Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

miercuri, 5 septembrie 2012

Rafturi virtuale cu bijuterii

Pe site-ul editurii Nemira, colectia Nautilus este descrisa ca fiind "cel mai celebru brand din science-fictionul românesc". Pentru mine, Nautilus este o colectie de suflet. Prin intermediul acestor carti cei mai uimitori protagonisti, cele mai incredibile si uneori, aproape imposibile civilizatii, cele mai nebunesti tehnologii si, mai presus de toate, am citit cuvintele unor oameni cu o imaginatie atat de fantastica, incat e imposibil de descris in cuvinte.

Asadar, pentru mine, reducerile in colectia Nautilus inseamna ocazia de a scotoci printre titluri in cautarea unor bijuterii la preturi minuscule.


Daca va ganditi sa va mariti biblioteca, atunci grabiti-va deoarece oferta nu e valabila decat pana pe 10 septembrie. Si, dintre bijuteriile vazute in oferta, va recomand:
Turbion (10 RON; abia i-am facut recenzia, pe care o gasiti aici);
Fuga vanatorului (22 RON; recenzie aici);
Taisul sabiei (2 vol - 30 RON; inca nu i-am scris recenzia, dar urmeaza s-o fac curand deoarece o carte fantasy superba care mi-a placut in mod deosebit);
Peregrinarile lui Tuf (17 RON; o carte a lui GRRM care mi-a placut enorm, si care nu seamana deloc cu deja celebra lui serie - se petrece in viitor si are mult mai putine personaje - dar e la fel de minunata, desi mult mai scurta);
2001: Odiseea Spatiala (27 RON; dovada incontestabila ca Arthur C. Clarke e un autor fenomenal);
Wyrm (15 RON; recenzia aici);
Ilion (2 vol - 20 RON; o carte care mi-a fost recomandata si care pune intr-o noua lumina razboiul troian, zeii antici ai grecilor,calatoria in timp si viata in sistemul nostru solar).

Acestea sunt doar cateva dintre titlurile pe care le-am citit si le-as recomanda oricand. Cat despre mine, eu sigur o sa-mi imbogatesc biblioteca cu Poarta lui Frederik Pohl (17 RON) si cu Adancurile cerului a lui Vernor Vinge (39 RON).

Voua ce va face cu ochiul? Si ce mi-ati recomanda?

4 comentarii:

  1. Colectia Nautilius nu e preferata mea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nici a mea, si nu ma atrage!

      Ștergere
    2. Nu putem fi cu totii fani SF.... Dar mie mi-a placut dintotdeauna si de cand l-am "descoperit" pe Asimov, am devint o cititoare inraita :)

      Mi se pare ca SF-ul ofera fictiunii un realism unic, greu sau chiar imposibil de egalat de alte genuri, plus ca deseori apreciez imaginatia incredibila de care dau dovada autorii sau modul cum romane care par sa aiba putine in comun cu umanitatea vorbesc despre insasi natura umana.

      Ștergere
  2. desi imi plac mult cartile de la nemira in general

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.