au fost nici ele floare la ureche pentru că am avut de încheiat situația pe la materiile care nu au examene în sesiune, chestie care seamănă surprinzător de mult cu finalul de semestru din liceu când toți profii se prindeau că nu avem destule note și se apucau să dea lucrări, să asculte, să ceară proiecte etc. Diferența dintre liceu și facultate e mai mult de terminologie... și sunt extrem de mulți termeni. Verificarea scrisă e altceva decât examenul, pentru că examene sunt doar în sesiune, și există și colocvii, care de fapt nu sunt verificări scrise... Și nici laboratorul și seminarul nu-s tot una, însă n-am reușit să mă prind dacă „asistent” și „laborant” sunt sinonime... Numai cursul ramâne curs indiferent de circumstanțe :))

Bun, normal, diferențe sunt mai multe, cea mai frumoasă fiind că numarul de materii... hai să nu le zic inutile, să le spun „fără legatură cu domeniul de interes” scade simțitor, iar cele care se încadrează totuși în această categorie pot fi mult mai ușor ignorate.

Revenind totuși la sesiune, deși sunt convinsă că o să supraviețuiesc și deși deocamdată sunt destul de încrezătoare că o să ies și neșifonată, sunt la fel de covinsă că de mâine, când o să mă pun cu burta pe carte, optimismul o să sară pe geam și o să moară rapid, iar eu o să mă transform într-un ghem de frustrare, stres și panică, ghem cu o formă vag umanoidă. Probabil o să-l pot parafraza pe Tony Stark în dimineața majorității examenelor:


Pe scurt, până pe 6-7 februarie, nu cred că o să mai bat câmpii pe-aici. Dacă totuși se întampla, shame on future me, you should be studying! Și dacă o să am timp pentru asta, o să-mi fie dor de voi și de blog... Bye-bye :)

sâmbătă, 4 ianuarie 2014

Câştigatoarea concursului #2

Înainte de toate, vreau să vă mulţumesc tuturor celor care v-aţi înscris la concurs, mi-a făcut plăcere să vă citesc răspunsurile şi vă mai aştept pe blog! Ca să n-o mai lungesc, iată rezultatele:

     

Aşadar, premiul merge la Diana NM. Felicitări! O să te rog să-mi trimiţi un e-mail la adresa jurnalul.unei.cititoare@gmail.com cu numele, adresa şi numărul tău de telefon.

Felicitări tuturor şi mulţumiri editurii Nemira pentru ocazia de a organiza acest concurs. Găsiţi la ei întreaga trilogie Jocurile Foamei, acum cu 20% reducere pentru întreg setul şi cu 15% reducere pentru volumele individuale.

miercuri, 1 ianuarie 2014

2013 Review

Ştiu că majoritatea bloggerilor au scris deja despre anul care a trecut şi şi-au făcut deja topurile de cărţi şi de filme care i-au impresionat în 2013. Şi eu am scris câte ceva ieri, însa am vrut să "reciclez" leapşa de anul trecut, adăugându-i încă o întrebare ca să se potrivească şi am vrut s-o completez chiar în prima zi (poate transform chestia asta în tradiţie...). Here it goes...

1) Care este cea mai fericită amintire din anul 2013?
Momentul în care am aflat că am intrat la facultate. Examenele de admitere au fost de departe cele mai intense momente ale anului trecut, emoţional vorbind, m-am stresat enorm pentru ele, am depus mult mai mult efort decât pentru BAC sau pentru orice altceva, de altfel, dar când am aflat că am reuşit, am simţit că tot efortul a meritat cu vârf şi îndesat.

2) Care e cel mai trist lucru care ţi s-a întamplat anul trecut?
Terminarea liceului. N-aş vrea s-o iau de la capăt, dar au fost 4 ani extrem de frumoşi şi mi-e dor de mulţi oameni din liceu... Iar balul de absolvire a fost heartbreaking.

3) Care este cuvântul care rezumă cel mai bine anul care abia s-a încheiat?
Cred că schimbare... Nu ştiu cât de mult m-am schimbat eu, dar s-au schimbat destule :)

4) Ce dorinţă ţi s-a împlinit anul trecut?
Despre facultate deja am vorbit, aşa că o să mă refer la transformarea pe care a suferit-o blogul, pentru că acum simt că mă reprezintă mult mai mult decât înainte, îl simt mult mai al meu.

5) Care este realizarea pe care nu vrei s-o uiţi?
Am fost prima dată la patinoar şi mi-a plăcut enorm! Am tot evitat anii trecuţi să merg pentru că asociam gheaţa cu membre rupte, însă anul acesta am reuşit să depăşesc momentul... şi nu mi-am rupt nimic!

6) Câte cărţi ai citit anul trecut?
Conform Goodreads, au fost 92, dar vreo 10 din ele sunt CPSF-uri...

7) Care a fost cea mai bună carte citită în 2013?
Hm... Ca de obicei, mi-e greu să aleg unul singur... Oscilez intre multe titluri bune, dar am reuşit să reduc numărul până la 2: Transfer de Michael Hăulica şi Furtună pe Windhaven de George RR Martin si Lisa Tuttle.

8) Dar autorul care te-a impresionat cel mai mult?
A.R. Deleanu. Pentru că nu mă aşteptam să-mi placă atât de mult vreo carte din genul horror şi cu atât mai puţin să găsesc un roman în care să-mi subliniez o duzină de citate sau mai bine, având în vedere că media de citate pe care le notez undeva, în cazul meu, e de maxim un citat pe carte.

9) Care carte citită anul trecut ţi-a displăcut/te-a dezamăgit cel mai tare?
Creatura de Nely Cab. Încă nu înţeleg de ce ar publica cineva o asemenea poveste plină de abuzuri deghizate sub denumirea de "dragoste", mai ales că teoretic, target-ul sunt tinerii care ar putea ajunge să considere că un asemenea comportament e ceva normal... Şi faptul că romanul a fost şi tradus... Risipă de copaci, serios.

10) Care este cel mai bun film pe care l-ai văzut în 2013?
Ender's Game. Mi-a plăcut şi Hunger Games: Catching Fire, dar parcă Ender a fost mai impresionant...

11) Care este cea mai frumoasă melodie pe care ai descoperit-o în 2013?
Josh Groban - Brave, care cred că va deveni melodia mea motto pentru anul care vine.


12) Regreţi ceva de anul trecut?
Doar faptul că am insistat prea mult să păstrez în viaţa mea o persoană cu care nu mai aveam de mult nimic de împărţit.

13) Ce ai învăţat din experienţa adunată în anul care s-a încheiat?
Că oricât de obositor sau frustrant ar fi, atunci când faci ceea ce iţi place, în final merită şi tot efortul o să-ţi fie răsplătit.

Bonus: 14) Scrie o dorinţă pentru anul 2014.
Să mă apuc în sfârşit să folosesc nenorocitele astea de diacritice şi atunci când scriu pe net. Şi sper ca pâna la anul să reuşesc să scriu cursiv folosindu-le, în loc să pierd minute bune înjurând tastatura pe care aproape niciun semn/simbol nu mai e la locul lui...

Dau leapşa mai departe oricui o vrea, fără nominalizări. Şi vă urez la mulţi ani tuturor!