Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

marți, 29 noiembrie 2011

Precomanda Paranormal de Kiersten White

Paranormal este primul volum din trilogia cu acelasi nume. Pentru a precomanda cartea, click aici.


"Paradoxal, desi lucreaza pentru Agentia Internationala de Securitate pentru Paranormali, Evie s-a considerat intotdeauna o fiinta normala. Desigur, cea mai buna prietena a ei este o sirena, fostul ei iubit este silf, iar ea se indragosteste de un metamorf...
Numai ca fiintele paranormale incep sa moara, iar visele lui Evie sunt bantuite de voci obsedante si profetii misterioase. Curand, ea isi da seama ca ar putea exista o legatura intre abilitatile ei si valul brusc de crime...
Cam mult pentru o fiinta normala!" - Sursa

duminică, 27 noiembrie 2011

Programul Editurii RAO la Gaudeamus

Stiu ca este cam tarziu sa afisez programul Editurii RAO, insa m-am gandit ca un mic review al evenimentelor de la Targul de Carte, nu strica nimanui, asa ca voi incepe cu un mic rezumat a ceeace s-a intamplat si cu ce surpriza se va incheia.

MIERCURI, 23 NOIEMBRIE
17.30 Portretul, de Pierre Assouline, lansare şi sesiune de autografe la „Cafeneaua Literară“
Invitaţi: Ambasadorul Franţei în România, Dl. Henri Paul, Roger Grenier,
Lorenzo Mattotti şi Anca Vasas.

VINERI, 25 NOIEMBRIE
16.30 Cine a ucis-o pe Nora Jones?, E.O. Chirovici, lansare şi sesiune de autografe
Invitaţi: George Arion
18.30 Între linii, de Eugen Mihăescu, lansare şi sesiune de autografe
Invitat: Sorin Roşca Stănescu

SÂMBTÃTÃ, 26 NOIEMBRIE
16.00 Numele şi umbra, de Vartan Arachelian lansare şi sesiune de autografe
Invitat: Sorin Roşca Stănescu
18.00 De vânzare: Mariana, 15 ani, de Iana Matei, lansare şi sesiune de autografe
Invitaţi: Cătălin Mitulescu, Ada Condeescu

DUMINICÃ, 27 NOIEMBRIE
11.00 Hotul de carti, de Markus Zusak, eveniment inedit în colaborare cu „Teatrul Masca”
12.00, Fereste-ma, Doamne, de prieteni, Larry Watts, sesiune de autografe
14.00 „Petrecere Zori de zi“ – Eveniment organizat pentru fanii seriei Amurg cu ocazia lansarii filmului, ecranizarea titlului Zori de zi, de Stephenie Meyer. Vor avea loc activităţi şi concursuri interactive cu premii.

sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Gaudeamus pentru toti!

Am tot vorbit in ultimele zile despre targul de carte si despre ofertele de acolo, insa multi nu pot ajunge la Gaudeamus, fie pentru ca pur si simplu nu au timp, fie pentru ca nu au cum sa ajunga in Bucuresti pana pe 27, cand targul se incheie.

Editura Nemira s-a gandit si la ei, asa ca acesta weekend este weekend-ul Gaudeamus!

miercuri, 23 noiembrie 2011

marți, 22 noiembrie 2011

Castigaturii concursului Zori de Zi


Pachetul alcatuit din "Zori de Zi" si "Bree Tanner" oferit de editura RAO merge la Larisa. Felicitari ei si tuturor celorlalti participanti, ati facut sa fie greu de ales un castigator!

Larisa, o sa te rog sa trimiti un e-mail la povesti_intunecate@yahoo.com cu numele complet si adresa la care sa-ti trimit pachetul.

Termenul pentru celalalt concurs care se desfasoara pe blog a fost prelungit pana pe 1 decembrie, asa ca cei care inca nu s-au inscirs au acum ocazia s-o faca!

Leda nu se lasa mai prejos!

Pentru edituri, participarea la Targul Gaudeamus e un "must", si ca la orice targ, ploua cu oferte. Acestea sunt cele de la Leda:



Surpriza RAO

Pentru ca data lansarii filmul Saga Amurg: Zori de Zi, partea I si Targul de carte Gaudeamus sunt atat de apropiate, cei de la Editura RAO s-au hotarat sa le faca fanilor o surpriza. Asadar.. iata:

"Cu ocazia lansarii filmului Zori de zi, editura RAO pregateste fanilor Amurg o surpriza. Aceasta ecranizare este foarte importanta pentru fanii care au citit deja toate catile seriei si sunt in continua cautare de alte povesti de dragoste cu personaje fantastice. Toti fanii seriei Amurg sunt asteptati duminica, 27 noiembrie incepand cu ora 14:00 la standul editurii RAO din cadrul targului de carte Gaudeamus (Romexpo, pavilion central).
Vom organiza un eveniment destinat fanilor seriei Amurg unde vom premia prin intermediul concursurilor devotamentul fanilor fata de seria si personajele care au adus in atentia publicului din toata lumea povestile fantasy de dragoste."


Deci... ne vedem acolo?

Targul de carte Gaudeamus 2011

Dragilor, incepand de maine 23 Noiembrie si pana Duminica, 27 Noiembrie, sala ROMEXPO din Bucuresti va gazdui cel mai fascinant si interesant targ de carte al tarii: GAUDEAMUS. Asa ca daca suneti elev/stuidenti inarmati-va cu economii si carnetele de note (pentru intrare libera) si afundati-va in promotiile Editurilor noastre, achizitionandu-va cele mai noi titluri ale literaturii indragite de noi toti.

Pasiune de Lauren Kate

Înfruntarea trecutului poate schimba viitorul! Lucinda și-ar da viața pentru Daniel. Și chiar a făcut-o. Iar și iar. De-a lungul timpului, cei doi îndrăgostiți s-au regăsit și au fost dureros despărțiți de fiecare dată. Dar poate că nu e nevoie să fie mereu așa... Luce este sigură că ceva – sau cineva – din trecut o poate ajuta și se aventurează în vieţile ei anterioare, singurele care îi pot dezvălui frumuseţea tragică a iubirii dintre ea şi Daniel, dar şi misterul sumbru al blestemului care o împiedică să se desăvârşească. Pe parcursul odiseii sale se va revedea într-un caleidoscop de epoci şi de versiuni și va fi, pe rând, martora şi protagonista pasiunii şi a morţilor ei înfiorătoare. Iar Daniel o va urmări prin trecutul lor, îngrozit de ceea ce s-ar putea întâmpla dacă ea ar rescrie istoria. Povestea lor de dragoste ar putea arde în flăcări... pentru totdeauna. - Sursa

Cartea este volumul 4 din seria Damnare

luni, 21 noiembrie 2011

Editura Nemira va asteapta la Gaudeamus!

Cu ocazia targului de carte Gaudeamus, editura Nemira lanseaza o promotie valabila de astazi pana la incheierea targului (adica duminica, pe 27 noiembrie).

sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Seria Amurg

Ieri a avut loc premiera filmului "Saga Amurg: Zori de Zi, partea I", premiera la care m-am dus, amintindu-mi de ce mi-a placut aceasta serie.

Majoritatea cititorilor acestui blog (as spune toti, dar nu se stie niciodata), au auzit de aceasta serie. Din punctul meu de vedere, oricine a auzit de carte poate fi incadrat intr-una dintre aceste categorii: ii place, nu-i place si a vazut doar filmele. Ultima e o categorie separata pentru ca aceia care n-au citit niciuna din carti, din punctul meu de vedere au ratat esenta seriei.

Nu vreau sa incep sa ridic in slavi povestea (care mie mi-a placut. A fost singura carte care nu m-a lasat sa dorm. M-am mai trezit dimineata devreme ca sa termin o carte inceputa seara, dar niciodata in viata mea nu mi s-a mai intamplat sa visez fragmente citite sau posibile continuari toata noaptea, trezindu-ma de sute de ori, blestemand intunericul de afara care insemna ca dormisem prea putin.), insa cartile sunt mult mai bune decat filmul, si ieri m-am convins inca o data de asta. Da, filmul respecta povestea. Si da, efectele vizuale sunt absolut superbe. Dar aici se opresc aprecierile mele la adresa filmelor.

Nu vreau nici sa incerc sa conving pe cineva sa citeasca oricare dintre carti. Pur si simplu vreau sa vorbesc putin despre cartile acestea care mie mi s-au parut uimitoare.

Pe scurt, o "ea" se indragosteste de un "el", cel mai ravnit baiat din mica scoala din Forks. Surprinzator, si el se lasa fascinat de ea. Si uite asa, ea e prima in fata caruia el nu ridica un zid. Apoi ea afla ca el e vampir. Prea tarziu totusi, pentru ca il iubeste. Si, "surpriza", si el pe ea. Si asa a inceput "fenomenul Twilight". Pe parcursul a 4 volume, ei devin un cuplu, el pleaca, ea se imprieteneste cu un varcolac, el o crede moarta, ea il salveaza, el e impotriva varcolacului, ea descopera ca isi iubeste noul prieten, el o cere in casatorie, ea isi da seama ca intre cei doi, il alege pe el, el o lasa insarcinata, ea aproape moare etc etc etc.

Legende si mituri devenite realitate, vampiri care stralucesc in soare, lupte intre varcolaci si vampiri, amenintarea unui clan atotputernic, un copil jumatate vampir, jumatate om, varcolaci iubind pe viata... Multe elemente care unora le plac si pe care altii le critica, dar pe care toti le cunosc.

Din punctul meu de vedere, lucrul frumos si captivant din carte e povestea de iubire. De fapt, nici macar povestea in sine, ci felul in care autoare te face sa simti. Simti durerea ei, simtit durerea lui, simti frica ei, simti... pur si simplu simti. Asta n-am regasit in filme, dar asta m-a facut sa iubesc fiecare carte.


Pentru cei care doresc sa citeasca seria sau pur si simplu sa si-o completeze, mai aveti timp pana maine seara sa va inscrieti in concursul nostru! (click aici sau pe imagine)

Precomanda Divergent de Veronica Roth

Pentru a precomanda, faceti click aici

joi, 17 noiembrie 2011

Sfidarea, al doilea volum al seriei Jocurile Foamei de Suzanne Collins (Recenzie)

Cum poate o pasare sa-ti dea sentimentul de libertate? Cum poate un om sa semene cu o pasare? Cum ar fi daca intr-adevar Katniss ar fi vocea de mult pierduta a gaitelor-zeflemitoare?
Jocurile Foamei s-au incheiat cu victoria lui Katniss si a prietenului sau din Districul 12, Peeta, insa acest sfarsit nu este decat un nou inceput.
Apropierea cele de-a 75- a Editie a Jocurilor, anunta noi pericole ce-i au ca protagonisti din nou. Regulile se schimba, Districtele incet isi recapata personalitatile de mult sterse de Capitoliu, in momentul Turului Invingatorilor si vor sa-si arate adevarata putere. Si Katniss? Ea ce va face? Se va transforma in gaita-zeflemitoare care pare sa fie simbolul rebeliunii, sau se va sacrifica pentru viata familiei, a lui Gale si a lui Peeta?
O dilema, minciuni, secrete si o iubire ce pare a fi imposibila, sunt cuvintele in jurul carora graviteaza cel de-al doilea volum al seriei Jocurile Foamei de Suzanne Collins, serie aparuta la Editura Nemira.

Lansarea cartii Hotul de Carti, la Editura RAO

By A.B. Holy: Un vechi proverb egiptean spunea: "Nimic nu e mai misterios decat sa aduni carti ziua si sa le citesti noaptea" astfel, pe 15 Noiembrie, cand soarele a apus, impreuna cu Ghanda, colega mea de blog, am achizitionat "Hotul de Carti", carte lansata chiar in aceeasi zi de Editura RAO, in parteneriat cu Libraria Humanitas si Teatrul Masca.

Cartea este bazata pe o poveste reala, petrecuta in timpul "Domniei lui Hitler" care a pornit de la clasica poveste a adolescentului care a ajutat un everu, astfel murind amandoi, insa cu o mica schimbare a situatiei, protagonista fiind o fetita de 11 ani, care se trezeste in sanul unei noi familii si implicit intr-o noua viata. Actiunea este interesanta, iar naratorul original scoate cititorul din monotonie fiind....moartea.

De ce Lizelle este considerata hotul de carti si cum a invatat ea sa citeasca, neavand parte de o educatie solida? Hm...este o intrebare care mie si colegei mele, ne-a condus pasii spre Libraria Ktretzulescu, determinandu-ne sa savuram cele 60 de minute, de prezentare a cartii si de parcurgere a catorva pagini din aceasta.




By Ghanda: Am primit zilele trecute un telefon de la colega mea "de blog", ea invitandu-ma la lansarea unei carti de la editura RAO. Incantata de idee, am citit mailul in care era descrisa pe scurt cartea si m-am lasat convinsa. A doua zi, mergeam amandoua spre libraria unde avea loc lansarea.




Dupa cateva minute in care am facut fotografii, au urmat o scurta introducere si cateva cuvinte despre continutul cartii. Abia apoi am inteles de ce Teatrul Masca era trecut drept colaborator. Doi actori si-au facut aparitia si, intrand in "pielea" naratorului, ne-au citit cateva pasaje din carte. Suficient de mult cat sa ne trezeasca interesul (sau, cum am simtit atunci, acel "I must have/read this") si sa ne introduca in atmosfera cartii, dar totusi suficient de putin cat sa nu ne strice placerea lecturii.


Complet convinsa (a se citi "vrajita"), sunt mandra detinatoare (sau, mai bine zis, semi-detinatoare, avand in vedere ca eu si A.B. am cumparat impreuna un volum, dar momentan e la mine) a unui volum din "Hotul de carti", volum pe care astept cu nerabdare sa-l incep.

Lectura placuta!

miercuri, 16 noiembrie 2011

luni, 14 noiembrie 2011

Al cincilea as de Rodica Ojog-Brasoveanu (recenzie)

Lunile dinaintea sfarsitului celui de-al Doilea Razboi Mondial. O femeie care lucreaza la Statul Major este amenintata cu arma pentru a interveni pe langa barbatul cu care locuia pentru ca acesta sa elibereze un hot, cunoscut sub numele de Chat Noir.

In seara eliberarii lui Chat Noir, femeia se trezeste cu el, doi barbati si doi copii la geam, toti 5 cautand adapost de Gestapo, care umpluse strazilea in cautarea lor. Adapostindu-i, Magda este tarata intr-o actiune nebuneasca pentru obtinerea unei harti care continea planurile nemtilor legate de o viitoare actiune in Carpati.

Nu degeaba, insa, este supranumita Rodica Ojog Brasoveanu "Agata Christie de Romania". Totul pare mana sortii, a ghinionului sau a norocului, dupa caz, pana la ultimele pagini, cand intreaga urzeala a povestii iese la iveala. Magda era o simpla femeie? Harta era adevarata? Cine era spion, cine era agent dublu?

Ca toate cartile Doamnei, Al cincilea as este nu numai o mostra de roman politist pe care nu-l poti lasa din mana, dar si o doza binemeritata de umor, data mai ales de replicile spumoase ale lui Chat Noir. Asadar, cu ocazia reeditarii romanelor Rodicai de catre editura Nemira, va recomand calduros Al cincilea as.

duminică, 13 noiembrie 2011

Eve de Anna Carey (recenzie)

Lumea a fost maturata de o molima care a lasat in urma putini supravietuitori si multi orfani. Eve este una dintre ei. La 5 ani a fost adusa la Scoala, un loc special pentru fetele ca ea. 12 ani mai tarziu, ziua absolvirii este dupa colt. Eve este acum sefa de promotie, asteptand cu nerabdare sa traverseze lacul si sa intre in cladire pentru meserii, unde viseaza sa invete pentru a deveni artista.

Cu o seara inainte de marea zi, insa, Eve asista la evadarea colegei ei, Arden, care o avertizeaza ca lucrurile nu sunt ceea ce par. Eve refuza sa creada, insa desi nu stie sa intoate, traverseaza lacul si arunca o privire in cladirea care reprezenta visul ei.

Arden, insa, nu mintise si singura meserie pe care absolvenete Scolii o invata este cea de incubator uman. Regele Noii Americi, singurul barbat in care fetele fusesera invatate sa aiba incredere, avea nevoie de oameni sanatosi ca sa-si repopuleze orasul. Si cine e mai potrivit decat niste orfane care au supravietuit molimei ca sa i-i procure?

Eve reuseste sa fuga, insa acum este singura intr-o lume pentru care nicio invatatura de la Scoala n-a pregatit-o. In plus, se pare ca Regele dorea ca ea sa-i faca un mostenitor, asa ca pe langa fiare salbatice, tanara are pe urma ei si trupe antrenate. Va reusi sa supravietuiasca? Se va increde in barbati, in ciuda a tot ce fusese invatata la Scoala?

O carte usoara, care se citeste aproape pe nerasuflate (am terminat-o in aceeasi zi in care am in care am inceput-o), si desi pare destul de previzibila la inceput, are parti surprinzatoare, cum ar fi finalul... Merita citita, daca nu pentru povestea lui Eve, cel putin pentru senzatia de la sfarsit, ca nu toate cartile din ultimul timp spun aceeasi poveste de dragoste previzibila de la primele pagini.

sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Precomanda Dansul Dragonilor la Editura Nemira

Volumul numarul 5 din seria Cantec de Gheata si Foc este acum disponibil pentru precomanda pe site-ul editurii Nemira. (Click pe imagine sau pe link pentru a precomanda.)

Daca doriti sa discutati cu alti fani ai seriei despre aceasta carte (sau oricare alta), despre serialul Game of Thrones sau pur si simplu sa cunoasteti alti oameni care iubesc Cantecul de Gheata si Foc, nu ezitati sa va alaturati forumului dedicat seriei.

Atlasul de Smarald de John Stephens

O noapte de iarnă, cu ninsoare. Trei copii sunt alungaţi din casa lor de nemiloase forţe ale întunericului.

Zece ani mai târziu, Kate, Michael şi Emma încă nu au aflat ce s-a întâmplat când le-a fost separată familia. Răspunsul se ascunde într-un atlas fermecat. Puterea atlasului este slobozită, iar copiii sunt transportaţi într-un tărâm condus de o contesă cu părul bălai şi armata ei fără suflet. Kate şi fraţii ei se trezesc curând implicaţi într-o aventură incredibilă, una care include şi copii captivi, aliaţi neaşteptaţi, lupi însetaţi de sânge, lupte subterane, o minge strălucitoare şi fantomatică, uriaşi care mânuiesc săbii, şi căutarea a trei cărţi de o putere incomensurabilă.
- Sursa

Alasul de Smarald este prima carte din seria Cartile Intunericului.

Precomanda Revelatii (Sange albastru, vol. 3)

Pentru a precomanda, faceti click aici.

Jocurile Foamei de Suzanne Collins, Recenzie

Intr-o lume care s-a creat peste ramasitele prezentului nostru, numai cel mai puternic si inteligent poate supravietui. Asemenea celebrului reality-show, Survivour, difuzat pe AXN, Jocurile Foamei pune 24 de tineri sa supravietuiasca pe un platou plin de capcane, cu o singura diferenta, castiga cel care ramane in viata.
Katniss Everdeen este o tanara pe care destinul o arunca intr-un vartej al vietii din care nu poate iesi decat daca ucide sau cel putin daca reuseste sa-i minta pe toti, inclusiv pe ea insasi.
America de Nord nu mai exista, iar acum este inlocuita de statul Panem alcatuit din 13 Districte, acum 12. Pentru ca locuitorii Districtelor sa nu se impotriveasca Capitoliului sau “celor care fac legea” a fost inventat un joc sangeros si mortal, pentru ca toata lumea sa stie ca este la mila lui – Jocurile Foamei.
Jocul a inceput, iar Katniss se vede nevoita sa intre in el pentru a-si salva sora, dar cine o va salva pe ea? Ea si inca un tribut al Districtului 12, “baiatul cu painea” Peeta Mellaek sunt prinsi intr-o arena, unde numai cel mai puternic supravietuieste. Dar ce se intampla cand regulile sunt sfidate si in loc de un invingatori sunt doi? Dar cel mai grav este ca minciuna in care ea si Peeta sunt prinsi, devine o realitate pe care Katniss o realizeaza tarziu, iar adevarul e ca nimeni nu stie unde se termina jocul si unde incepe realitatea.
Dragostea este inselatoare, dar mult mai inselatoare este dorinta de a supravietui si a incerca sa-ti pastrezi tovarsul in viata. O faci pentru a forma un cuplu, sau pentru a supravietui?

Precomanda Tradari (Altfel de ingeri, vol 2)

Pentru a precomanda, click aici.

joi, 10 noiembrie 2011

Concurs Zori de Zi

Cu ocazia premierei filmului Saga Amurg: Zori de Zi Partea I, editura RAO in parteneriat cu blogul nostru organizeaza un concurs care are ca premiul pachetul format din cartile Zori de Zi si Bree Tanner.

Zori de Zi este ultima carte a seriei Amurg, relatand sfarsitul povestii uluitoare dintre Bella si Edward. Desi autoarea ne-a mai oferit un scurt capitol din punctul de vedere al lui Jacob in Eclipsa, in ultimul volum o buna bucata din carte este relatat din punctul lui de vedere, facand mult mai usor de inteles varcolacii lui Stephenie, in special intreaga idee de "imprimare". De asemenea, cartea prezinta o infruntare superba intre Culleni si Volturi, o infruntare in care Culenii se pare ca n-au nicio sansa.
Sfarsitul seriei Amurg nu numai ca implineste asteptarile fanilor, dar le si depaseste prin intorsaturi de situatie aproape incredibile. Si citindu-l, puteti afla in sfarsit de ce Edward nu putea auzi gandurile Bellei!

Bree Tanner (titlul complet este de fapt Noua si scurta viata a lui Bree Tanner) este o scurta poveste legata de romanul Eclipsa. Totul este relatat din perspectiva unui vampir nou nascut, creat de Victoria in incercarea ei de a-l ucide pe Edward si de a-i disctruge pe Culleni. In timp ce in cartile relatate din punctul de vedere al Bellei aflam destul despre vampiri, aceasta carte ofera cu adaverat toate detaliile despre viziunea autoarei asupra acestor creaturi mitice. Si, bineinteles, pana si in iadul care este "tabara" nou-nascutilor se poate infiripa o poveste de dragoste.

Daca descrierile v-au intrigat suficient cat sa va doriti cartile, atunci participati la concurs pentru o sansa la a le castiga.

Tot ce trebuie sa faceti este sa raspundeti la intrebarea: De ce ati dori sa vedeti filmul Zori de Zi: Partea I?
Cel mai interesant comentariu va fi premiat. Data limita pentru inscrierea la concurs este 20.11.2011, ora 20:00. Mult succes tuturor!

(Pentru o sansa in plus, daca aveti un blog personal, postati despre acest concurs, audaugand link-ul catre post in comentariul vostru.)

luni, 7 noiembrie 2011

Precomanda Amintirile Vraciului

Click aici pentru a precomanda cartea Amintirile Vraciului

duminică, 6 noiembrie 2011

Concurs Eu sunt Numarul Patru de Pittacus Lore

Viitorul este mereu nesigur, asa ca am organizat un concurs al imaginatiei, cu un premiu pe masura oferit de Editura Nemira, Eu sunt Numarul Patru de Pittacus Lore.

Pentru a intra in posesia acestui roman, tot ce trebuie sa faceti este sa va lasati imaginati sa zboare si sa raspundeti in cateva randuri la urmatoarea intrebare:

Cum vedeti viata pe care omul o va avea in viitor? Va fi o viata a evolutiei omului unde robotii ne faciliteaza activitatea sau vom avea parte de un viitor al distrugerii, unde cel mai puternic ne conduce?

Castigatorul va fi ales dupa creativitatea cu care a raspuns si imaginatia de care a dat dovada in cadrul acestui concurs de toamna tarzie.

Concursul se incheie pe 1 decembrie la 20:00.

vineri, 4 noiembrie 2011

Anunt!

Stiu ca in ultimul timp au avut loc multe "miscari de trupe" in componenta acestui blog, insa de data aceasta, sper sa nu mai apara schimbari o vreme.

Maria nu mai are timpul necesar ca sa se ocupe de blog, iar Simonei i-a luat locul Ghanda (cred ca i-ati vazut deja postarile!). Cu ajutorul ei, am reusit sa va ofer acele filmulete de la editura Leda in care ei va anuntau despre editiile lor de chiosc sau diferte oferte, asa ca ea se va ocupa de asta de acum inainte. De asemenea, isi va publica propriile recenziii.

Intre timp, eu voi continua sa va aduc cele mai noi vesti despre aparitiile si ofertele editurilor.

miercuri, 2 noiembrie 2011

Volumele 7 si 8 ale seriei Vampirii Sudului in editie de chiosc

Iuresul sabiilor harcover

Dap, editia harcover a celebrului roman al lui George RR Martin este acum disponibila pentru comanda pe site-ul editurii. Volumul al treilea al seriei Cantec de Gheata si Foc continua povestile lui Jon Snow, Tyrion Lannister, Daenerys Targaryen, Robb Stark si a tuturor celorlalte personaje pe care le indragiti sau le urati.

Fara a va dezvalui prea multe, va anunt totusi ca acest volum este la inaltimea celorlalte, aducand noi intorsaturi de situatie, noi capitole socante, si poate noi perspective asupra personajelor pe care credeati ca le cunoasteti. Asadar, daca vreti sa vedeti ce v-a mai pregatit Martin, nu mai asteptati si comandati cartea! (click aici sau pe imagine pentru a comanda)


De asemenea, daca doriti sa discutati cu alti fani ai seriei despre aceasta carte (sau oricare alta), despre serialul Game of Thrones sau pur si simplu sa cunoasteti alti oameni care iubesc seria Cantec de Gheata si Foc, nu ezitati sa va alaturati forumului dedicat seriei.

Noutati Leda

Desi rubrica "surpziele de miercuri" de pe blogul editurii a devenit lunara, nu inseamna ca surprizele nu sunt la fel de frumoase. Astfel, de data aceasta cei de la Leda ne ofera doua "preview"-uri ale viitoarelor lor aparitii: Shatter Me de Tahereh Mafi si seria Madison Avery de Kim Harrison

Shatter me
Juliette nu a atins pe nimeni de exact 264 de zile. Ultima dată când a făcut-o a fost un accident, dar Restauraţia a aruncat-o în închisoare acuzând-o de crimă. Nimeni nu ştie de ce atingerea lui Juliette este fatală. Atâta vreme cât, izolată, nu face rău altora, nimănui nu îi pasă cu adevărat. Lumea este prea preocupată de dezastrul din jur ca să mai dea importanţă unei fete de şaptesprezece ani. Diverse molime distrug populaţia, hrana nu se mai găseşte decât cu greu, păsările nu mai zboară, iar norii au culori ciudate.
Restauraţia a hotărât că singurul mod de a îndrepta lucrurile este cel gândit de ei, aşa că decid să o arunce pe Juliette într-o celulă. După moartea atâtor oameni, supravieţuitorii încep să discute pe ascuns despre un posibil război – iar Restauraţia vede acum lucrurile altfel. Poate că Juliette este mai mult decât un suflet chinuit ascuns într-un trup nociv. Poate că ea este de fapt exact soluţia de care au nevoie.
Juliette trebuie să facă o alegere. Să fie o armă. Sau să fie un războinic. - Sursa

Madison Avery
„Mă numesc Madison Avery şi trebuie să vă spun că acolo se află mai mult decât puteţi vedea, auzi sau atinge. Ştiu, pentru că eu mă aflu acolo. Şi văd. Aud. Ating. Trăiesc.”

           

Balul de absolvire al lui Madison a fost mortal – la propriu. Din cine ştie ce motiv, ea a fost ţinta unui spintecător al întunericului – da, genul acela de spintecător – decis să scape de ea, cu trup şi suflet. Dar, înainte ca spintecătorul să-şi încheie treaba, Madison a reuşit să-i ia amuleta ciudată şi strălucitoare şi să scape.
Acum, e captivă pe Pământ – moartă, dar nu dispărută. Cumva, amuleta îi oferă iluzia unui corp, permiţându-i să trăiască la limita dintre viaţă şi moarte, undeva între acum şi ceea ce urmează. Nu ştie de ce, spintecătorul întunericului e pe urmele ei, dar ea n-are de gând să stea cu mâinile în sân şi să lase soarta să-şi urmeze cursul.
Cu puţină ingeniozitate şi cu ajutorul unui spintecător al luminii (unul dintre tipii buni! poate…), dar şi al băiatului de care e îndrăgostită, precum şi al (o, da!) îngerului ei păzitor, Madison e gata să-şi ia destinul în propriile mâini o dată pentru totdeauna, înainte ca acesta să o controleze pe ea.
Asta dacă ea crede în asemenea lucruri. - SURSA

marți, 1 noiembrie 2011

Promotii de Haloween

Da, stiu ca sarbatoarea e americana si stiu si ca a fost ieri, totusi editurile romane s-au hotarat sa ne ofere niste promotii atractive care nu s-au terminat o data cu venirea zorilor.

Promotie Nemira:

Promotie Leda: