Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

sâmbătă, 31 martie 2012

Lumea s-a vampirizat intr-un stil modern

Buna tuturor, din moment ce astazi am inceput curatenia de primavara, ma gandeam ca odata pe luna sa fac eu o rubrica "spontana" in care sa purtam discutii diverse. Iar cea din luna aprilie va fi pe tema vampirilor.

Ceeace a inceput ca o frumoasa poveste dintre vampirul Edward si Bella, s-a extins in febra Jurnalelor Vampiprilor, True Blood, Academia Vampirilor si asa mai departe.
Povestile se repeta mereu: un vampir se indragosteste de o muritoare, iar ambii sfarsesc impreuna. Clasic si oarecum putin cam siropos, nu credeti?
Sincer imi este dor de o poveste de groaza cu clasicii vampiri, cei care mor la usturoi, cruci, apa sfintita si ard in lumina soarelui. Mi-e dor de miturile vechi cum ca vampirii ies in noptile cu luna se transforma in lilieci si ataca fecioare mult prea naive care umbla noapte, iar pe cele frumoasa le transforma in sclavele lor pe vecie.Voi ce povesti preferati? Clasicul sau lapislazulii si stralucirea in soare?

Mie imi plac ambele, dar cred ca intr-o masura mai mare as prefera o carte clasica.

Precomanda Cele 13 motive

Pentru a precomanda Cele 13 motive de Jay Asher click aici.



Descriere:
"Clay Jensen se întoarce acasă de la şcoală şi găseşte pe verandă un pachet ciudat, adresat lui. Înăuntru descoperă mai multe casete înregistrate de Hannah Baker – colega lui de care era îndrăgostit – care s-a sinucis cu două săptămâni în urmă.

Vocea lui Hannah îi dezvăluie că există treisprezece motive pentru care a decis să-şi pună capăt vieţii. Clay este unul dintre ele. Dacă va asculta casetele, va afla şi de ce.

Clay îşi petrece noaptea străbătând oraşul, cu Hannah pe post de ghid. Devine martor la durerea ei şi află adevărul despre el însuşi – un adevăr pe care nu şi-a dorit niciodată să îl înfrunte.

„Totul contează”, susţine Hannah şi explică apoi cum s-a înlănţuit totul, cum bulgărele de zăpadă a devenit din ce în ce mai mare, cum zvonurile împotriva cărora n-a reuşit să lupte s-au tot înmulţit până ce a simţit că nu mai poate face faţă."

marți, 27 martie 2012

6 zile ramase....

...pana la premiera sezonului 2 a serialului Game of Thrones. Asa ca Nemira lanseaza urmatoarea oferta:


Daca sunteti nerabdatori si vreti sa aflati continuarea actiunii din sezonul 1, cartile va asteapta pentru a fi citite. Astfel, atat pachetul care contine cele 5 volume in format hardcover cat si cartiele individuale au 35% reducere.
Cat despre Dansul Dragonilor in format paperback, mai e de asteptat. Mi s-a raspuns zilele trecute cand am intrebat despre el ca o sa mai dureze, pentru ca este abia in curs de finalizare la tipografie. Asadar, singurul mesaj pentru fanii "vechi" care doresc sa-si completeze seria paperback este 'Mai asteptati'. Intre timp, insa, puteti intalni alti fani si sa discutati cu ei pe orice teme (inclusiv volumul paperback) pe forumul dedicat seriei (click). Va astept pe toti, fani vechi sau noi, doar ai serialului sau si ai cartilor sa va inscrieti :)

luni, 26 martie 2012

Precomanda Adevar sau Provocare (Jocul minciunii #2)

Pentru a precomanda Jocul minciunii de Sara Shepard click aici.


Descriere:
"Cum ar fi dacă ai simţi că viaţa îţi este ameninţată? Ce-ai face ca să te salvezi? Ai fi în stare să te dai drept altcineva? Niciodată nu spune niciodată!

Viaţa mea perfectă era o minciună. Acum aş face orice ca să dezvălui adevărul.
Până nu demult, aveam tot ce-şi poate dori o fată: prieteni extraordinari, un iubit superdrăguţ, o familie iubitoare. Dar niciunul din ei nu ştie că am dispărut – că sunt moartă. Ca să rezolve misterul morţii mele, sora mea geamănă pierdută cu mult timp în urmă, Emma, se dă drept mine. Doarme în camera mea, poartă hainele mele şi-i numeşte pe părinţii mei Mama şi Tata.
Iar ucigaşul meu îi urmăreşte fiecare mişcare.
Îmi aduc aminte foarte puţine lucruri despre viaţa mea, numai câteva flash-uri, aşa că nu pot decât s-o urmăresc pe Emma, care încearcă să afle cum şi unde am dispărut.
Dar cu cât sapă mai adânc, cu atât mai mulţi suspecţi găseşte. Se pare că eu şi prietenele mele jucam o mulţime de jocuri – jocuri care distrugeau vieţile altora. Oricine ar fi putut dori să se răzbune… şi să ne vadă pe mine – şi acum şi pe Emma – moarte.

marți, 20 martie 2012

Saptamana reducerilor Nemira

1) Cu ocazia lansarii de vineri a filmului Jocurile Foamei, trilogia are 45% reducere, iar volumele individuale sunt cu 35% mai ieftine.

2) Cartile din seria Cantec de Gheata si Foc va asteapta cu un pret redus cu 35%. Iar eu va astept pe forumul Cantec de Gheata si Foc Romania.

3) Pentru fanii Rodicai Ojog-Brasoveanu, toate titlurile din colectia hardcover au 35% reducere.

4) Pentru cei care vor sa citeasca noile aparitii Nemira, orice titlu "proaspat" are o reducere de 25%.

5) Si ultimii, dar nu cei din urma, sarbatoritii lunii beneficiaza de 50% reducere la orice comanda.

Asadar fiecare are de unde alege. Un click pe imaginea ofertei care va intereseaza va va duce direct pe site-ul Nemira asa ca... ce mai cautati aici?

Precomanda Evernight (Evernight #1)

Pentru a precomanda Evernight de Claudia Gray click aici.



Descriere:
In zorii primei zile de şcoală, Bianca încearcă să evadeze. Traversează în goană pădurea, dar cineva este pe urmele ei…

Nevoită să-şi părăsească oraşul natal, Bianca urmează să studieze la Academia Evernight, o şcoală misterioasă, cu tradiţie de sute de ani, adăpostită într-o stranie clădire gotică. Elevii pe care îi întâlneşte aici sunt ciudat de perfecţi: atrăgători, deştepţi şi… primejdioşi! Din prima clipă, Bianca îşi dă seama că locul ei nu este aici.

Apoi îl întâlneşte pe frumosul Lucas, un singuratic la fel ca ea. Nici el nu este “genul Evernight” – încalcă regulile şi nu-i agreează pe snobi; o previne pe Bianca să aibă grijă de ea şi să se protejeze… chiar şi de persoana lui.
Între cei doi tineri se creează însă o legătură care, în ciuda tuturor opreliştilor, nu poate fi negată. Bianca va risca totul ca să fie cu Lucas, dar vechi secrete întunecate îi despart… făcând-o pe tânără să pună sub semnul întrebării toate principiile ei de până atunci.

Hm... Ce cred eu? Inainte de toate, mentionez ca titlul postarii-sursa e O noua lume a vampirilor ni se dezvaluie. Asadar, daca luam in calcul asta si urmatoarele parti din descriere: Lucas este frumos si singuratic, el o previne sa sa protejeze... chiar si de persoana lui si vechi secrete intunecate ii despart... Cine mai are un Twilight flashback in afara de mine? :)) (Bine, sunt si partile cu scoala misterioasa, dar cum n-am citit Academia Vampirilor, nu pot face o comparatie.)
Nu ramane decat sa vedem cat de mult seamana cu adevarat Evernight cu Amurg/AV si daca diferentele o fac mai iubita sau dimpotriva.

Anunt

Dragi useri, va rog ca pe viitor cand veti mai intra pe acest blog sa incercati sa nu mai postati linkuri catre concursusrile voastre fara acordul meu. Acest drept il au doar partenerii pe care ii gasiti in pagina Affiliates, iar ei de obicei anunta cand au un asemenea concurs si acesta va fi publicat intr-o postare normala, nicidecum intr-un comentariu. De aceea, toate aceste comentarii au fost si vor fi in continuare sterse, deoarece blogul nu este o rubrica de mica publicitate unde toata lumea posteaza oricand orice despre blogul lor. La fel, daca aveti intrebari de orice natura legate de afilieri, le puteti pune pe mail, mess sau chat. Va rugam, sa renuntati la prostul obicei de a va promova astfel blogurile.

Va multumesc,
Andruska.

luni, 19 martie 2012

Doua saptamani pana la sezonul 2!

De astazi in doua saptamani (adica pe 2 aprilie) se lanseaza in Romania mult-asteptatul sezon 2 al serialului Game of Thrones. Serialul este adaptarea seriei Cantec de Gheata si Foc a lui George RR Martin, disponibila la editura Nemira (cu 35% reducere, atat pentru seria completa, cat si pentru volumele individuale).


Dupa ce primul sezon s-a terminat suprinzator, cu moartea lui Ned Stark si cu nasterea celor 3 dragoni, sezonul 2 urmeaza sa le ofere tuturor raspunsul la intrebarea: "Si acum ce?". Stati linistiti, mai sunt multe surprize si rasturnari de situatie in fata, multe personaje care vor capata mai multa atentie si va vor face sa-i indragiti sau sa-i urati, asadar per total, un nou sezon care va va tine lipiti de ecrane.

Dupa cum spuneam la inceput, mai sunt doar 2 saptamani, asadar pentru toti cei care n-au vazut inca primul sezon (nici nu stiti ce ati pierdut!), aveti tot timpul sa o faceti. Cat despre cei care nu mai au rabdare, volumul 2 din serie (Inclestarea Regilor) va asteapta s-o cititi. La fel si urmatoarele 3 volume (Iuresul Sabiilor, Festinul Ciorilor si Dansul Dragonilor). Si apoi puteti cunoaste alti fani, comenta alturi de ei sau pur si simplu afla cele mai noi vesti imediat ce apar forumul dedicat seriei si serialului: Cantec de Gheata si Foc Romania. Eu, una, va astept sa va inregistrati si sa ne spuneti parerea despre ceea ce personal consider a fi cea mai buna serie de carti/cea mai buna ecranizare din totdeauna!

sâmbătă, 17 martie 2012

Oferta de weekend

Weekend-ul acesta, Nemira ofera 45% reducere pentru pachetul Jocurile Foamei si 30% reducere titlurilor individuale. Asadar daca inca nu ati citit aceatsa serie sau vreti sa va completati colectia, acum e momentul, mai ales ca mai sunt doar cateva zile pana la aparitia filmului (si eu personal va incurajez sa citit mai intai cartile).

luni, 12 martie 2012

The Outer Limits (La limita imposibilului)

Daca vreti cu adevarat sa va delectati cu povesti intunecate, atunci nu exista recomandare mai buna decat acest serial. Desi produs in urma cu ceva timp, povestile sunt atemporale iar efectele speciale nu lasa de dorit. Totusi, un mic sfat: nu-l urmariti prea aproape de ora de culcare, altfel va va fi imposibil sa va scoateti povestea din cap si somnul se va lasa asteptat (vorbesc din proprie experienta).

Am vazut cateva episoade anul trecut, cand serialul a fost difuzat la televizor, dar ieri am vazut pentru prima data primul episod si mi-am reamintit de ce iubesc The Outer Limits.

Fiecare episod incepe simplu, calm, inofensiv: elevi la o scoala, un om la serviciu, o familie in excursie... Orice lucru aparent banal poate fi regasit la inceputul serialului (exista mici exceptii, cand povestea incepe intr-o nava spatiala, spre exemplu, dar astfel de episoade sunt mai rare). Apoi urmeaza genericul, o opera de geniu, dupa parerea mea. Si apoi o voce "din off" spune cateva cuvinte despre o trasatura a oamenilor, despre conditia umana, despre temererile sau dorintele omenirii, despre umanitate in general. Initial, nu e obligatoriu sa vezi legatura intre aceste afirmatii si intamplari. Dar episodul continua.

Si cumva, 40-50 de minute mai tarziu, ai ajuns de la situatia banala la ceva absolut inimaginabil, la ceva neasteptat, dar care reflecta perfect ceea ce afirma acea voce de la inceputul serialului. Voce care se intoarce si reia ideea, ca un fel de morala a povestii. Si in timp ce asculti morala, ai parte de surpriza finala, acel lucru care nu te va lasa sa dormi, lucrul pe care nu ti-l vei putea scoate din minte desi ecranul s-a inegrit si episodul s-a terminat de mult.

Primul episod este ecranizarea nuvelei Regii nisipurilor de George RR Martin, nuvela pe care o gasiti in cartea cu acelasi nume de la editura Nemira. Exista cateva modificari fata de original, in sensul ca povestea nu se petrece ca in carte, pe o planeta straina, ci pe Pamant, iar Kress nu e un colectionar, ci un om stiinta. In rest, in linii mari, povestea a fost respectata. Vocea anunta ca este vorba despre dorinta oamenilor, nevoia chiar, de a fi recunoscuti, nevoia ca munca lor sa fie apreciata.

In acel moment, munca lui Kress pare a fi in pragul dezastrului, proiectul sau fiind anulat, toate materialele si obiectul studiului sau (niste fiinte numite de el regii nisipurilor) inghetate si uitate. El insa reuseste sa fure cateva oua pe care le duce acasa, oferindu-le regilor mediul de care au nevoie pentru a creste si a se dezvolta. Si creaturile incep nu numai sa dea semnele de inteligenta la care Kress sperase, dar castelele lor ii poarta chipul si regii par sa-l venereze. Insa totul vine cu un pret...

Poate unii dintre voi n-au fost convinsi. Poate unii cred ca descriu vreun serial horror si nu gusta genul (nu e cazul, va asigur). Totusi, in final, va rog un singur lucru: o data, cand aveti ceva timp la dispozitie, cautati serialul si incercati sa vedeti primul episod. Va garantez ca va va captiva si ca veti intelege entuziasmul meu in legatura cu el. Si pentru fanii lui George RR Martin si al tuturor lucrurilor inspirate de opera lui, va invit pe forumul dedicat lui si lucrarilor sale.

Precomanda Chimie perfecta (Chimie perfecta #1)

Pentru a precomanda, click aici.



Descriere:
"La Liceul Fairfield dintr-o suburbie a oraşului Chicago, toată lumea ştie că între elevii veniţi din sudul oraşului şi cei din nord există o reacţie cam sulfuroasă. Aşa încât atunci când Brittany Ellis, şefa majoretelor, şi Alex Fuentes, membru al unei bande de cartier, sunt obligaţi să fie parteneri de laborator la orele de chimie, consecinţele se anunţă explozive, iar descoperirile sunt surprinzătoare.

Reputaţia impecabilă a lui Brittany e doar o aparenţă, iar statutul de băiat rău al lui Alex ascunde de fapt dorinţa lui de a renunţa la loialitatea faţă de banda din care face parte. Şi, atunci când sunt împreună, viaţa parcă are sens.

Niciunul dintre cei doi adolescenţi nu este însă pregătit pentru cea mai surprinzătoare dintre toate reacţiile chimice – iubirea. Pot ei să spargă tiparele şi să înlăture prejudecăţile care ameninţă să-i ţină la distanţă?
>br/> O carte pentru băieţi răi şi fete cuminţi, pentru băieţi buni şi fete rele, o carte pentru băieţi şi fete, care a cucerit cititorii şi blogosfera!"

sâmbătă, 10 martie 2012

Castigatorii concursului Citeste si castiga

Mi-am petrecut ultima ora citind cu placere recenziile pe care le-ati facut ultimelor carti pe care le-ati citit. Aproape m-ati convins si pe mine sa incerc cateva carti pe care nu ma puteam hotari daca sa le incep sau nu.

Ei bine, dupa ce v-am citit comentariile, a venit momentul adevarului, si anume tragerea la sorti. Dupa cum v-am promis, fiecare link catre un site unde ati postat despre concurs inseamna o sansa in plus. Asadar, iata cum arata lista participantilor.

Si, dupa o simpla apasare de buton, Damnare merge la... Ioana! Felicitari! O sa te rugam sa ne trimiti adresa si numarul tau de telefon la adresa povesti_intunecate@yahoo.com.


Multumim inca o data librariei online Libris.

joi, 8 martie 2012

Precomanda Orasul de sticla (Instrumente mortale #3)

Pentru a precomanda, click aici.



Descriere:
"Ameninţaţi de haosul unui război, vânătorii de umbre trebuie să se hotărască dacă vor lupta alături de vampiri, vârcolaci şi celelalte creaturi din Lumea de Jos, sau împotriva lor? Între timp, Jace şi Clary au şi ei de luat o decizie dificilă: să dea sau nu curs iubirii care-i leagă, deşi ştiu prea bine că este o iubire interzisă?
Pentru a-i salva viaţa mamei sale, Clary trebuie să plece în Oraşul de Sticlă, locul de origine al vânătorilor de umbre – chiar dacă asta înseamnă să încalce Legea şi să rişte moartea. Mai grav este că Jace se opune acestui plan, iar Simon este aruncat în închisoare de către vânătorii de umbre, care îşi au bănuielile lor cu privire la acest vampir imun la lumina soarelui. Din fericire, Clary îşi găseşte un aliat – în persoana misteriosului Sebastian, care nutreşte o stranie atracţie faţă de ea. Valentine îşi adună în acest timp o armată de demoni, dar vor reuşi oare locuitorii din Lumea de Jos şi vânătorii de umbre să uite de vrajba dintre ei şi să-şi unească forţele pentru a o înfrânge? Va putea Clary să-şi folosească puterile pentru a-i ajuta să se salveze – indiferent de preţul pe care va trebui să-l plătească?"

miercuri, 7 martie 2012

The Prestige - Magicienii


Multumita lui Sorin, am aflat ca filmul despre care vorbeam ieri e ecranizarea unei carti. Mai mult decat atat, cartea a fost tradusa si la noi, e inca in stoc si mai e si la oferta. (E doar 5 lei!)

Asadar la 5 minute dupa ce am aflat, imi comandasem deja cartea Magicienii de la editura Nemira. Abia astept sa soseasca, s-o "devorez" si sa va impartasesc pareri despre ea. Singurul meu regret e ca stiu deja deznodamantul, dar totusi fiind vorba despre cartea care a stat la baza filmului, probabil actiunea e mult mai ampla, asa ca ma indoiesc ca voi fi dezamagita.

Daca doriti si voi cartea, faceti click pe imagine sau pe titlul cartii.

marți, 6 martie 2012

The Prestige (film)

Daca tot ne-am apucat de diversificat temele blogului si am inceput sa vorbim si despre filme, vin si eu cu niste impresii despre o "poveste intunecata".

Se numeste The Prestige (in romana, Prestigiul) si e unul dintre cele mai bune filme pe care le-am vazut (si nu doar pentru ca e cu actorul meu preferat, Hugh Jackman). Este vorba despre doi iluzionisti rivali si toate jocurile si intrigile din spatele iluziei. Si, ca in orice film cu iluzionisti, finalul face toti banii, te da peste cap si te face sa te intrebi cum de nu ti-ai dat seama mai devreme.

Filmul incepe in forta, cu Hugh Jackman (numit in film Robert Angier) cazand intr-un bazin cu apa si inecandu-se. Rivalul sau, Christian Bale (in film, Alfred Borden) e invinuit. Condamnarea fiind iminenta, un oarecare Lord Caldlow se ofera sa aiba grija de fiica lui Borden in schimbul tuturor trucurilor lui magice. Ca dovada de buna-credinta, intermediarul lordului ii ofera lui Borden jurnalul lui Angier. (Complicat? Abia incepe! V-am avertizat ca vorba de toate jocurile din spatele iluziilor. Si iluzii sunt multe.)

Borden incepe sa citeasca jurnalul, moment in care incepe de fapt povestea, inca de cand cei doi lucrau ca asistenti de iluzionist si erau, culmea, prieteni. Angier era casatorit, sotia lui lucrand alaturi de ei doi. Toate bune si frumoase pana intr-o seara fatala, cand un truc se termina prost si sotia lui Angier moare. Normal, el da vina pe Borden. Si asa incepe rivalitatea, amandoi aporape ruinand cariera celuilalt de nenumarate ori.

Mai departe va las sa descoperiti singuri, pentru ca nimic nu e mai frumos decat sa stai in fata televizorului/calculatorului, privind fascinat filmul, urmand instructiunea lui Borden (Are you watching closely? - Privesti cu atentie?) si incercand sa descoperi secretele, pentru ca in final sa fi uimit.

Inchei cu un o replica ce apare atat in inceputul, cat si in finalul filmului (replica pe care o s-o pun in original, pentru ca e superba, si o sa incerc o traducere cat mai fidela, pentru non-vorbitorii de engleza.):
Every great magic trick consists of three parts or acts. The first part is called "The Pledge". The magician shows you something ordinary: a deck of cards, a bird or a man. He shows you this object. Perhaps he asks you to inspect it to see if it is indeed real, unaltered, normal. But of course... it probably isn't. The second act is called "The Turn". The magician takes the ordinary something and makes it do something extraordinary. Now you're looking for the secret... but you won't find it, because of course you're not really looking. You don't really want to know. You want to be fooled. But you wouldn't clap yet. Because making something disappear isn't enough; you have to bring it back. That's why every magic trick has a third act, the hardest part, the part we call "The Prestige".

Fiecare truc magic e alcatuit din trei acte. Primul se numeste "Angajamentul". Iluzionistul va arata ceva normal: un pachet de carti, o pasare sau un om. Va arata acest obiect. Poate chiar va cere sa-l inspectati ca sa vedeti ca este intr-adevar real, nealterat, normal. Dar desigur...probabil ca nu este. Al doilea act se numeste "Transformarea". Iluzionistul ia acel ceva normal si il face sa faca ceva extraordinar. Acum cautati secretul... dar probabil nu-l veti gasi pentru ca, desigur, nu va uitati cu adevarat. Nu vreti cu adevarat sa stiti. Vreti sa fiti pacaliti. Dar nu aplaudati inca. Pentru ca a face ceva sa dispara nu e suficient: trebuie sa-l aduci inapoi. De aceea, fiecare truc magic are un al treilea act, cea mai dificila parte, cea pe care o numim "Presigiul".

Sursa imagine: wikipedia.org
Sursa citat:imdb.com

Precomanda Rapirea (Cele noua vieti ale lui Chloe King #2)

Pentru a precomanda, click aici.



Descriere:
"E tânără, veselă, fermecătoare. Ca orice fată, merge la şcoală, are prieteni, se distrează, se îndrăgosteşte (şi nu de unul, ci de doi băieţi!). Numai că ea este capabilă şi să se caţere pe clădiri, să sară de pe un acoperiş pe altul, să vadă în întuneric. Are şi gheare! Da, Chloe se poate lăuda cu toate instinctele şi abilităţile unei pisici. Iar asta o face, într-adevăr, unică.

Faptul că este descendenta unei mitice rase de feline şi că rolul ei în viitor va fi acela de a-şi salva şi proteja semenii o transformă în ţinta principală a celor din Ordinul A Zecea Lamă. Lupta ei pentru a-şi apăra specia nu este uşoară, mergând până la sacrificiul suprem. Dar asta nu înseamnă sfârşitul. Ca orice pisică, ea are nouă vieţi. Până acum a pierdut două, dar au mai rămas suficiente pentru a-şi îndeplini menirea de Unificatoare.

Planuri malefice, suspans, poveşti de iubire, incursiuni tulburătoare în mitologia egipteană, fantezie – totul adunat într-o carte incitantă, care nu trebuie ratată."

Am aruncat o privire pe site-ul de precomanda si se pare ca exista si un serial produs de cei de la ABC. Asadar, daca v-a placut cartea, poate vreti sa aruncati o privire si la ecranizara ei si sa faceti o comparatie. Totusi, sfatul meu e sa cititi cartea intai, e mai placut sa vezi stiind ce se intampla (pentru ca te poti concentra pe felul in care a fost realizat filmul) decat sa citesti stiind ce se intampla.

sâmbătă, 3 martie 2012

The Karate Kid

Este sambata seara si odata pe luna eu si draga mea verisoara avem traditia de a ne uita la un film. Am vazut cam tot ce se putea vedea, insa multumita Juliei care in ultimele zile tot vorbea despre HBO in sus si in jos, mi-am amintit ca nu de mult am vazut un film care pur si simplu ma captivat si nu doar pentru ca joaca Jackie Chan in el sau Jaden Smith ci si pentru ca aduce in profil nu stilul japonez de lupta, ci kung fu-ul.

Asa ca daca pana acum am asociat numele de Karate Kid cu Daniel si Myoga sau cei trei ninja nazdravani, Rocky, Colt si Tum Tum, din anul 2010 invatacelul este Dre Parker, iar maestrul Domnul Han.
Ce sa va spun despre film ca sa nu para prea comercial?. Micutul Dre se muta din America in China impreuna cu mama sa, deoarece aceasta avea un nou job. Cu o noua viata, o noua cultura, o noua limba, noi prieteni care ii sunt mai mult sau mai putin adevarati, Dre incepe noua viata cu stangul. Ceeace a pornit de la o incaierare de la locul de joaca, devine o lupta corp la corp in arena de kung-fu si asta nu e tot, caci se pare ca fata pe care o place il evita din motive necunoscute lui. Antrenandu-se sa devina un bun luptator si un locuitor al Chinei, Dre trebuie sa se maturizeze mai repede si in acelasi timp sa se disciplineze.
Eu am ramas placut impresionata prima data cand am vazut acest film (care a fost acum doua luni) si asa voi ramane si in seara aceasta, pentru ca numai prin perseverenta si cu multa munca poti reusi si sa te afirmi in viata.

Acesta este trailerul care sper ca va va determina sa va uitati la el. Eu de cum l-am vazut prima data mi-am zis "Este un must see"

joi, 1 martie 2012